Babynest – Hvilket skal man velge?

baby ligger på ryggen i et babynest og ler. babynest med håndtak i en grå-hvit farge med dotter på. Baby har på seg en brun-oransj omslagsbody.

Babynest – Velg det beste for deg!

I denne omfattende guiden går vi gjennom våre minimumskrav for å kalle et babynest trygt, behovscenarioer du bør tenke på ved valg av babynest, fordeler og ulemper til ulike design, og til slutt avslutter vi med å forklare hvorfor babyrede har blitt så populært. Her vil du også finne tips og ideer på hvordan du kan bruke nestet til for eksempel styrkeøvelser.

baby ligger på rygg og sover oppi en moseskurv. baby har på seg en brun-beige heldress pysj med trykknapper som går helt ned langs den ene foten og en matchende babylue. Under seg har baby en hvit, liten pute med blondekanter og en matchende babydyne ligger litt på siden og dekker kun det ete benet. baby sover med smokk i munn og armene plasser opp ved siden av hodet.

Listen over ting du bør ha som nybakt mamma og pappa er lang, og plukke ut hva som faktisk er nødvendig og hva som bare er et salgstriks er ikke alltid like enkelt. Når det kommer til babynest kan vi med hånden på hjertet si at med vår erfaring anbefaler vi det varmt videre.  

Både etter å ha fått William og nå Vivienne, har vi kjent på en ny verden av følelser (til tider litt stress) i forhold til deres velvære. Finner vår lille ro, er det vår (enn så lenge) eneste måte å vite at vår nyfødte har det bra (til praten begynner). Babynestet har blitt Viviennes lille trygge boble.

Baby ligger og sover i babynest tullet inn i en svøpepose. Ved siden av ligger en koseklut med bamse i samme ullgarn som svøpeposen, med litt mørkere beige fargenyanse

Babynest har eksplodert i forhold til popularitet, og det av god grunn; det funker! Men med den voksende etterspørselen har også markedet vokst og det med forskjellige ideer og utføring. Så hvordan velge riktig babynest?


To minimumskrav du burde ha ved kjøp av babynest:

Det viktigste er alltid at din baby er trygg og har det bra. For oss er dermed minimumskravene

1) Er riktig utformet

2) Laget av riktige og trygge tekstiler.

1. Babynest må ha riktig fasthet:

Baby ligger på ryggen oppi et babynest i en varm oransje farge. Baby er kledd i en hvit, langarmet body.

Din nyfødte skal ligge på ryggen i babynestet, og ønske er at det skal begrense babyens mulighet for å snu seg fra rygg til mage. Derfor er regelen at for at et babynest skal være trygt, skal skummet i sidene og bunnen være nokså faste.

Riktig fasthet vil allikevel ikke påvirke den myke følelsen babynestet gir barnet ditt. Med for myke eller luftige babynest risikerer du dessuten at babyen kan komme i klem uønskede steder, for eksempel blokkere pustekanalen.

2. Babynest bør være fri for skadelige stoffer:

Garbo & Friends babytekstiler.

Trygge tekstiler som ikke inneholder kjemiske stoffer som kan være skadelige for barnet ditt er viktig. Tross alt er dette et produkt babyen din kommer til å bruke mye, og det tett ved ansiktet.  

I vårt utvalg finner du kun babynest etter overnevnt standard. Du slipper å bruke tiden på å finne ut om babynestet er trygt for din baby. Vi har gjort jobben for deg ved å ha tett dialog med alle våre leverandører, slik at de kan garantere at babyredet er trygt for din baby og deg.

Baby ligger og sover i en moseskurv. Moseskurven har et hvitt formsydd laken som dekker kantene av kurven. Baby er kledd i kremfarget klær og dekket til med et hvitt babyteppe dekorert med print av Camomille blomster.

Det eneste du trenger å bruke tiden din på, er da de estetiske og funksjonelle valgene du ønsker av et babynest. Og vårt råd til deg, snakker fra erfaring; finn ut hva du ønsker, hvilke behov og kriterier du har, hvilke eventuelle funksjoner du ønsker, på forhånd. Sparer deg for tid foran skjermen!


Før du kjøper babynest, tenk over dine behov.

Alle babynest som oppnår kravet om trygghet for babyen, er gode. Velger du blant disse, vil babyen din ha det godt uansett. Det viktigste er følelse av ro, varme og trygghet.

