Frakt, Bytte & Retur

Vi tar kundeservice på alvor og gjør vårt ytterst beste for at handleopplevelsen din skal være så god som mulig. For oss er det viktig at både kjøp, bytte og eventuelle returer oppleves raske og enkle.

Frakt:

Vi pakker alle bestillinger fortløpende, og sender varer fra vårt lager daglig.

I kassen velger du selv hvem du ønsker å få levert pakken av, og hvor. Vi tilbyr ekspresslevering med Porterbuddy (se bestillingsfrister lenger ned).

Ordinær levering, 1-4 hverdager.

Det er fri frakt på alle ordrer over kr. 999,- med billigste fraktalternativ. På ordre under dette beløpet, er fraktprisen kr. 49,- for pakker levert i postkasse/på døren, og kr. 69,- for pakker som leveres på hentested.

Velg mellom PostNord eller Helthjem. Normal leveringstid er 1-4 hverdager. Leveringstiden styres av hvor i landet pakken skal til, ditt postnummer. Du kan selv endre valg av utleveringssted i kassen dersom du ønsker det.

Når pakken ankommer utleveringsstedet/postkasse/pakkeboks, mottar du en hentemelding via SMS/e-post.

Spor pakken din: Helthjem | PostNord

Instabox, 1-3 hverdager

Bor du i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold, Stavanger, Bergen, Kristiansand eller Trondheim, kan du velge å få din bestilling levert med Instabox. Instabox leverer pakken til din valgte Instabox-pick-up-skap.

Instabox koster kr,- 29,- / 39,- (avhenger av størrelsen) på ordre over 999,-. På ordre under dette kr 49, / 79,-.

Slik funker det: Etter fullført bestilling, vil du motta en SMS med Sporingslenke til din pakke og en PIN kode. Her vil du få nøyaktig informasjon om når din pakke vil leveres. PIN-koden bruker du til å åpne skapet når pakken er klar for henting.

Pakken må hentes innen 3 dager etter at den har ankommet din valgte Instabox.

Express-levering hjem til deg, 0-2 dager

Kr 39,- på ordre over 999,-. På ordre under dette, kr 79,-.

Porterbuddy er lynraskt postbund som leverer på døren, allerede samme kveld for noen. Porterbuddy vil dukke opp som leveringsalternativ, om du har fylt inn en adresse Porterbuddy leverer til. Se dekning.

Porterbuddy leverer direkte hjem til deg, hvor du bestemmer leveringsdato og tidspunkt mellom 17.30 og 22.00. Alternativene du får avhenger litt av hvor du bor. Porterbuddy leverer mandag til fredag og søndag.

Levering samme kveld: Bor du på Østlandet der Porterbuddy leverer, kan du motta pakken allerede i dag. Fristen er at bestillingen må være gjennomført før kl 13:00. Levering samme kveld gjelder alle dager, bortsett fra lørdag. Finn ut mer om ekspresslevering samme dag.

Bor du i Bergen, Kristiansand, Stavanger eller Trondhiem, og du bestiller før kl 13:00 mandag – fredag, eller søndag, vil du kunne velge å motta pakken med Porterbuddy allerede kvelden etter.

Slik funker det: Etter fullført bestilling, vil Porterbuddy sende deg en SMS. Her vil du få en link du kan sjekke status på pakken din med, samt eventuelt endre leveringstidspunkt. Du mottar en ny SMS, når Purterbuddy har vært hos oss og hentet din pakke, med PIN kode for utlevering. Denne PIN-koden må oppgis til budet ved utlevering. Du vil motta SMS når budet er på vei til deg.

Med Porterbuddy kan du spore din pakke gjennom hele prosessen, samt chatte med budet ved hjelp av linken du får i første SMS.

Forsinkelser rundt høytider og kampanjer

Visse forsinkelser kan forekomme på leveranser i visse perioder, for eksempel under kampanjeperioder som Black Week, eller perioder som jul/nyttår. Følg gjerne med på transportørens hjemmeside for mer detaljert informasjon.

Ta kontakt med oss på e-post (kundeservice@ohdearbaby.no) om du har spørsmål. Vi besvarer fort!

Bytte:

Har du kjøpt feil størrelse, ombestemmer deg på fargevalget, eller rett og slett angrer på at du ikke gikk for et annet produkt. Null problem! Hos oss får du byttet varen enkelt. All bytting er gratis.

