Sertifiseringer

sertifiseringer cover

På OhDearBaby.no kan du sette dine krav i forhold til produktets innhold og produksjon, uten å måtte bruke unødvendig lang tid på kvalitetssikring om produktet går hånd i hånd med dine verdier. Den kjedelig jobben, kontrollering av sertifikater og eventuelt tyding av ingredienser, har vi allerede gjort ?

På listen under finner du sertifiseringene vi fører, samt lese hva de innebærer. Hvert produkt er merket med relevante sertifikater (og kvaliteter), slik at du enkelt kan finne ut om det tilfredsstiller dine krav. – Du sparer tid du heller kan bruke på den hyggelige delen av handelen!

OhDearBaby.no er Miljøfyrtårn-sertifisert. Les mer om vårt miljøansvar her.

100% Baby Trygt

Din babys trygghet er vår første prioritet. Hvert produkt vi tar inn må være sertifisert babyvennlig og trygt fra et kontrollorgan som tester i henhold til EU sine strengeste krav, og til dags dato oppdatert. På OhDearBaby.no opererer vi med pålitelige trygghets sertifikater som OEKO-TEX®-Standard 100-sertifisert,  GOTS (Global Organic Textile Standard), ECOCERT Cosmos Organic, og selvfølgelig minstekravet; CE merke for babyprodukter som krever det. Vi har valgt å markere samtlige babyproduktet som “Baby Trygt” isteden for eksempel “ECOCERT sertifisert”, “GOTS sertifisert” etc, for å gjøre det enklere for deg som handler. Men, under produktdetaljene på hvert enkelt produkt, vil du finne den eller de eksakte  kontrollorganene produktet har blitt sertifisert igjennom. Ønsker du å vite mer om et spesifikt kontrollorgan og hva deres sertifisering innebærer, kan du lese mer lengere ned på denne siden.

Etisk produsert

Vår drøm er at UN Global Compact-prinsipper en dag er en selvfølge, og ikke noe man må forsikre seg om. Dessverre er vi ikke der enda, derfor krever vi at våre babymerker har 100% sporbarhet av hver komponent og pålitelige underleverandører de besøker. At arbeidstakere får rettferdig lønn, dyrevelferd og arbeidsmiljølovgivning som arbeidstid og trygg arbeidsplass følges. Selvfølgelig nulltoleranse for barnearbeid, tvangsarbeid, dyremishandling og diskriminering! Se UN Global Compakt prinsipper vi vil alle våre merker skal følge. 

Økologisk

Er produktet du kjøper merket økologisk hos oss på OhDearBaby.no, har vi kontrollert at produktet er sertifisert økologisk gjennom et pålitelig sertifikat. Krav gjelder ikke bare miljøvennlige produksjon, det kontrolleres også for rettferdige arbeidskrav og lønn, ansvarlig bruk av naturressurser, respekt for dyr og det biologiske mangfold, fravær av petrokjemisk ingredienser (unntatt godkjente konserveringsmidler): ingen parabener, fenoksyetanol, parfymer og syntetiske fargestoffer. I tillegg fravær av GMO og produktet skal være pakket inn i en resirkulerbar emballasje.

100% Ubehandlet Ull

Naturlig ull uten tull! Ubehandlet ull garanterer at alle ull-superkrefter er bevart, ingen kjemisk behandling har manipulert det naturlige ull fibret for å tilføre andre egenskaper. Du garanteres derfor ull som er selvrensende, antibakteriell, UV-beskyttende, temperaturregulerende, miljøvennlig og mer. Men, «baksiden» er at du må bruke skånsom ullvask, vaske på ullprogram, lufttørke og behandle ullet med kjærlighet. Vi elsker naturlig ull! Les om alle fordelene her.

100% Naturlig

Har vi merket babyklær eller babyutstyr 100% Naturlig, vil det si at alt av material i sammensetningen av sluttproduktet er hentet fra naturen. Naturlig bomull, silke, lin, ull, naturlig tre, naturlige oljer etc. Er produktet farget, har vi kontrollert at fargen er av naturlig opprinnelse.