Før du kjøper babynest tenk litt på hva som er viktig for deg og dere som foreldre. Er dere mye på farten og ønsker å reise rund med din nyfødte baby, velg et babynest som er nett og enkelt å vedlikeholde / vaske. Eller kanskje et multifunksjonelt babyrede; Babynest & Babylift i ett! Er du av den engstelige typen, gå for det redet med de høyeste kantene, så vil det gi deg den beste roen. Ønsker du at barnet ditt skal fortest mulig venne seg til sitt eget rom og barneseng, ja kanskje et firkantet babynest er det optimale i forhold til passformen. Det kan hende at du som førstegangsfødende får stor glede i det at din lille er omringet av de søteste ting – Go for it! Velg det søteste!

Babynest får du nå også som 2-i-1 produkter, både i form av Babynest med babylift, Babynest med avtagbar babygym-bøyle eller den populære moseskurve. Sistnevnte forvandler du fra babynest til vugge eller babyseng ved å oppgradere med stativ til moseskurv.

De forskjellige babynestene er nesten som oppdragelse: Noen anbefalinger fra eksperter, mange muligheter og råd, MEN om det kommer fra kjærlighet kan ingen si at din måte er feil!  – Magdalena

Vi hjelper deg gjerne litt videre med denne tanken om ditt behov og dine ønsker fra et babynest. 


HVA ER DINE BEHOV I ET BABYNEST?

– At babynest er estetisk lekkert, praktisk og allsidig, ergonomisk, et funksjonelt 2-i-1 produkt, mest mulig miljøvennlig, eller kanskje at du kan løfte hele babynestet med baby sovende oppi? Vi kommer her med tips til babynest etter dine preferanser, krav eller behov du har. Vi har derfor sortert ulike typer babynest etter 7 ulike Krav / Behov scenarioer:

1. Du ønsker et babynest med den optimale madrassen – ergonomisk babynest

2. Du ønsker et babynest som gjør det enklere for deg med å dra på besøk og det å reise. – Babynest for deg på farten.

3. Babynest med håndtak du kan løfte og forflytte en hvilende baby rundt i huset.

4. Du er glad i interiør og ønsker at babynest skal være en del av det.

5. Babynest + Babygym Combo – Underhodende hvileplass for sevlek.

6. Firkantet babynest – Gir mulighet for å minske enhver babyseng, moseskurv og vogn

7. Det grønneste valg – 100% Naturlig & Håndlaget.

Kravet om at babynestet er trygt er ikke et av punktene her. Hos oss er det en selvfølge. Alt av babynest du finner under, er alle godkjent og sertifisert trygge. Fra stoff og material, til design

1. Ergonomisk Babynest

Babynest med madrass utviklet med fokus på ergonomisk liggestilling.


VOKSI BABYNEST PREMIUM

Babynest Anbefalt av Babytesterne

Baby ligger oppi et blått Voksi babynest, anbefalt av babytesterne.no. Baby er i kledd beige klær i ull.
VOKSI Premium Babynest

Eggformet babynest med fast og tykk, men myk madrass – undermadrassen på dette babynestet er rett og slett god ergonomisk støtte. I konklusjonen til Babytesterne.no står det faktisk:

“Vi har aldri før vært borti en så god madrass i et nest”.

I tillegg til at madrassen er ergonomisk, er den faktisk også en 3D Mesh madrass. Det vil si at madrassen har god luftgjennomstrømning, og motvirker at baby får en klam følelse i ryggen. Uansett hvilket gulv du plasserer babynestet på.

Video av den eldre Voksi babynest versjonen. Funksjonene er de samme, men materialet er forbedret i Premium babynest
 • Fordeler: Ergonomisk 3D Mesh madrass. Eggformet babynest etterligner det å være inni mammas mage. Babynest med håndtak pluss reiseveske – enkelt å få med seg på tur. Foldbar fotende – vokser med baby. Økologisk bomull.
 • Ulemper: Ingen Babylift funksjon. Er ikke like estetisk vakkert som flere konkurrenter. Lavere vegger enn flere konkurrenter ( Kanskje ikke det beste valget for deg som er engstelig for at baby skal klare å rulle ut. Selv om det ikke skal være en bekymring.)

Babynest Snuggle Me Organic

Ordet babynest er faktisk litt feil, Snuggle Me Organig liker å kalle seg Baby Lounger.

Liten baby ligger og sover oppi et babynest. Over seg har baby et pent beige-farget ullteppe. Baby er kledd i en hvit langarmet overdel, beige ullue, holder en beige bamse i hånden og har smokk i munn.