1. Bruk linken; https://return.shipmondo.com/ohdearbaby , og fyll ut skjemaet.

2. Skriv hva du ønsker å bytte til i kommentarfeltet.

3. Velg om det er PostNord, HeltHjem eller Instabox du ønsker å benytte deg av.

3. Du vil motta en returetikett fra Shipmondo. Finner du den ikke i inbox’en, sjekk søppelpost. Noen ganger havner den der. NB: Med Instabox får du en kode, krever ikke printer.

4. Print ut returetikketen og klistr den på pakken. (Ikke for Instabox levering)

5. 5. Lever inn pakken på det avtalte stedet. For Post Nord, leveres det på det nærmeste PostNord servicepunkt (i butikk).

6. Vi tar kontakt med deg så fort pakken har ankommet oss. Dette gjør vi alltid for å sikre at vi bytter til riktig produkt. Har vi varen på lager, sender vi deg nytt produkt så fort vi mottar returen. Er vi tom, finner vi en løsning sammen med deg.

Resten av bytte skjer på samme måte som under frakt av en ny bestilling. Du mottar ny sende- og etter hvert hentemelding.

Retur:

Om du ikke skulle være fornøyd med et kjøp eller produkt, kan du enkelt returnere det til oss.

1. Bruk linken; https://return.shipmondo.com/ohdearbaby , og fyll ut skjemaet.

2. Du vil her kunne velge hvem du ønsker skal håndtere returen din; PostNord, Helthjem eller Instabox.

3. Du vil motta en epost fra shipmondo med returetikett. I noen tilfeller havner denne i søppelpost. Har du valgt Instabox, får du kode på SMS for å åpne Instabox-skap. NB: Instabox koden fungerer kun i 60 minutter. Rekker du det ikke, er det bare å opprette en ny retur for å motta ny kode. 😊

4. Print ut returetiketten og klistr den utenpå pakken. (Dette trenger du ikke med Instabox). NB: Noen ganger kan du oppleve at det står PostNord på returetiketten selv om du har valgt Helthjem. Ikke bry deg om det! Lever slik som du ønsket med Helthjem 😊

5. Lever inn pakken på det avtalte stedet. For Post Nord, leveres det på det nærmeste PostNord servicepunkt (i butikk).

6. Du vil få pengene tilbake senest 14 dager etter vi har mottatt returen. Med returnering av varer er Returkostnad er kr 69,-. Dette beløpet trekkes fra summen som tilbakebetales på din konto for Dine returnerte varer.

For å få pengene tilbake må varen(e) returneres i samme stand/emballasje som du mottok dem.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss på e-post (kundeservice@ohdearbaby.no). Vi besvarer fort!

Kan du sende Retur & bytte i en forsending? Ja! Du trenger kun å fylle ut en returetikett. Skriv i kommentarfeltet hva du ønsker å bytte og hva du ønsker å returnere. Men, vi vil uansett ta kontakt med deg når pakken når frem til oss, for å sikre oss at ting blir riktig.

90 dagers åpent kjøp ved ubrutt forpakning/eske.

Vi vet hvor viktig det er å få gjort så mye som mulig før terminen. Handle inn det nødvendige i god tid, og ikke være bekymret for at noe skulle mangle. Plutselig kan du derfor ende med flere av samme ting, etter en babyshower eller jul f.eks. Er varen kjøpt hos oss på OhDearBaby.no, er dette null problem å få byttet eller returnert. Du har 90 dager på deg!

Det samme gjelder for deg som skal handle gave. Kjøper du Babyshower gave, julegave eller hvilken som helst annen gave på OhDearBaby.no, har den heldige mottaker hele 90 dager på seg for bytte og retur. F.eks om det er to like julegaver under treet. Å handle gave hos oss er trygt!

OhDearBaby.no tilbyr 90 dagers åpent kjøp på varer med ubrutt forsegling på produktesken. Forpakningen skal ikke være ødelagt og returnert i samme tilstand den ble levert. Ellers er det vanlig angrerett som gjelder (se under).

14 dagers angrerett

OhDearBaby.no tilbyr angrerett i 14 dager. Angreretten gjelder fra og med dagen du mottar pakken. Skulle du angre på et kjøp ta kontakt med oss per e-post.

Du kan åpne og prøve varene du kjøper, men vi ønsker eventuelt angrerett-produkt returnert i samme tilstand det var da du mottok varen. Skulle produktet bli skadet, returnert i ødelagt tilstand eller uten original emballasje kan vi trekke en avgift fra tilbakebetalingen. Avgiften vil motsvare verditapet av returnert vare.