Resirkulert Material

Babyproduktet er laget av resirkulert material; for eksempel polyester skapt av gamle plastflasker og fiskegarn. For å få Resirkulert Material-sertifisering, må produsenter og alle underleverandører også oppfylle strenge krav i forhold til gode arbeidsforhold. Du garanteres derfor et miljøvennlig produkt fra en god og etisk produksjon. Global Recycled Standard er et av de mest kjente sertifikatene i henhold til resirkulert polyester, og er det våre merker som Liewood og Voksi benytter seg av.

100% Naturfiber

Garanterer deg rent naturlig fiber; ull, silke, bomull, lin, kasjmir, bambus (mekanisk fremstilt) etc. og blanding av disse. Ingen kjemisk behandling som har «forbedret» fibret eller et «naturstoff» som er kjemisk fremstilt.

Miljøvennlig

Er produktet merket miljøvennlig babyprodukt, er alle ledd samt sluttproduktet sertifisert fra en bærekraftig produksjon: alle ledd i produksjon og sammensetting, transport, embalasje, samt eventuelle andre prosesser produktet går igjennom, er gjort på beste tilgjengelige skånsom mot naturen måte. ECOCERT er den mest brukte kontrollorgan som gir miljøvennlige produsenter sertifikater i henhold til hvilket naturresurs / material produksjonen omhandler: FSC- sertifikat for treverk, COSMOS ORGANIC for kosmetikk og hygiene produkter og GOTS-Standard i forhold til tekstil industrien. Vil du lese mer om hvert enkelt sertifikat, finner du det lenger ned på denne siden. 

Matvaregodkjent

Det vil si at produktet er sertifisert godkjent til bruk i kontakt med matvarer i henhold til EU sine strenge krav. Alt av våre baby- og barneservice, tåteflasker, fruktsmokker, matbokser, drikkeflasker og annet mat- og drikke utstyr du finner på OhDearBaby.no, er matvaretestet og sertifisert av et EU-godkjent kontrollorgan.

Vegansk

Inneholder ingen animalske komponenter og er ikke testet på dyr. Dyrevelferd er en selvfølge for oss, m.a.o. trenger ikke produktet være merket vegansk for å forsørge deg om «Cruelty free» produksjon.  Vi kontrollerer at alle våre babyprodukter stammer fra etisk produksjon – fin behandling og omsorg for sine dyr.

Laget i EU

Er produktet merket med at det er laget i EU, er hele produktet sammensatt innenfor de Europeiske grensene. Deler kan naturligvis ha kommet utenfra; elektroniske elementer er eksempler på dette. EU har heldigvis strenge krav i forhold til underleverandører av komponenter til produkter som merkes “Produsert i EU”. Krav om trygghet og menneskerettferd. Men vi dobbeltsjekker alltid her på OhDearBaby.no, at alt er på stell om produktet består av et komponent som ikke kommer fra Europa.

 

Håndlaget

Har vi merket at produktet er håndlaget, vil det si at ingen robotiserte maskiner er brukt i sammensetningen av produktet. Treleker kan være slipt for hånd med en elektronisk pussemaskin, stelleveske kan være sydd sammen ved hjelp av en symaskin. Håndverkerne kan med andre ord bruke elektronisk utstyr, så lenge det er de som gjør jobben og ikke bare trykker på en knapp. Alle håndlagde produkter vil av den årsaken alltid være unike både i forhold til kvalitet og originalitet: hvert produkt kontrolleres jo av håndverkeren selv og det vil aldri finnes to helt identiske håndlagde produkter.

