Vognpose Vår & Sommer 2024 | Guide til Voksi og Easygrow Vårpose

Baby i vogn oppi en mint grønn Voksi Vognpose. Vognen er svart og står på gressplen. Baby ser fornøyd ut opp på en person som strekker armene ned mot baby.

Velkommen til en rask gjennomgang av Voksi og Easygrow vognpose vår / sommer 2024 modellene😊 En fin hjelp for deg som trenger en ny vårpose, men er usikker på hvilken du bør velge.

Min anbefaling er å ikke stole blindt på Best i Test Vognpose-anmeldelser. Først, tenk litt på hva ditt behov og din livstil er. Deretter kan du eventuelt bruke Best i Test for å finne ut om posen skårer høyt på punkter som er viktig for deg.

De fleste bytter fra en varm vognpose til vårpose rundt mars/ april, og bruker den til rundt september/oktober. Både Voksi og Easygrow vårpose finner du i litt ulike tykkelser. Slik at du kan finne en vognpose for sommerhalvåret der du bor.

Er vårpose nødvendig?

Noen lurer på om vårpose er nødvendig. Svaret er vel egentlig nei, det er ikke en nødvendighet. Men jo, absolutt en anbeflaing. Babyteppe / vogndyne er veldig upraktisk fgor mange. Ofte ender det med å bli sparket av, blåse vekk, og er styrete med tanke på ut og inn av vogn. For deg med barn som bruker sittedel / sportsvogn, er det spesielt litt vanskelig å få pakket barnet godt inn. Derfor vil jeg si at, med tanke på prisen vs brukerlengden til en vårpose, er det absolutt anbefalt investering.

Vårposemodeller 2024

La meg først starte med en liten sammenlignings-tabell av alle modeller Easygrow og Voksi vårpose:

Jeg inkluderer også de litt tykkere mellomsesongposene, Voksi Explorer, Voksi Adevnture og Easygrow Mysig. Bor du Nord i landet, kan det jo henne en av disse er den beste vårpose for deg.

Så må jeg bare nevne, husk myggnetting til vogn, samt et regntrekk på sommerhalvåret! Uansett hvor du bor i landet 😜.

Banner for vognpose vår og sommer 2024 kolleksjonen fra Voksi og Easygrow. På bilde er det 7 vårposer i ulike modeller og farger. Tre av vognposene er kåret Best i test vognpose av foreldresiden.
Tabell over Voksi og Easygrow vognpose vårmodeller. Viser og sammenligner ulike egenskaper til fire vårposer: Easygrow Spire, Easygrow Lyng, Voksi Breeze Light og Voksi Sky Light. I tillegg inkluderes tre vognposer for mellomsesong: Voksi Explorer, Voksi Adventure og Easygrow Mysig. Tabellen viser ulike egenskaper ved designet som om det følger med forlenger eller ikke, hvordan seletilpasningen er, hvordan posen lukkes og andre ting som material og vanntetthet.
Voksi og Easygrow vognpose Vår / Sommer 2024 modeller samt tre modeller vognpose høst / vår. Tabellen inkluderer ikke Lyng Bilstolpose da den er identisk Lyng vognpose forutom en ting. Lyng bilstolpose kommer uten forlenger, men til gjengjeld er det non-lock glidelås og dermed en trygg bilstolpose.

For deg som ønsker mer informasjon og tips til valg av vårpose for ditt behov, bli med videre! 😊

Først kommer en liten gjennomgang av egenskapene Easygrow og Voksi vårpose har til felles (ikke nevnt i tabellen, fordi det gjelder samtlige). Deretter går jeg igjennom tips for hva du bør se etter, og å tenke på når du skal kjøpe vårpose. Avslutningsvis kommer en liten gjennomgang av hver modell med fordeler og ulemper.

Har du tenkt på en bestemt vårpose du har lyst til å finne ut litt mer om, kan du hoppe direkte dit ved å bruke innholdsfortegnelsen.


Fellestrekk for Easygrow og Voksi Vognpose.

I tabellen over, har jeg utelukket egenskaper som er felles for alle Voksi og Easygrow vårposer. Det er viktige egenskaper, og grunnen til at det er Voksi og Easygrow vognpose vi tilbyr på OhDearBaby.no. Vurderer du en vårpose fra et annet merke, bør du absolutt ta disse med i din vurdering.

