BIBS Smokk – Guide til de ulike modellene.

bibs smokk guide modeller ohdearbaby

BIBS smokk finner du med sutt i tre ulike former; Rund, Symmetrisk og Anatomisk smokk. Det vil si at du kan finne BIBS smokk som passer ideelt for din lille. Hver sutt tilfredsstiller litt ulike behov.

Hvilke smokk som er best, er det til syvende og siste din baby som bestemmer. Men du kan ha en påvirkning om din baby har godt sugebehov og plass i munn. Og med det mener jeg at du kan påvirke, ved å velge hvilken smokk du introduserer til baby først.

Hvilken BIBS smokk anbefales for nyfødt?

Flere jordmødre anbefaler å prøve ut rund smokk først om du ammer. Smokk med rund, kirsebær-formet sutt, er en smokk som etterligner brystvorte. Tar baby denne smokken, styrkes riktig sugeteknikk for amming.

Om din baby ikke får tak på en rund smokk, kan du da heller prøve en symmetrisk dråpeformet eller anatomiks smokk. Disse er lettere å få tak på fordi de krever svakere suging og mindre “tunge-jobb”. Skal du kjøpe smokk for første gang, kan det være lurt å gå for BIBS Try it pakken. Her får du alle de ulike BIBS variantene.

Hva sier tannleger om bruk av smokk?

Som du ser fra bilde over, vil du kanskje tro at Tannleger mener du bør velge en Anatomisk smokk fordi den skåner tenner og motvirker overbitt. Her er det dessverre ikke enighet. Ja, teoretisk sett, har denne smokken minst påvirkning på tennene. Men, så lenge barn slutter med smokk rundt 3-3,5 års alderen, er det hovedsakelig ikke bevist at smokk har negativ effekt på de nye tennene som kommer etter melketennene. Uansett smokkeform

Det tannleger er enige i, er at det ofte er bedre at baby sutter på smokk enn på sin egen tommel. Grunnen er enkel, tommelen kan du aldri ta bort. Det kan dermed vanskeligere å få barn til å slutte når det kan begynne å ha en negativ effekt på tennene, som sagt rundt 3 års alderen.


BIBS smokk med to ulike smokkeskjold

I tillegg til de tre ulike sutte-formene, vil du finne BIBS smokk med hovedsakelig to ulike smokkeskjold:

1. Rundt smokkeskjold som krummer vekk fra munn

2. Sommerfugl-formet skjold som krummer inn mot ansiktet.

bibs try it collection 4pk – naturgummi (0 6 mnd) (copy)

Slik som med selve sutten, er skjoldet formet ulikt for å tilfredsstille ulike baby-behov.

BIBS smokk med rundt skjold

  • BIBS smokk Colour (naturgummi)
  • BIBS smokk Bohem (naturgummi)
  • BIBS smokk De Lux (silikon)

BIBS smokk med en enkel, rundt skjold og stort håndtak, er nok den de aller fleste tenker på når de hører “BIBS smokk”. Dette er deres flaggskip, BIBS Colour. Et virkelig gjennomtenkt design!

Det som er veldig positivt med dette runde skjoldet, er at huden rundt munn får optimalt med luft. Skjoldet krummer vekk. Motvirker utslett og sårhet. En annen god ting, er at baby får styrket og trent tunge og andre muskler i munn til amming optimalt. Selve skjoldet hjelper ikke baby med å ikke miste sin smokk. Her må baby ha sugetak helt på egenhånd.

Bibs smokk med sommerfugl-formet skjerm

Sommerfugl-formet skjerm gjør det litt lettere for baby. Det hjelper litt til med å holde smokken på plass.

BIBS smokk med denne typen skjold, finner du kun med symmetrisks (BIBS Supreme smokk) og Anatomisk sutt ( BIBS Couture smokk) . Grunnen er at en baby som tar en rund, kirsebærformet sutt, ikke trenger hjelp fra smokkeskjoldet. De har sterke nok sugereflekser og god teknikk på å holde smokken i munn på egenhånd.

Siden sommerfugl-skjermen dekker en del rundt munnen, vil du se at slikke BIBS smokker er utstyrt med ordentlig store lufte-hull. Igjen, gjennomtenkt fra BIBS sin side for å tilrettelegge at huden rundt munn i størst grad får puste.


BIBS smokk i Naturgummi vs Silikon.

Bibs smokk finner du nå både med sutt i naturgummi og i silikon. Naturgummi har en stor fordel, fordi den føles mer naturlig. Etterligner følelsen av hud og mammas brystvorte. Miljømessig er det jo og en stor fordel. Naturgummi er jo naturlig.

Flaggskipet til BIBS, er BIBS Colour. Den finner du kun i naturgummi. Når BIBS designet sin første smokk, i 1978, fantes den bare i naturgummi. Målet for BIBS var å designe en smokk som etterlignet mammas brystvorte både i form og følels. Slik at smokken ikke skulle gå på bekostning av pupp. Men gå hånd i hånd.

Men så er det jo slik at alle babier er forskjellige. Av den grunn, har BIBS nå designet smokker for enhver smak og ønske baby skulle ha. Du finner f.eks BIBS De Lux som er en silikon versjon av BIBS Colour.

Silikon smokk tilbys hovedsakelig på grunn av Lateks allergi.

Ja, naturgummi er bare et annet ord for lateks. Jeg tror med hånden på hjertet at om du hadde spurt en fagperson om lateks vs silikon smokk, ville de fleste sagt at lateks er bedre så lenge din baby tåler denne typen smokk, samt tar den. For ja, baby kan ha preferanse på materialet også. Ikke bare formen.


Nyfødt smokk eller babyshower gave?

For deg som er på utkikk etter smokk til nyfødt, altså den første smokken, eller om du skal kjøpe smokker for å gi i babyshower gave – Velg BIBS smokk str 1 og med de ulike formene.

Jeg ville anbefalt deg å kjøpe inn alle de tre smokkevariantene; rund, anatomisk og symmetrisk. Sikre at du har smokken som passer. Etter det kjøper du inn flere av den smokken din baby tar.

Ikke overdriv med å kjøpe inn 5x BIBS Colour smokk fordi det er den formen de fleste ville anbefalt. Det er ikke sikkert det er den smokken din baby vil ta.