Stellematte – Nyttige tips til riktig valg

STELLEMATTE – ORGANISER PLASS TIL BLEIESKIFT, DET BLIR HYGGELIGERE!

Stellebord inspirasjon fra Organiser  Layette

Før babyen kommer er det deilig å ha noen ting på plass, heller organisert kaos enn bare kaos. Bleieskift blir, som de fleste vet, en stor del av hverdagen med et spedbarn i hus. Tenk litt på hvor den perfekte plassen blir for stelling av din baby i hjemmet. Kanskje det er en kommode ved sengen på barnerommet som kan bli transformert om til et stellebord? Eller har dere en større benkeplate eller vaskemaskin på badet dere kan bruke? Det vi kan si fra erfaring: Det bli nok av små kaotiske øyeblikk med en nyfødt baby, bleieskift trenger ikke å være en del av det – for det er enkelt å unngå. 

Å organisere en bestemt stelleplass med stellematte en armlengde avstand til alt det nødvendige som hører til, gjør den sjarmerende kaotiske tiden til litt mer sjarmerende og litt mindre kaotisk. For ikke å nevne at du slipper diskusjonen med din eventuelle “bedre halvdel” hvorfor stue bordet ikke skal benyttes til skift av bleie.

I hjemmet er den mest populære modellen, en stellepute med opphøyde kanter. Denne typen stellematte er laget med et mykt skum som er dekket med et vanntett material eller med et avtakbart trekk. Er stellematten vanntett, vil en god stellematte være utstyrt med anti-skli knotter eller en annen type anti-gli funksjon på undersiden, slik at stellematten ikke sklir til side eller frem og tilbake under stell og pleie av baby. For å hjelpe deg litt med valg av stellematte, finner du noen tips om hva du bør se etter lengere ned. Både i forhold til kvaliteten, men også i forhold til å dekke dine behov som babymamma.

kosedyr Økologisk bomull riley

Vi råder også å kjøpe en liten sammenleggbar stellematte som kan bo i din stelleveske. Utrolig deilig å slippe å bekymre seg over uhygieniske overflater under reise eller på besøk hos andre. Mer om det lennger ned ♡

TING DU BØR TENKE PÅ VED VALG AV STELLEMATTE

Det viktigste med selve stellematten er at den sitter trygt og godt på valgt stellebord / stellebenk / vaskemaskin og at stelleputen er laget av trygge tekstiler og materialer. Stellematten bør dessuten være behagelig for baby å ligge på og gjerne ha opphevde kanter. Sammen vil det gi din nyfødt baby følelse av trygghet og komfort som fremmer at baby finner ro og behag. At din nyfødte baby trives under bleieskift og stell, ligger rolig og koser seg, gjør bleieskift mye enklere, for ikke å snakke om hvor koselig tiden på stellebordet faktisk kan være! Vi gir deg her 4 ting du bør tenke før du bestemmer deg for valg av stellematte.

1. STELLEMATTE LAGET AV TRYGGE TEKSTILER

Det at babyprodukter ikke inneholder skadelige giftstoffer bør være en selvfølge, men fremdeles er det noen som prøver å ta enkle og billigere snarveier. Derfor anbefaler vi at du selv alltid forsikrer deg om det ved kjøp av babyprodukter. Spesielt er det viktig for stellematten som er i daglig kontakt med naken baby hud og ansikt. Se etter at stellematte, stellepute og andre babyprodukter du kjøper er OEKO-TEX sertifisert, det er en pålitelig indikator for at produktene og produsenten blir regelmessig kontrollert. (Vil du vite mer om OEKO-TEX, kan du lese her).
Alle stellematter, stelleputer og stelleunderlag fra ohdearbaby.no er OEKO-TEX 100 sertifisert.

2. HYGIENISK STELLEMATTE – LETT Å HOLDE REN

At det blir enkelt for deg å holde stelleplassen ren er også et krav du bør sette. Både i form av at det er en del bakterier i bilde (spesielt når baby går over på fast føde) og med tanke på uhell og søl under bleieskift og stell av baby. Om det er baby som tisser før du har rukket å kle på ny bleie eller at babysalve du ga ditt spedbarn å leke med nå har endt opp over hele stellebordet. Ja, dette venter nok alle foreldre. Se etter at stellematten du velger er enten væsketett / vanntett stellematte du lett kan vaske av eller at stellematten er dekket med et avtrekkbart trekk og liggeunderlag du enkelt kan vaske i maskinen etter behov.

Liten baby liggende på gulvet oppå en sammenleggbar stellematt, klar for bleieskift. Stellematten er hvit med søte pastellfargede detaljer og brune kaniner.