 • Sertifisert trygge materialer – Både Voksi og Easygrow har et sluttprodukt, hele vognposen, sertifisert med OKEO TEX 100. Trygt tekstil.
 • Norskutviklet – Enhver Voksi og Easygrow vognpose er utviklet med fokus på deg med baby i Norge.
 • Godt pustende – motvirker at baby blir klam på innsiden. Dette gjelder samtlige av vårposene.
 • Romslig hette som kan snurpes godt inn. Alle snorer er gjemt vekk slik at baby ikke skal kunne få tak i dem, surre seg fast.
 • God kvalitet, laget for å gå i arv.
 • Leveres med reiseveske / oppbeavringsbag. Dette er en liten, men viktig detalj med tanke på å ta vare på posen over vinteren. Vask posen, tørk den ordentlig og pakk den ned for sesongen. Så er vårposen like fin igjen når våren kommer på nytt.
 • Kan brettes ut som leketeppe. Et Unntak – Voksi Adventure. Men her får du en annen bonus; glidelås-hull for at barn kan stikke ut armene, selv godt pakket i sin vognpose.
 • Tåler maskinvask.
 • Lang brukstid. Selvfølgelig vil en vognpose med forlenger vare lenger enn en uten. Men selv den korteste vårpose, Voksi Breeze Light (100cm) og Easygrow Lyng Bilstolpose (97cm), har en brukstid på rundt 3år. Har du vår- eller sommerbaby, vil du ha den i tre sesonger!

3 ting du bør tenke på for å finne beste vårpose for deg.

Ikke stol blind på en Best i Test Vårpose anmeldelser du finner. For det første, er det ikke sikkert at testpanelet testet produktet i den delen av landet der du bor. For det andre, ikke sikkert at testpanelet kontrollerte og dermed ga terningkast etter den livsstilen du har. Og til slutt, alle kan skrive en Best i Test anmeldelse. En kan lage en Best i test vognpose anmeldelse i samarbeid med en butikk f.eks. Svaret kan derfor være litt upålitelig om jeg kan sid et sånn.

Jeg råder deg først, før du begynner å se på ulike Best i test anmeldelser, å tenke på din situasjon og ditt behov.

1. Hvor lang er den varme sommeren der du bor?

Bor du helt Nord i landet, vil jeg f.eks ikke anbefale deg Easygrow Spire Vårpose, selv om den ble kåret Best i test Vognpose Vår / Sommer / Høst 2023 av foreldresiden. Men, det er en tynn vårpose.

Nå vet vi jo alle at klimaendringene er i full gang. Jeg kan ikke med sikkerhet lenger si at Easygrow Spire blir for lett for sommerhalvåret i Nord-Norge, men, for et normalår, ville ikke jeg valgt denne posen for nord.

 • Er været mellom april og oktober svært svingete?
 • Mye regn?
 • Mye sur vind?
 • Varer sommervarmen kort eller lenge?

Tenk på alt dette, slik at det blir lettere for deg å se hvilken vognpose som er best tilpasset klimaet der du bor.

2. Din livstil – By, friluft, ut og inn av bil, en blanding?

Bor du i byen og du liker å rusle rundt i butikkgater, restaurant besøk, dra på besøk til venner som bor i nærheten etc, er det fint å ha en vårpose med gode luftemuligheter. Glidelås nederst rundt fotenden, og eventuelt avtagbar topp. I by-kjerner er som regel været mildere. Her er det nok fint å velge en vognpose fra april til september som er av typen vårpose, og ikke en vognpose for mellomsesong.

Bruker du mye bil, er det jo fint å gå for en vognpose du også kan bruke i bilstol. Alle Voksi vårposer er kollisjonstetset med BeSafe Bilstol og kommer med borrelås-åpning til seler. Slik at du enkelt kan flytte vognposen mellom vogn og bilstol. Ellers finner du Easygrow Lyng vårpose som bilstolpose. Identisk Lyng vognpose, men med non-lock glidelås istedenfor en forlenger.