Bak Snuggle Me Organic Babynest ligger det mye ekspertise i selve madrassutformingen. Her er selve madrassen tempur-lignende og gir babyen din riktig støtte i nakke og rygg. Med Snuggle Me Organic får du også med et hefte med Tips til hvordan du kan bruke redet til forskjellige styrkeøvelser.

https://youtube.com/watch?v=r1RvAKjFYFo

Vi elsker også at babynestet har et så minimalistisk design. Som du ser her, er designet litt uvanlig i forhold til kantene. Her dannes kantene ved at baby synker inn i puten, og trygghetsfølelsen fungerer slik at baby faktisk ikke bare blir omringet, men blir deilig klemt og tullet inn; skuldre, lår, rompe og under hode. Akkurat som inni mammas mage!

https://youtube.com/watch?v=chri4AppeQE
 • Fordeler: Former seg riktig etter din baby. Lett i vekt. Lett å få med seg på tur. Hele nestet tåler maskinvask. Minimalistisk design og funksjonalitet. Økologisk bomull.
 • Ulemper: Lavere kanter (kanskje ikke det beste valget for de mest engstelige mødre, men kombineres det med en moseskurv er det helt genialt!). Babynest vokser ikke med babyen (men den kan gå over til en deilig hvilepute eller til lesekroken). Ingen bærefunskjon.

2. Bærebag – Babynest å ha på farten.

I år har Liewood og Easygrow kommet ut med nyheter innen babynest som gjør livet med liten baby ikke bare enklere hjemme, men også på vei ut døren, besøk hos andre og tur. Liewood Amber Babylift og Easygrow Favn Bærebag. Begge er en kombinasjon av Babynest & Babylift, og samtidig utstyrt med foldbare sidevegger som gjør det til et svært allsidig babyutstyr. En Alt-i-en Bærebag!

Dette er babynest med et “moderne Moseskurv design”, det vil si høye sidevegger og håndtak å bære etter.

Forskjellen fra Moseskurv er at; 1. veggene faktisk kan brettes ned slik at du får en lekematte eller en stellematte til reise. 2. Disse babynest passer inn i en vognbag. Mao er det babynest med håndtak som ikke bare gjør det enklere for deg med å forflytte baby der dere befinner dere, men gjør det mulig for deg å skifte lokasjon uten å forstyrre din sovende baby. Fra hjem til vogn og ut av vogn igjen. 3. 3D Mesh vegger istedenfor Maisstrå. Mao ikke naturlige som en Moseskurv, men mer slitesterke og like pustende.


EASYGROW FAVN BÆREBAG

Nyhet november 2022! Easygrow Favn Alt-i-En bærebag.

Easygrow Favn Bærebag i grå. Et Babynest med håndtak og foldbare sider som åpnes med klips fra utsiden. Innsiden av Favn Bærebag er hvit.

Nyhet november 2022! Easygrow Favn Bærebag – De Norske jentene bak Easygrow har virkelig kommet med et Alt-i-et produkt! Favn Babynest er utstyrt med klips på yttersiden av hver av de fire hjørnene. Disse gjør det mulig å forvandle ditt Babynest & Babylift om til et flatt liggeunderlag.

Som Bærebag er Easygrow Favn helt eksepsjonell når det kommer til brukerlengde. Selvfølgelig er Favn testet og godkjent etter EU’s regler av en Bæreplate baby. Her er test standarden 9kg. Det vil si opp til rundt 10 måneders alderen. Men, Easygrow har i tillegg gjennomføre en ekstra test, på maks vekt, hos INTERTEK. Med resultatet at Favn tåler å bære en vekt opp til 20 kg!

 • Fordeler: Babynest med Babylift funksjon som tåler opp til 20 kg. Passer oppi standard barnevogn. 3D Air Mesh vegger (puster). Allsidig produkt som gjør tur og besøk med baby utrolig ukomplissert. Økologisk bomull på innsiden. Utagbar madrass.
 • Ulemper: Ingen fluffy sidevegger som kan brukes til styrkeøvelser. Fra avstand ser du ikke ansiktet på din lille som ligger oppi sitt babynest. Virker “kaldere” enn det koselige, klassiske babynest.

LIEWOOD BABYLIFT AMBER

Nyket november 2022! Liewood Amber Alt-i-En bærebag

Liewood Amber babylift & babynest i oliven grønn farge. Innsiden av babybæreren er kremhvit.

Liewood Amber Babylift er det nyeste medlemmet i Liewood sin verden av babyutstyr. Her får du et babynest & babybærer som foldes ut til et flatt liggeunderlag ved hjelp av to klips i fotenden.