Ikke glem stellematte til stelleveske. Når det er tid for å skifte bleie utenfor ditt eget hjem, er det ekstra viktig å kunne gi din baby et rent og eget underlag. Det kan være lett å reise, gå på restaurant og dra på besøk selv med barn i bleieperioden! Det trengs bare litt organisering.

3. STELLEMATTE HJEMME BØR SKAPE TRYGGHET OG RO HOS BABY.

Baby som ligger godt og stirrer opp på en uro med små dinosaurer i ulike farger., som henger over hodet.

På stellebenken hjemme, gå for en stellematte med opphøyde kanter og med et mykt underlag som skum! Kantene har flere funksjoner enn å motvirke at babyen din ruller seg ut. Spesielt i kombinasjon med et behagelig skum, vil dette gi babyen en trygg og lun følelse, et komfortabelt babynest å ligge i.
I begynnelsen er det en stor overgang for din lille: Fra å være vant til de trygge omgivelsene i magen, kan det være skummelt å forlate din omfavnelse. Bleieskift, med andre ord, kan jo fort bli litt vanskelig å få til uten nettopp å måtte forlate mammas varme og trygge kropp.

Av samme grunn babynest og moseskurv har blitt så populære, vil vi si komfortabelt utformet stellematte også funker. Om det første møte med stellebenken oppleves godt og trygt, vil din baby mest sannsynligvis kunne finne roen her fremover. En komfortabel og rolig baby på stellematten gjør at bleieskift blir enkelt, trygt og koselig.

4. STELLEMATTE MED ANTISKLI KNOTTER ELLER ANNEN FORM FOR FESTE

Spesielt når det kommer til væsketette stellematte med kanter, er det viktig at stelleputen er utstyrt med en form for antiskli funksjon eller feste på undersiden. Vanntette material har ofte den egenskapen, her ulempe, at det enkelt kan gli på en glatt overflate. Når baby sparker eller vrir seg, skal stellematten ikke gli av gårde. Og av den grunn skal de være utstyrt med knotter som motvirker dette. Alle våre vanntette stellematter er utstyrt med anti gli knotter for at stellematten skal holde seg stabil på den valgte overflate; stellebord, stellebenk, vaskemaskin eller kommode.

TRYGG STELLEBENK – ALLE BABY STELLEPRODUKTER HÅNDLENGDE UNNA!

Trygg stellebenk betyr også at du kan strekke deg etter bleier, babykluter, våtservietter, salve, skift osv, uten å måtte forlate stellebordet. At alle nødvendigheter er en armlengde unna er en fin regel å holde seg til. Her kan oppbevaringskurver være en ryddig og fin måte å organisere plassen med, i hyller eventuelt skuffer under eller over stellematten.

Hvitt stellebord organisert med stellekurv i naturlig maisskall og matchende  oppbevaringskurver

Ryddig organisering av stellebenk kan også være lurt i forhold til en eventuell pappa, bestemor, tante eller onkel som skal skifte babybleie. Ha en egen oppbevaringskurv for rompesalve, bleie og våtservietter og en egen for øyedråper, tannhygiene produkter osv. Større sjanse for at babyprodukt blir brukt til det den er ment for.

kosedyr Økologisk bomull riley
Stellematte med matchende oppbevaringskurver, samt skuffer rett under.

SAMMENLEGGBAR STELLEMATTE – HYGIENISK BLEIESKIFT PÅ REISE!

Gjør plass til en sammenbrettbar stellematte i stellebaggen! Disse små stellemattene er geniale å ha så fort dere er klare til å forlate hjemmet for mer enn bare en kort trilletur. Du slipper å bekymre deg for uhygieniske overflater når bleien må skiftes. De er designet slik at innsiden av stellematten, som kommer i kontakt med babyen, beholdes renest mulig ved at den brettes innover.

Bærbar stellematte til stelleveske gjør bleieskift på reise, besøk og på restaurant hygienisk, behagelig og mindre styrete!
Mushie Sammenleggbar Stellematte i Økologisk Bomull

Her kan du velge om du vil ha en vanntett modell, eller en stellematte i mykt og deilig stoff. Vanntett modell gjør det mer praktisk i forhold til at det bare er å vaske den av med en våtserviett etter hvert bleieskift, mens stoff modellene gjør det kanskje mer behagelig for baby. Og i motsetning til et vanntett stellematte, vil en stellematte i tekstil ikke føles kald for baby å ligge naken oppå. Sammenleggbar stellematte kan du både finne i enkle modeller, samt i form av en liten stellematte med lomme til plass for organisering av ekstra bleier og våtservietter. Men fellesnevneren for dem alle, er at du slipper å stresse med å huske hvilken babyklut du hadde tenkt å bruke som gulpeklut og hvilken var til bleieskift. Alt har sin funksjon.