Er du en friluftsglad person, eller har du en hytte på fjellet du bruker mye om sommeren. Er det andre egenskaper som kanskje er viktigere. At posen er lett i vekt og rustet for sur vind f.eks.

voksi-adventure-dark-sea-green-Seashell-Sand-dunpose-vognpose-sportvogn-mor-holder-baby-host-var-mild-vinter
Voksi Adventure

Voksi Adventure er den nyeste modellen fra Voksipose. Skapt for den friluftsglade. En ordentlig bra mini-sovepose. Men bruker du mye bil, er Explorer kanskje et bedre valg. Isoleringsevnen er identisk hos begge. Men, Explorer er tyngre i vekt fordi den både har ull i ryggen og borrelås-åpning for seler.

3. Hva er planene for sommeren?

Venter du en sommerbaby, og er på utkikk etter vognpose til nyfødt. Trenger du nok ikke å tenke på ferie og reiseplaner 😜. Hadde du termin på høsten, eller er det snakk om den andre sommeren til minstemann, er Dere kanskje klare for en liten tur?

Er planen en sydentur, kan det være lurt å tenke litt på reisevennlighete. Voksi Breeze Light og Easygrow Spire er mer reisevennlig enn Voksi Sky Light og Easygrow Lyng, i den forstand at de er mer kompakte. Fine for flytur og generelt pakke ned på reisefot.

To bilder av to beige vognposer. Easygrow Spire og Voksi Breeze light. Begge bildene viser en liten baby pakket inn i en vognpose. Til venste, Easygrow Sprie vognpose hvor baby sover, posen er halveis åpen hvor vi godt kan se at innsiden har quiltet struktur i små diamantformer. Til høyre, Voksi Breeze, hvor baby ligger ute i vogn og smiler opp til noen som lener seg over vognen. Posen her er også litt åpnet som viser en glatt innside.
Easygrow Spire og Voksi Sky Light

Både Easygrow Spire og Voksi Breeze Light har en myk utside i quiltet struktur. Posene har derfor den evnen til å kunne brettes kompakt, uten at fyllet forflytter seg. Spire er litt lettere i vekt og bittelitt mer komprimerbar, fordi den ikke har noe antiskli sømmer i bunnen av pose slik som Voksi Breeze har. Breeze Light igjen, er kollisjonstetet som trygg bilstolpose. Er planen å leie bil, er jo dette en viktig detalj.


VÅRPOSER 2024

Under kommer en rask gjennomgang av vårposemodellene. Ønsker du en mer grundig sammenligning, finner du en Vognpose Katalog-Guide 2024. Denne inkluderer enkle egenskap-tabeller for hver av posene vi tilbyr i 2024. Og inkluderer også vinterpose i tillegg til vårpose.

Voksi Vårpose 2024

Voksi Vognpose vår og sommer 2024 modeller. Bilde viser fire modeller voksiposer: Lysegrønn Voksi Sky Light, lyseblå Breeze Light, grønn Voksi Adventure og en ferskenfarget Voksi Explorer vognpose.

Voksi Explorer og Voksi Adventure er poser som er tilpasset tidlig vår, høst og mild vinter. For deg som bor et sted hvor varm sommer er kort, eller generelt f.eks er glad i å tilbringe tiden på fjellet. Kan dette være et godt valg for deg for vognpose også for vår og sommer. Derfor er de tatt med 🙂.

Voksi Sky Light Vognpose Vår / Sommer

Myk og lett vognpose med forlenger & kollisjonstestet bilstolpose.

Fordeler:

 • Lang brukstid, forlenges til 115cm ( 4år)
 • Kollisjonstestet med BeSafe bilstol – trygg bilstolpose
 • Borrelås-åpning for seler – Kan enkelt forflyttes mellom bilstol og vogn
 • Sentrert glidelås. Mange foretrekker dette fordi det er mindre styrete enn to glidelåser.
 • Horisontale sømmer som gjør at baby opplever posen som ekstra fluffy og lett.
 • Antiskli-sømmer på undersiden

Ulemper:

 • Ikke vannavisende utside. Her må du ha regntrekk til vogn selv med lett regn
 • Ingen frontlomme for oppbevaring.

Godt valg av vårpose for:

 • Deg som bor et sted hvor sommerhalvåret byr på mildt vær, samt trenger pose å veksle mellom vogn og bilstol.
 • Deg som er på utkikk etter en enkel å ha med å gjøre, og mest mulig anvendelig vårpose.