Liewood prøver alltid å finne den beste løsningen for miljøansvar i deres babyutstyr, er et GOTS sertifisert merke. I Amber vil du derfor både finne resirkulert polyester og treplate. Treplaten er den som gjør babyliften god og stabil under bæring. Den er selvfølgelig dekket over med en skummadrass for komfort. Babynestet vil derfor ha en god og riktig utformet badrast: fast, men myk. Madrass og treplate er utagbar, slik at du kan maskinvaske babybæreren

Liewood Amber gjør det komfortabelt for baby og enkelt for deg!

Som babylift er Liewood Amber testet og Godkjent etter EU’s Babylift standard. Du kan bære på din baby med trygghet frem til en vekt på 9kg er nådd. Det vil omtrent si de 10 første levemånedene.

Det er virkelig lite å prike på om du er på utkikk etter et babynest som skal brukes mye på farta. Liewood har passet på at denne babybaggen passer inn i alt av vogner. Som babynest har den mål på 27×63 cm. Vi har i alle fall ikke kommet over enn barnevogn med mindre vognbag en det.

 • Fordeler: Babynest,Babylift & Lekematte i ett. 3D Mesh vegger (puster). Passer oppi alt av vogner. Resirkulert material. Utagbar treplate og madrass. Økologisk bomull og Resirkulert Polyester.
 • Ulemper: Sidevegger ikke skapt for styrkeøvelser. Gir ikke baby en “klemmefølelse”, slik som et mer klassisk babynest gjør. Må fylles med babyteppe for å gi samme koselige følelse som et babynest.

3. Babynest med håndtak

Dette er babynest som gjør babylivet hjemme enklere. Supert valg for deg som ønsker et mer vanlig babynest, men som du kan forflytte rundt i huset med baby liggende oppi.


LIEWOOD BABYNEST GRO

Best i Test Babynest 2022, Forbrukerliv.no.

Baby ligger oppi et babynest med håndtak. Babynestet er i en beige-hvit farge med mønster av blå stjerner. Baby ligger på rygg med ben og armer hevet opp. Babynest er plassert oppå en seng.
liewood babynest kan snøres inn for å justere sideveggene.
Høye kanter som kan strammes

Liewood Gro Babynest & Babylift er et babynest utstyrt med en bæreplate og to lange håndtak, slik at du kan forflytte din sovende baby fra et rom til et annet. Babyliften kan trygt brukes til baby veier 9kg, altså ca 10 måneder. Etter det kan du ta ut bæreplaten som er gjemt sammen med madrassen.

Denne babylift funksjonen vil faktisk gi deg noen andre smarte løsninger enn forflytting mellom rom. For det første kan du vugge en urolig baby liggende i sitt babynest og du kan forflytte babynestet fra din seng til babyseng. Fint hjelpemiddel om dagen (ikke om natten) under tilvenningstiden fra samsoving til babyseng. Hørtes dette ut som et babynest for deg, har vi en lang og utvyllende produktbeskrivelse av Liewood Gro babynest. Her forteller vi alt mer grunndig!

liewood babynest med håndtak i en kremhvit farge og et mønster av små dyr i ulike jordfarger. I nestet ligger en grå kanin-bamse.
 • Fordeler: Babynest med håndtak fu kan løfte og forflytte baby med. Eggformet babynest med høye kanter. Veggene kan strammes inn og løsnes ved behov. Slitesterk material. Økologisk bomull.
 • Ulemper: Tar mer plass enn flere av sine konkurrenter. Litt mer knotete å vaske enn enklere babynest modeller.

Liewood Gro babynest vant Best i Test Babynest 2022 på Forbrukerliv.no. Les hele Forbrukerliv Babynest test her. (Forskjellen fra mange andre Best-i-Test lister, er at Forbrukerliv basserer seg på data fra ulike tester, ekspert vurderinger og kundeanmeldelser gjort på nett. Både skandinaviske og internasjonale test- og anmeldelsesportaler. Så her får du en Best-i-test bassert på mer enn bare et “jurypanel” )

4. Babynest for den interiørglade forelder

Her anbefaler vi deg å ta en titt på Moseskurv. Et babynest du kan du style, eller beholde helt naturlig, etter din smak og ditt interiør. Men Stativ til moseskurv kan du desutten bruke Moseskurv både som babyseng og vugge den første tiden.


AhojBaby MOSESKURV

Håndlaget Moseskurv av naturlig maisskall. Leveres med en god madrass med 3D Mesh trekk og en slitesterkt polyuretanskum-madrass i riktig fasthet.

Moseskurv i naturlig strå plassert oppi et hvitt gyngestativ. Over kanten henger det et hvitt teppe. Og fra moseskurven synes halsen og hode på en hvis bamse-gås.