OEKO-TEX®-Standard 100-sertifisert

OEKO-TEX®-Standard 100-sertifisert er et kontrollorgan for tekstilbransjen, som forsikrer deg at det kjøpte produkt er av trygge tekstiler. Er et sluttprodukt OEKO TEX merket, vil det si at alle komponentene er fri for skadelige stoffer. 100% trygge tekstiler. Spesielt i forhold til babyklær, gulpekluter og andre tekstiler baby ofte ender med å putte i munn, er det et viktig kontrollorgan for tekstilprodukter som ikke er økologiske. I forhold til babytekstiler, har OEKO-TEX® et klasse 1 sertifikatet. En super streng kontrollering for å garanterer at produktet ikke har vært i kontakt med farlige for baby stoffer, og kan dermed ikke inneholde rester av det heller. Garanterer babyklær og tekstiler som stellematte og babynest som trygt kan suttes på, komme i kontakt med munn og tunge.

OEKO-TEX® er en av de mest pålitelige måtene å forsikre produsenter og forbrukere i tekstilbransjen om trygghet (i det produktet ikke kan merkes med GOTS da det ikke er økologisk).

OEKO-TEX® jobber kontinuerlig med å opprettholde alle kriteriene for at tekstilet skal være trygt for både babyen din og deg. Du slipper selv å bekymre deg for at ny forskning har vist nye resultater. Der er OEKO-TEX® alltid oppdatert med sine eksperter innen område.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Global Organic Textile Standard (GOTS) er en garanti for at babyklær og utstyr av økologisk og naturlig opprinnelse, faktisk er økologisk som de påstår. Samt at produktet er fra rettferdig, miljøvennlig og dyrevennlig produksjon uten bruk av skadelige kjemikalier. GOTS er mer enn en økologisk garanti for sluttproduktet. For å bli godkjent og få Global Organic Textile Standard, må produktet og dermed alle eventuelle underleverandører tilfredsstille strenge krav til giftfri produksjon, bærekraft og etisk produksjon. Når det kommer til giftfri produksjon, er det snakk om at det ikke er lov å sprøyte det voksende naturfiber med giftstoffer / sprøytemidler og at arbeiderne aldri er i kontakt med skadelige ystoffer de heller. Disse kravene kontrolleres jevnlig, og disse kravene forsikrer samtidig at sluttproduktet ikke har tatt til seg giftige stoffer underveis i produksjonen.

Kontrollorganet GOTS kontrollerer at produsent, hver under leverandør, alle ledd; fiberproduksjon, garnproduksjon, tekstilproduksjon og sammensetning av sluttprodukt, tilfredsstiller samme strenge krav. Global Organic Textile Standard jobber for å få mote til å bli gjennomsiktig, slik at du kan slippe å måtte være bekymret for en mørk bakside. Disse plaggene kan du bruke med trygghet og god samvittighet for naturen og medmenneskelig kjærlighet.

CE merking

CE mark er forkortelse på Conformité Européenne Mark, og forteller deg at produktet er testet og godkjent i henhold til EU sine rammer og krav med hensyn til helse, miljø og sikkerhet av et produkt. Alt av babyleker og elektronisk utstyr må være merket med et synlig CE merke, mens babyklær, stellematte, babynest og annet utstyr trenger ikke å være merket med CE for å være godkjent og trygt. CE viser faktisk kun til minstekrav EU setter, derfor vil du finne at våre babyleker (som må være CE merket) har et supplerende (strengere) sertifikat å vise til, som European Standard eller OEKO-TEX® .

 

Cashwool®

Er produktet Cashwool® sertifisert, garanteres det at ditt produkt er autentisk Italiensk luksusprodukt.

Cashwool® er 100% ekstrafin merinoull fra Italia, et autentisk Italiensk luksusprodukt. Denne typen merinoull er kjent for sin gode holdbarhet, naturlige glans i fargene og mykhet. Cashwool® kan sies å være «Rolls Royce» av merino, den beste kvalitet. Den unike kvaliteten har blitt oppnådd ved å nøye velge ut råvarer i forhold til mikronæring og garn- spinning og farging. Resultatet gir en merinoull med ekstrem allsidighet i bruken og en upåklagelig kvalitet. Dette produktet er den perfekte blandingen av Italiensk kultur, natur og industriell teknologi.