Voksi Breeze Light Vognpose Vår / Sommer

Lett og kompakt vognpose & bilstolpose

Fordeler

 • Lett og kompakt – Perfekt for tur og reise. Kan sammelignes med et mykt babyteppe som aldri sklir av gårde.
 • Kollisjonstestet med BeSafe – trygg bilstolpose
 • Nedfellbar og avtagbar topp – Lett å tilpasse etter været.
 • Borrelås-åpning for seler – Kan enkelt forflyttes mellom bilstol og vogn
 • Antiskli-sømmer i rygg.

Ulemper:

 • Ikke vannavisende yttertekk. Her må du ha regntrekk selv med duskregn.
 • To glidelåser – Dette kan oppleves mer styrete for noen
 • Ingen forlenger

Godt valg av vårpose for:

 • Deg som er glad i oppholde deg i byen. Den nedfellbare og avtagbare toppen gjør at du enkelt kan tilpasse isolasjonen selv når baby sover.
 • Deg som har tenkt deg ut å reise. Denne er lett å ha med å gjøre når det kommer til å rulle den kompakt sammen. Trygg bilstolpose – for deg som har tenkt å leie bil.

Voksi Adventure Vognpose Vår / Høst / Mild vinter

Fjærlett dunpose (165g !) for den friluftsglade familie

Fordeler

 • Superlett, fluffy og kompakt – Perfekt for tur.
 • Trylle-åpninger for barnets hender. Barn kan vare godt pakket inn, samtidig som at hendene er fri.
 • Vokser gradvis. Snurpes inn etter barnets lengde. Dette er stor fordel på kjølige kvelder og med tanke på sportsvogn. Posen henger ikke ned i hjulene.
 • Vanntett 3000mm utside
 • Kan erstatte en sovepose på telttur helt til barnet er ca 3år (105 cm)

Ulemper:

 • 5pkt sele utskjæring, ingen borrelås-åpning. Mer vrient om en skal bytte mellom ulike vogner.
 • Ingen antiskli i ryggen. Kan skli i vognbag. Her anbefales det Vognpose-klyper.
 • Ingen glidelås i omkretsen nederst.
 • For varm for milde sommerdager.

Godt valg av vårpose for:

 • Deg som bor et sted hvor temperaturene sjeldent stiger langt over 20 grader. Eventuelt om varm sommer ikke varer så lenge.
 • Deg som er glad i fjellturer og generelt friluftsliv.

Voksi Explorer Vognpose Vår / Høst / Mild Vinter

Lett og fluffy dunpose med ull i ryggen.

Fordeler

 • Fluffy dunpose – det er noe med å være pakket i dun om det er friskt ute.
 • Ull i ryggen – I tillegg til å være isolerende, er ull temperaturregulerende. Motvirker klamhet. En annen ting, å sove på ull har vist å fremme bedre søvn.
 • Nedfellbar og avtagbar topp.
 • Borrelås-åpning for seler – Kan enkelt forflyttes mellom bilstol og vogn
 • Vanntett 3000mm utside

Ulemper:

 • To glidelåser – for noen oppleves dette mye mer knotete enn en sentrert glidelås.
 • Den tyngste og minst kompakte. Dette grunnet ull i ryggen.
 • Ingen forlenger
 • For varm for sommeren

Godt valg av vårpose for:

 • Deg som bor nord i landet. Denne vil du få bruk for mye i tiden hvor vinterpose er for varmt.
 • Deg som bor sør i landet og ønsker en helårspose og ikke noe annet. Heller bruker babyteppe / dyne på sommeren.

Easygrow Vårpose 2024

easygrow varpose vogn spire lyng mysig

Jeg har inkludert med Mysig vognpose. Dette er en vegansk “dunpose” for mellomsesong. Men kan også være et godt alternativ for vårpose for deg som bor i den kaldere delen av landet.

Easygrow Lyng Vognpose Vår / Sommer

Myk og lett vårpose som er like kompakt som et babyteppe.