Delikat, vakker og praktisk babynest med ekstra høye kanter av naturlig maisskall. Moseskurv vil virkelig gi baby en trygghetsboble. Det er vel i utgangspunktet feil å kalle det et babynest, fordi det faktisk kan brukes både som babyseng og vugge, om du velger å kjøpe stativ til din moseskurv.

Selve kurven er 100% naturlig, maisskall, og de flettede veggene passer på at luften til enhver tid sirkulerer og er frisk. Med AhojBaby Moseskurv får du desutten med en ordentlig god madrass. Trekket på madrassen er i 3D Mesh, åpnes med glidelås og kan vaskes på 60 grader. Selve madrassen er av polyuretanskum. Et anbefalt material mtp badrass til baby; Fast og gir helt flat horisontal posisjon. Polyuretanskum vil alikevel føles myk ut (selv om den er fast) pga sine elastiske og trykkbestandige egenskaper.

Moseskurv er rett og slett en liten babyseng samt en bærebar hvileplass, uansett om det er tid for soving eller bare det at baby trenger å finne ro. En annen ting som er kult med moseskurv, i alle fall vår, er at du kan style den litt etter dine ønsker og at du kan bruke den som en oppbevaringskurv til leker, tepper etc. etter at baby har vokst seg ut.

 • Fordeler: Høye kanter som skaper en trygghetsboble. Kan oppgraderes til seng eller vugge. Nydelig og kan styles etter ønske. Miljøvennlig. Madrass kan byttes, flere søsken eller barn kan bruke samme babynest og alikevell få et helt nytt underlag å ligge på (LUB anbefaler ikke slitt)
 • Ulemper: Tar mer plass enn vanlige babynest og på grunn av at moseskurv er flettet maisskall, kan det bli ødelagt om det brettes og presses for hardt i kanten.

5. Babynest & Babygym Combo

Babynest for hvile og lek. Supert valg for deg som ønsker å redusere mengden babyprodukter. Her får du babynest som kommer med en avtakbar babygym bøyle. Slik at du verken da behøver et babygym stativ eller lekematte.


Konges Sløjd Babynest

Fluffy og stort babynest med avtakbar babygym bøyle. Madrass og en pølsepute (sideveggene) kan separeres fra hverandre. Ganialt!

Konges Sløjd babynest med babygym bøyle. Beige farget med mønster av hoppende brune kaniner.
Konges Sløjd Babynest med avtakbar babygymbøyle

Et utrolig “Fluffy” babynest i silkemyk økologisk bomull, og mange praktiske løsninger:

1. Babynest vokser med baby ved at du utvider kanten, og til slutt kan den ene siden være helt åpen om baby har voks seg ut.

2. Du kan ta av hele bunnen på Konges Sløjd Babynest, og bruke putekanten som en sengekant eller deilig kos i lesekroken når barn blir eldre. Vi har ikke prøvd, men kanskje det går ann å bruke som gravidpute mellom benene?

3. Avtagbart babygym stativ. Her får du virkelig en trygg plass for baby, både til hvile og lek.

Enden av et babynest med høye og brede kanter. Nestet er beige farget og med brun-beige kanin print. Oppi redet ligger en drage-bamse i samme beige farge som babynest.

Konges Sløjd Babynest har virkelig store og myke kanter. Du får nesten lyst til å ligge oppi der selv. Det eneste vi har å pirke på her, er at det ikke er et babynest med håndtak å løfte baby opp med. Men igjen, det er ikke alle som trenger denne funksjonen. Foreksempel foreldre som er glad i å bruke bæresele hjemme.

 • Fordeler: Høye og bløte kanter. Avtakbar bunn og en kortsiden som kan åpnes helt opp; Babynest kan utvides samt at selve kanten kan benyttes som en sengekant, eller pøsepute i en lesekrok. Avtakbare babygymbøyle. Økologisk bomull.
 • Ulemper: Tar mer plass enn flere andre konkurrenter. Ingen håndtak for å løfte og forflytte babynest med baby oppi.

Easygrow Favn m/ Babygym bøyle

Med Easygrow Lekebøyle forvandler du Favn Bærebag til et babygym.

Easygrow har tatt allsidighet enda et skritt frem, og utstyrt den foldbare bærebaggen med feste til et babygym stativ. Easygrow Babygym bøyle til Favn Bærebag må du kjøpe separ. Men genialt at denne muligheten finnes.

Her har du virkelig et allsidig Babyrede: Bærebag, Babynest, Leketeppe og eventuelt stellematte på tur, og da babygym om du ønsker!