HVILKEN STELLEMATTE TIL BABY BØR DU VELGE? – HVA ER DITT BEHOV?

ER DU USIKKER? – VI HJELPER DEG LITT TIL!

Selv om din «bedre halvdel» ikke helt forstår at det skal være så vanskelig å ta et valg, gjør vi det. Vår anbefaling er å tenke på ditt behov og dine preferanser.

Er praktisk bruk og hygiene det viktigste for deg?
Liten baby liggende på gulvet oppå en sammenleggbar stellematt, klar for bleieskift. Stellematten er hvit med søte pastellfargede detaljer og brune kaniner.

Velg en vanntett stellematte hjemme og i stellebag.

Om du helst vil beskrive din stellebenk som enkel å rengjøre og funksjonell, vil en væsketett stellematte til stellebenken og et vanntett stelleunderlag til stelleveske mest sannsynlig være det beste valget. Det lar deg rengjøre stellematten med en fuktig klut eller våtserviett etter hvert bruk, Slik at stelleplassen enkelt etterlates ren, pen og klar for neste bleieskift. Uansett om det er mor eller far. Det vanntette stoffet gjør det også bekymringsfritt i det større uhell som tiss, babybæsj eller en fet babykrem som har lekket. Alle våre vanntette stellematter kan fås med matchende oppbevaringskurver. Allsidig oppbevaring som du kan vaske i maskin ved behov, og som vil komme til nytte hele barndommen. Etter at bleieperioden er over kommer de til nytte for oppbevaring av leker, dill, dall og duppeditter ?
 

Vanntett Stellematte 50x70


Vanntett stellematter har oftest et trekk laget av PVC (termoplast) Noen mødre prefererer derfor å gi et ekstra pustende lag i form av et trekk til stellematte.Alle våre trekk til Stellematte fra Garbor&Friends passer våre Layette stellematte 50×70 og alle andre stelleputer i den størrelsen eller mindre.

Er du en økologisk, men praktisk mamma som vil ta mest mulig grønne valg?

– Velg en stellepute med avtagbart trekk i økologisk bomull og en økologisk stellematte til stelleveske. 

Liewood stellematte og Konges Sløjd Stellematte er et mer grønnere valg enn den vanntette varianten. En vannavstøtende stellematte du kan tørke av daglig, samt slenge i maskinen ved større uhell. Økologisk bomull er her akrylbelagt for at du skal få «The best of both worlds» – miljøvennlig og praktisk. Du finner også oppbevaringskurver i økologisk bomull eller av resirkulert Nylon, du kan mikse og matche

I forhold til bleieskift på tur og besøk, anbefaler vi for deg å gå for Mushie sin praktiske stellematte med lomme. 100% økologisk bomull og en superpraktisk sammenbrettbar stellematte!

Er du opptatt av vakkert interiør, behagelig ro og hygge? 

Gå for en stellekurv hjemme og myk stellematte til stelleveske.
 

Moseskurv inspirert babytilbehør er utrolig trendy om dagen! Både fordi det er et naturprodukt som ser nydelig ut i ethvert rom, men også fordi det har vist å fungere i forhold til å gi baby høy trivselsfaktor. Moseskurv, eller Stellekurv med håndtak er blitt et populært valg for de som ønsker noe mer unikt enn den mer klassiske stellematte med opphøyde kanter. Stellekurv skaper en unik følelse av trygghet og ro, og fremmer kosetid og rolig baby under bleieskift. At moseskurv har blitt en mamma favoritt har nok også litt å gjøre at stellekurv gir den mest estetisk fine stelleplass.
 
Stellekurv er bærekraftig laget av naturlig maisskall. Liggeunderlaget du fyller babykurven med kan du selv velge og kombinere etter ønske: enten i form av et stelleunderlag til stellekurv fra Ahojbaby, eller den tykkere moseskurv madrassen som også er kompatibel med stellekurven. Alle våre underlag til stellekurv kan du enkelt vaske i maskin og putte i tørketrommel.
 


For den mest behagelige bleieskift under tur, reise og restaurantbesøk, har vi en praktisk stellematte av slitesterkt teddystoff fra Studio Noos. Ved å kjøpe bærbar stellematte fra Studio Noos, støtter du dessuten et babymerke som hjelper vanskeligstilte mennesker å finne en jobb tilpasset deres behov. Vi elsker det! <3