Fordeler

 • Tynn vårpose – Super for mildt vår- og sommervær, samt reise som inkludere flytur.
 • Lang brukstid – forlenges til 120 cm (4år+)
 • Borrelås-åpning i rygg. Enkelt å forflytte mellom ulike vogner.
 • Lett i vekt og utrolig kompakt. Dette her er babyteppe som alltid holder seg på plass og aldri faller i bakken selv om baby løftes med pleddet rundt seg.
 • Enkelt design, lite styr.
 • Frontlomme for oppbevaring

Ulemper:

 • Kan bli for kald for mellomsesong, tidlig vår / senhøst.
 • Ingen Non-lock glidelås. Ikke en bilstolpose
 • Ingen antiskli i rygg.

Godt valg av vårpose for:

 • Deg som bor et sted hvor april til september byr på mye mildvær.
 • Deg som er på utkikk etter en vognpose å ta med deg på reise. Utrolig kompakt. Fin å brukes istedenfor babyteppe / liggeunderlag.

Easygrow Lyng Vognpose Vår / Sommer / Høst

Vårpose som er klar for alt av svingete mildvær

Fordeler

 • Isolasjon og utside tilpasset for svingete vår- og sommervær.
 • Lang brukstid – forlenges til 115 cm (4år)
 • Borrelås-åpning i rygg. Enkelt å forflytte mellom ulike vogner.
 • Lett i vekt.
 • Sentrert glidelås som buer – Lett å ha med å gjøre, samtidig lett å lage en stor åpning. Den bredeste siden kan brettes godt til siden.
 • Frontlomme for oppbevaring

Ulemper:

 • Kan bli for varm midt på sommeren
 • Ingen Non-lock glidelås. Derfor kan det ikke kalles en bilstolpose. Se Lyng bilstolpose om dette er et behov.
 • Ingen antiskli i rygg.

Godt valg av vårpose for:

 • Deg som bor et sted hvor april til september er kjent for et svært svingete vær. Vestlandet f.eks.
 • På utkikk etter en anvendelig vårpose å veksle fra en varm vinterpose. Fin for de aller fleste mellomsesongen om du har lammeskinn under og eventuelt et babyteppe i ull på innsiden.
 • Bruker du bil en del, velg heller Lyng Bilstolpose.

Fin for de aller fleste mellomsesongen om du har lammeskinn under og eventuelt et babyteppe i ull på innsiden.

Easygrow Mysig Vognpose Vår / Høst / Mild Vinter

Vegansk “dunpose” med økologisk fyll av resirkulert maisfibre.

Fordeler

 • De samme fordelene som en lettere dunpose, men fyllet er vegansk og økologisk.
 • Lang brukstid – forlenges til 120 cm (4år+)
 • Borrelås-åpning i rygg. Enkelt å forflytte mellom ulike vogner.
 • Vanntetthet 3000mm
 • Diamantformet “Dunkamre” – Fyllet holder seg godt på plass, samtidig som at posen kan brettes kompakt sammen.
 • Enkelt minimalistisk design. Brukervennlig, lite styr.
 • Antiskli-sømmer i rygg

Ulemper:

 • For varm for sommeren
 • Ingen Non-lock glidelås. Ikke en bilstolpose.
 • Ingen frontlomme for oppbevaring

Godt valg av vårpose for:

 • Deg som bor et sted hvor sommerevarmen ikke varer lenge, men overgangsesongen er lang.
 • Friluftsglad, men ønsker en vegansk vognpose. (Isoleringsevnen er tilsvarende Voksi Adventure og Voksi Explorer)

Det var det!

Nå er det bare å gjøre klar vognen og etter hvert nyte dagene som blir lengere for hver dag 🌞. God vår og sommer 🌷

Baby sover ute i vogn pakket i en rosa Easygrow Vognpose med en Easygrow Minimizer under seg. Minimizer er puttet på innsiden av vognposen, ikke under den. Barnet er kledd i kremhvit klær og har en koseklut med bamse ved siden av seg i samme kremhvit farge. Det ser ut som at det er vår ute. Solen skinne og gresset begynner er grønt. Men barnet er kledd litt for godt til at det er en varm sommerdag.
Easygrow Lyng Vårpose og Easygrow Minimizer

Ønsker du en grundigere gjennomgang og sammenligning av hver Vognpose fra Voksi og Easygrow, finner du en Vognpose Katalog-Guide 2024. Her inkluderes en enkel, men grundig beskrivelse av hver modell vognpose vi tilbyr i 2024. Både vinterposer og vårposer.