Vi har jo allerede skrevet om Favn Bærebag under “Babynest å ha på farten”, så scroll deg lengere opp igjen for mer infor om dette babynestet som gir deg Babyneest & Babygym combo. Eller klikk “Kjøp Easygrow favn” for all infor om produktet.


De fleste babynest passer under et babygym

Det må sies at de aller fleste babynest får plass under et standard babygym-stativ. Har du derfor et babynest uten babygymstativ slik som med Konges Sløjd, kan du eventuelt kjøpe et stativ til babygymleker hvor bredden mellom benene rommer babynestet ditt. Det gjorde vi!

Baby ligger oppi et babynest og under et babygym stativ i tre. Baby har på seg en strømpebukse med sele i en retro brunfarge. Under babynestet er det et rundt teppe med sirkus mønster i kremhvite og brune farger. Baby leker med de dinglende treklossene som henger ned fra babygym-stativet.

6. Firkantet Babynest

Et firkantet babynest har ofte den funksjonen at veggene holdes opp gjennom knyting i hvert av hjørnene. Dette gjør at sidene kan foldes ned, samt at babynestet kan tilpasse seg litt formen etter behov.

Firkantet babynest er et godt valg for deg som ønsker at baby fort skal vende seg til egen seng, spesielt om det er sprinkelseng eller en annen type firkantet seng du har. Her er baby nemlig vant til å finne ro med fire hjørner, istedenfor en eggeform.

Firkantet babynest med fluffy kanter er plassert oppi en moseskurv. I nestet ligger en liten kanin bamse. Det ligger et tynt babyteppe og dekker til litt av moseskurven. Alt av farger har naturlige beige nyanser, og tekstilene er dekorert med gule, blomster i duse farger.

Firkantet babynest former seg litt etter behov, og kan brukes som “sengekant” for å minske Moseskurv, en vognbag, vugge eller en babyseng (på dagtid når du er våken).

Om det er viktig for deg at babynestet har mange leveår, at det kan brukes også når barnet blir større, er et firkantet babynest også kanskje tingen. I det sidene brettes ned, får du en større firkantet madrass. En leke- og hvilemadrass barn kan ha i flere år, for eksempel på gulvet i lesehjørnet.


Garbo & Friends Babynest

Babynest laget i Portugal med fokus på miljøansvar, samt vakre, naturlige farger og print.

En baby strekker hånden sin bort for å prøve å pirke på en mindre baby som ligger i et babynest ved siden av. I babynestet ligger det enda en baby til bortenfor. Alt av tekstiler er i beige toner. Babynest og babyteppe som synes har et mønster av gule blomster, i duse fargetoner.
baby sitter i hjørnet av et firkantet babynest og leker med noen små treleker. Bilde er tatt ovenfra, vi ser ikke babyens ansikt. Alt av tekstiler; babyklær, babynest og babyteppe påbilde er i beige toner, bortsett fra en gulpeklut som er olivengrønn. babynest har et mønster av blåklokker i duse farger.

Garbo & Friends babynest er skapt for å være en liten bærbar plass som fremmer hygge og kos i det å være litt alene. En hvileplass, en liten lekekrok, et trygt utkikspunt. Med sin formbarhet, kan redet brukes til tilvenning av de aller fleste plasser.

Garbo & Friends gir det beste sovemiljøet med tanke på tekstil og fargekombinasjoner. Fra det myke, økologiske musselin, til fargekombinasjonen som alltid er gjennomtenkt for å skape en koselig stemning.

 • Fordeler: Allsidig i form at det kan brukes som både babynest og lekemadrass. God form for å venne babyen til å sove i egen barneseng. Kan brukes som koseplass i flere år. Økologisk bomull.
 • Ulemper: Firkantet form fører til at den ikke gir samme omringning som eggformet babynest. Mellomrom /luftrom i hjørnene, gir risiko for at baby kan sette fast en arm eller ben i sprekkene. Lavere kanter enn flere av sine konkurrenter.
Baby ligger på ryggen oppi en firkantet babynest. Alt av tekstiler vi ser; babyklær, babyteppe og babynest trekker er alt i beige toner dekorert med ulike duse bilder av kvister, blader og blåbær. Baby smiler, ser opp og har benene sine hevet oppover.

7. Det grønneste Babynest

For deg som er opptatt av miljøansvar, kommer vi her med en liste over våre mest grønne babynest.

