Hvorfor er Ubehandlet Ull det beste for nyfødt baby?

Ubehandlet ull er gull å omringe nyfødt baby med!

UBEHANDLET MERINOULL DET BESTE FOR NYFØDT BABY:

Det går ikke an å forklare kort hvorfor du ofte burde gå for ull når du skal kjøpe babyklær, babytepper og andre baby tekstiler. Ubehandlet ull har alt for mange gode og viktige kvaliteter. Her kommer de punktvis på rekke og rad, men først må vi bare nevne igjen at dette gjelder ubehandlet naturlig ull. Superwash og andre teknikker som går ut på å dekke ullfibre med et mikroskopisk tynt «plastikk» belegg, fjerner de aller fleste naturlige egenskapene til ull. 

Husk også at med en moderne vaskemaskin med ullprogram på 30grader og et naturlig vaskemiddel for ull, trenger vi ofte ikke Superwash lenger!

babyteppe 70x95 merinoull hvid off white didi
Ubehandlet merinoull føles myk selv mot delikat nyfødt hud.

Merinoull er gunstig for huden og naturlig behandler eksem

Det har vist seg at superfin naturlig merinoull reduserer behovet for tradisjonelle medisiner i forhold til behandling av eksem. Fibrene i merinoull er ekstremt fine, altså små, slik at de kan bøyes og strekkes langt mer enn grovere ullfibre. Denne egenskapen gjør at ull føles mykt og er mer skånsom mot huden, perfekt for babyhud.

bonnet grey melange blanket bibi sand

Ull varmer og avkjøler

De naturlige fibrene i merinoull reagerer på endringer i kroppstemperaturen. Det hjelper barnet å holde varmen når det er kalt og kjølig når det er varmere vær, uten at baby trenger å si noe.

blanke dora sand mittens sand balclava sand teddy sand
Liten baby iført en brun ulldress ute i mammas armer. Smiler fornøyd, pakket inn som en bamse

Selvrensende, Antibakteriell og Luktbestandig

Natur merinoull inneholder lanolin som er en naturlig såpe. Denne såpen aktiveres når den kommer i kontakt med fuktighet. Du trenger derfor ikke å vaske baby tekstilet med mindre det ikke er nødvendig fordi det ser skittent ut. I forhold til bakterier, fikser ull seg selv. En god ide er å henge opp ull plagget på badet mens du dusjer eller under baby bad, lanolin vil bli aktivert og baby tøyet vil gjøre seg rent og klart til bruk neste dag. Kan det bli bedre og lettere?

Merinoull absorberer fuktighet den kommer i kontakt med, også svette. Selv på varme sommerdager vil ull også være et bra alternativ for valg av baby klær. (Svettemolekylene frigjøres først ved vasking.) 

lite barn har gjemt seg under ett hvitt ullteppe. Baby har på seg en ullgenser i samme farge og beige strømpebukser med seler over genseren.
MyMemi Babyteppe i ubehandlet Merinoull, for varme, kos og gjemsel lek!

Merinoull – elastisk og naturlig motstand mot rynker

På et mikroskopisk nivå ser merinoull ut som små spiralfjærer. Disse kan strekkes og bøyes på for deretter å gå tilbake til sin naturlige form (så lenge det er tørt). Kvalitets ull vil vokse med din nyfødte. En ullbody vil gi deg og din baby lang glede sammenlignet med andre tekstiler.

Naturlig pustende

Som sagt absorberer ull fuktighet. Fuktigheten som blir absorbert blir transportert ut til omgivelsene ved at den fordamper. Ull er derfor et av de mest pustende fibrene. Med tanke på at huden vår er vårt største organ, kan du tenke deg hvor viktig det er at babyhuden får puste under utviklingen. Ull er her helt perfekt. 

cocoon off white yawn
HVID Svøpepose i ubehandlet merinoull gir perfekt sovemiljø.

Flamme- og brannsikkert

Den kjemiske strukturen i ull, er naturlig flammesikkert. Den vil aldri smelte, slik syntetiske stoffer kan, og dermed vil den aldri feste seg til huden. Temperaturen må helt ned i 570-600 ° C før ull antennes (bomull tennes ved 255 ° C). Ikke at vi tror din baby noen gang vil bli utsatt for slike farligheter, men allikevel enda en egenskap som er verdt å vite med en nyfødt eller barn i hus. 

Ull beskytter mot solen

Ull absorberer UV-stråler, slik som det har beskyttet sauer over millioner av år, vil det også beskytte barnet ditt. Derfor er ull perfekt for enhver uteaktivitet du finner på med din baby!

Baby sover i armene på en voksen, iført ull. baby har en blå BIBS smokk i munn. Og sover godt.
Ubehandlet ull beskytter fra solen samtidig er det svalt i varmen

Naturlig motstand mot flekker

Den ytre delen av fibrene i merinoull har forhindrer at flekker absorberes. I tillegg hardeste ytre den egenskapen at de ikke tiltrekker seg støv og lo. Enda en grunn til å nevne at tanken om at ubehandlet ull ikke er praktisk tilhører fortiden. Ikke bare har du ullprogram på vaskemaskinen, men i tillegg er baby produktene av ull mer motstandsdyktige mot flekker. Midt i blinken for oss mødre dette her.

babylue & babytøfler grey melange
Ubehandlet ull sparer deg for en del klesvask. Har det kommet litt melkesøl, bare heng opp klærne til lufting, eventuelt for litt rens i fuktig luft inne på badet.

Naturlig ubehandlet merinoull er miljøvennlig

Et Naturlig produkt som er 100% nedbrytbar. Ullfibre vil naturlig spaltes i jord i løpet av noen år hvor de sakte vil frigjøre verdifulle næringsstoffer tilbake til jorden. Merinoull sauene «dyrker» sin ull kun ved en naturlig blanding av vann, luft, solskinn og gress. Det er tross alt dine og våre barn som en gang skal arve denne jorden etter oss. Det minste vi kan gjøre er jo å ta vare på den på best mulig måte. Å velge baby produkter som er lagd på en grønnere måte er virkelig så lett, men har stor betydning for din babys generasjon.

En baby pakket i ull i forskjellige beige nyanser: ullue, ullteppe, ullgenser ulltøfler, ullbukse og votter. Baby sitter ved vannkanten, og ser ut i horisonten.
Ubehandlet ull er en del av “Livets sirkel” på jord, og blir til plantenæring om du graver det ned i jorden.