Nr. 1 AhojBaby Moseskurv

Håndlaget i naturlig maisskall og kortreist lokalproduksjon. Alt av stativer til moseskurv fra AhojBaby er også miljøvennlig. Laget i Polen av polsk bøketre. Vi mener derfor dette er vårt grønneste valg både med tanke på material og at Moseskurv har den korteste vei fra maisskall til lageret vårt. 😛

Baby ligger i en moseskur med høye flettet kanter av naturlig maisskall. I tillegg til moseskurven er baby omringet av babyteppe i delikat beige farge.
AhojBaby Moseskurv

Nr 2 Garbo & Friends Babynest

Laget lokalt i Portugal hvor økologisk bomull veves til stoff på et tradisjonelt verksted. Selv om Garbo & Friends ikke er den eneste produsentet som benytter seg kun av økologisk bomull, er det alikevell babynestet som skiller seg ut med tanke på reisevei. Og utslipp i forhold til transport er ganske så vesentlig for deg som er opptatt av et mest mulig grønt liv.

Nr 3 Babynest fra Liewood eller Konges Sløjd

Konges Sløjd og Liewood er GOTS sertifiserte produsenter. Du kan derfor være trygg på miljøansvar og etiskproduksjon i alle ledd. Grunnen til at vi har plassert dem som nr 3, og ikke 1, er reiseveien til vårt varelager. Både Konges Sløjd og Liewood benytter seg av egne GOTS fabrikker i Asia.

BABYNEST, HVORFOR SÅ POPULÆRT?

Baby ligger og sover ute i en Moseskurv. Moseskurv har et hvitt formsydd lagen som går rundt og over kurvkantene. Baby er dekket med et kremhvitt babyteppe dekorert med Camomille blomster. På seg har baby beige farget klær. en langarmet overdel og en babylue i identisk beige farge.

Ideen bak babynest er å gi ditt spedbarn ro ved å skape en trygg og beroligende plass, hvor enn du plasserer det. Etterligne følelsen fra mors mage av beskyttelse og varme eller følelsen av å være omfavnet i trygge armer, uten å være det. Deres egen lille boble.

Babynest er et ganske så nytt fenomen her i Norge, og fort blitt populær blant nybakte foreldre. Videre kan du se listen over fordeler et babynest gir. Og dermed hvorfor vi tror babynest nå topper mange lister over ting du bør ha, liste over hva en nybakt mor ønsker seg, gaver til babyshower og selvfølgelig hvorfor det er et must have ifølge oss og mange andre:

Trygghet rundt babyens følesanser
Ganske så nyfødt baby ligger og sover i et kremhvitt babynest. Babynest er i en naturlig bomullsfarge. Baby har på seg en hvit langarmet body og har en hvit gulpeklutplassert under hode. baby har nakne ben.

For en nyfødt baby er det en stor omstilling å komme ut til verden, med mange nye inntrykk som skal bearbeides. Babynest er en hjelpende hånd i forhold til å skape trygge rammer rundt følesansene.  Med redet får babyen velkjente- og behagelige omgivelser hvor hen du plasserer det.   

Trygghet hos nybakte foreldre

Som nybakte foreldre følger det med en del nye følelser (kanskje littegrann stress) rundt barnets velvære. Babynestets høye kanter tilfredsstiller dermed ikke bare tryggheten hos babyen, men gir også ro til deg som forelder. Roen ved å være vellviten om at babyen ligger komfortabelt, trygt og godt i sitt rede.

Baby ligger oppi et blått Voksi babynest. Over baby lener seg et barn og holder baby i hånden.
Babynest gjør livet hjemme med baby letter.

Gir mor og far mer rom for å løse små hverdagsoppgaver med vel viten om at den nyfødte babyen ligger trygt hvor enn dere plasserer det i huset, dette er godt for samvittigheten og de bløte mamma- og pappahjertene. På gulvteppet, i sofaen, på kjøkkenbordet eller ved siden av deg i din seng. Redet kan jo brukes overalt, et hav av muligheter!

liten baby ligger pakket inn i en swaddle pose i ull oppå et babynest. Baby sover med arbene opp og plassert over ørene. Svøpeposen er i en lys, beige farge. Babynest har et kremhvitt trekk dekorert med søte akvarell bilde-print av brunbjørner her og der, noen trær og skyer.

Her må det bare nevnes den gleden av å få tilbringer litt tid på vaskerommet og vaske klær igjen, med Vivienne pakket inn i et svøpetepper oppi sitt lille rede rett ved siden av. Vaske klær uten dårlig samvittighet og bekymring, en ekte «Halleluja-opplevelse».

BABYNEST ER DESIGNET FOR Å HJELPE DEN NYFØDTE Å SOVE PÅ RYGGEN

Å sove på ryggen bør være alle spedbarns sovestilling med mindre det ikke av medisinske grunner tilsier noe annet. Et babynest er designet slik at muligheten for å snu seg fra rygg til mage begrenses. Designet kommer enten i form av automatisk tilpasning til spedbarnets størrelse eller ved at du selv kan justere rede.

Ryggleie for spedbarn er helsemyndighetene råd i forhold til sovestilling, og har vært det siden 1992. God forskning har vist at ryggleie har reddet mange babyliv de siste 29 årene. 

Trygg og forsiktig måte å trene barnets nakke

Babyer er født med liten muskelstyrke og høy mobilitet i leddene. Naturlige årsaker ved at de ikke har opplevd motstand i form av tyngdekraft i mors mage i tillegg til å være skapt for å kunne presse seg gjennom fødselskanalen. Men med tiden øker behovet for styrke i hode- og nakkepartiet automatisk i det nysgjerrigheten for omgivelsene vokser frem.

Liten baby ligger på magen oppå en rosa baby lounger. Baby har hode sitt løftet ordentlig opp og ler til kameraet.

Ved å plassere barnets arm på kanten av babynestet, vil barnet få et glimt av verden rundt, og nysgjerrige som de etterhvert blir, vil de prøve å skue over kanten. Dette er en fin forberedende trening i forhold til styrke, utholdenhet og koordinasjon.

liten baby ligger oppi et rosa babynest på magen. Den ene armen er plassert over babynest kanten, den andre armen har baby plassert i nærheten av hode. Baby ser ut over babynest kanten. Babynest er av typen Snuggle Me Organic Baby Lounger.
SAMSOVING FØLES TRYGGERE MED BABYNEST

Med samsoving mener vi her det at babyen og du sammen sover i din seng. Av erfaring vet vi at selv om noen kanskje fraråder samsoving er det uunngåelig, i hvert fall i vårt tilfelle.

Det som er viktig er at om man sovner med barnet skal det skje i trygge omgivelser, helst i din egen romslige seng og helst planlagt. Et babynest gjør samsovingen tryggere ved at barnet har et eget område som begrense sannsynligheten for at barnet kommer i klem. Her er det også viktig å understreke at babynestet er velldesignet. Sidene og bunnen skal ikke være for myke eller luftige, dette for å forhindre at babyen skal kunne sette sin frie luftstrøm i fare ved å legge inn ansiktet i siden på redet

Supplement til sengen

Babynest skal ikke erstatte en seng, det skal være et supplement til sengen. Et sted hvor babyen kan hvile og sove på dagtid når en ikke er på trilletur.

Det kan også være en god ide å bruke babynestet når barnet etterhvert skal vende seg til sin barneseng. Tilvenningsprosessen går raskere om barnet får følelsen av kjente og trygge omgivelser. Du kan da plassere babynestet inni sengen, og vips kan barnet finne roen i velkjente rammer.

Hjelper barnet å finne roen på besøk hos andre

Nyfødte barn skal ha masse oppmerksomhet og nærkontakt fra foreldrene for å oppleve nærhet og tetthet i størst mulig grad. Som foreldre kan vi ikke holdte babyen til enhver tid, men vi kan derimot oppfylle trygghetsbehovet overalt med et babynest. Babynest er perfekt i bruk som tilvenning for å finne roen hos besteforeldre, onkler og tanter!

9. REISER BLIR LETTERE OG TRYGGERE FOR BÅDE MOR, FAR OG BABY MED BABYNEST

Å drasse med seg en velfungerende barneseng er ikke alltid like enkelt, selv om det kanskje hadde vært drømmen. Babynestet er nok svaret for en trygg hvileplass som enkelt kan tas med overalt uten for mye styr. Genialt å bruke om du vil at babyen skal finne roen i det å sove på besøk hos besteforeldre eller et nytt sted som hytten eller et hotellrom. Plassere babynestet inni barnesengen du har tilgjengelig, og vips kan barnet finne roen i velkjente rammer!

BABYNEST I BOMULL ELLER LIN?


Både bomull og lin er begge naturlige tekstiler, og begge like riktige i forhold til babynest. Som alle andre valg mellom to gode produkter er det fordeler og ulemper, det er nok grunnen til at du finner like mange babynest i lin som i bomull.

Er pusteevnen i stoffet det viktigste for deg eller har du kanskje en sommer baby, absorberer lin naturlig mer fuktighet enn det bomull gjør. Dette gir lin den egenskapen i å kjøle ned på varme sommerdager, babyen blir ikke klam.. Om du mener det er viktig at babynestet er mest mulig hudvennlig, er bomull finere enn lin i fibrene og derfor gir det en mykere følelse. Mange mener det er bedre mot for eksempel eksem. Valget er ditt, men vit at ingen av de to vil være feil!