Hva trenger man til barnehagestart?

Et barn kledd i en rosa Reima vinterdress står ute og får hjelp til å få på seg rosa Reim votter. Vottene har glidelås på håndoverflaten.

Klar for barnehagestart i januar / februar?! 😜 Ny, spennende og litt skummel tid i vente!

Selv om du vil få en utstyrsliste fra Barnehagen, er det greit å ha litt oversikt på forhånd. Spesielt om du er som meg;

Liker å ha ting klart i god tid.

Glad i å bruke varsling-funksjonen på finn.no.

Gledelig bruker litt tid på kvelden til å scrolle på mobilen for å finne det beste innen det du trenger.

Liste over hva trenger man til barnehagestart i januar / Vinter. Listen inneholdes daglig pakkeliste: Barnehagesekk, matboks, drikkeflaske, kosebamse, smokk og kuldekrem. Garderobe innholde: ullbody, ullongs, mellomlag, ullsokker, ekstra genser, krabbesokker, bleier og bleiesalve. Yttertøy: vinterdress, vintersko, vinterstøvler, varme votter, ullvotter, varm lue, tynn lue, halse eller blaclava. For soving i vogn: varm vognpose, lammeskinn til vogn, ulldress. Etter hvert må du fylle på med: Regntøy, softshelldress og solkrem.

Listen over, er en kort oppsummering. Mens under finner du en detaljert liste. Her finner du også mange gode tips.

Vår Barnehagestart Liste består av to deler:

DEL 1: Klær & Utstyr – Liste over hva man trenger til barnehagestart , samt hva du vil trenge i løpet av barnehageåret.

DEL ★: Tips og hjelp – Råd fra pedagoger og beste tips gjennom personlig erfaring. Slik at du eventuelt kan finne svar på alt det du skulle lure på. Da mener jeg alt fra hvordan du kan dømme en god vinterdress, til hvordan sko til barn bør være utformet.

Bruk innholdsfortegnelsen under for å se hva vi tar for oss, og eventuelt hopp dit du vil.


DEL 1

Klær og Utstyr til Barnehagestart

Klær, sko og utstyr barnet trenger, varierer med årstiden, temperatur og værforhold. Samt alder. Med listen under vil vi besvare hva du trenger til Barnehagestar 1 år ±.

Frem til rundt 3 års alderen er mye likt. Bleier og barnehagevogn byttes med truser og ekstra par sko og sokker.

For å gjøre det mer ryddig, har jeg delt Klær og Utstyrslisten i 5 deler:

1. Daglig Pakkeliste

2. Inneklær – rent skift

4. Yttertøy og sko for Vinter, oktober-mars

3. Yttertøy og sko for Vår / Høst, april-september

5. Utstyr for soving i barnehagen.

Du vil finne at noen ting er merket med en ★. Det betyr at du finner gode innspill om denne tingen i vår DEL ★ : Tips og Rår til Barnehagestart

Verdt å ta en titt!

Lite barn sitter i en grå vogn utstyrt med lammeskinn og grå Easygrow vognpose med fuskepels. På vognhåndtaket henger matchende Easygrow håndmuffer. Barnet er kledd i en brun ulldress med hette over hodet. Ved vognen står en dame kledd i en beige ullkåpe. Det er tidlig høst ute. Grønt men noen orange blader på bakken.

Daglig Pakkeliste – Pakke Barnehagesekk

Barnehagesekk

Matboks

Drikkeflaske

Smokk, Bamse, Koseklut

Liggende i barnehagen:

Bleier og Bleiesalve

Kuldekrem

Solkrem

Liewood matboks, drikkeflaske og mattermos med brannbil motiver. Liewood barnehagesett har en fin beige bakgrunn med fargerike, røde små motiver av ulike brannbilkjøretøy.
Matboks & Termoflaske – Liewood plastfritt matpakkesett!

De fleste barnehager ønsker at det henger en liten sekk på barnets plass. Da vil det også komme en liste over ting sekken skal inneholde.

Sekk med matchende matboks og drikkeflaske kan være en fin liten barnehagestart-gave. Fin å ønske seg som 1 års gave eller julegave til barn.

Bleier og Bleiesalve

Dette er noe du får beskjed om å ha liggende i barnehagen, og blir minnet på når det er tid for påfyll. Husk å merke alt av emballasje med barnets navn!

Vaskekluter eller papir, har barnehagen selv. Våtservietter trenger du ikke å stille med.

Kos og Trøst

Barnets yndlingskos får lov å bli med i barnehagen! Anbefalt å pakket ned i barnehagesekken. Da vet barnehageansatte hvor den er uten at barnet ser den hele tiden. Smokk må du huske på å ha med, om ditt barn bruker det. Krise uten 😛

Ellers er det ikke lov å ta med egne leker til barnehagen, med mindre det ikke arrangeres en spesiell anledning for det.


Klær til barnehagestart

Det er 3 viktige ting med alt av barnehageklær, yttertøy som innetøy:

1. Ingen “Dingling”! – Ingen snorer på klær, ingen skolisser eller andre detaljer som barnet ditt kan sette seg fast i / snuble i. Borrelås, glidelås og knapper er tingen. Hals, ikke skjerf.

2. Passe Størrelse – Ikke for trangt, og ikke alt for stort. Barnehagen skal være et sted hvor små barn kan utvikle seg godt og fritt. Det blir vanskelig om klærne stopper friheten til bevegelighet.

3. Lagvis! – Heller to tynne lag, enn ett for tykt lag. Slik at barnehagetanter og -onkler kan tilpasse 🙂

Rent Skift – Liggende igjen i garderobehyllen.

☐ 1 x Krabbesokker / Skinntøfler

☐ 1 x Fult Skift inneklær

☐ 2 x Strømpebukser / Tights / Bukse

☐ 2 x Body / Trøye / T skjorte

☐ 2 x Sokker

☐ 2 x Truser / Boxershorts ( store barn )

☐ 1 x Genser

barnehagebarn sitter på en brun baderomskrakk iført et rødt ullsett fra Cosilana.: Body med lange armer og matchende ullbukse. Settet er fra Cosilana.

Inneklærnes tykkelse, er de samme du ville valg for den aktuelle årstiden. Men husk lagvis- prinsippet.

Noen dager vil barnet ditt være mer aktivt, dermed naturlig varmere, enn andre dager. Det er viktig å tilrettelegge slik at barnehagetanter og -onkler kan tilpasse klærne etter behov.

Trenger du noe å ha skiftetøyet i?

Rent skift som ikke har vært brukt, blir liggende i hyllen i barnehagen. Vi har alltid en gjenbrukbart nettingveske som fylles opp av de i barnehagen om noe rent skift har blitt brukt. Da vet jeg hva jeg må ta med meg av rent dagen etter. Barnets garderobeplass skal på morgningen alltid bestå av full pakke Rent Skift av Innetøy.

Innesko i barnehage?

Nei.

Under foten er det masse muskler og nerver som trenger rom for å utvikle seg, samt lære baby om ulike underlag etc. Tynne skinntøfler som har en såle nesten som den gammeldagse gymskoen, er ok.

Er det slik at barnet begynner i barnehagen i krabbe / “lære å gå” stadiet, er det fint med krabbesokker eller krabbestrømpebukse for å gi godt grep.

Anbefalingen fra Pedagoger er å sløyfe innesko! I DEL 2 forteller vi deg hvorfor. Følg stjernene ★

Yttertøy Barnehage Vår og Høst:

Yttertøy du må ha på plass for barnehagestart i August.

Regntøy & Gummistøvler

Lett vårjakke / Softshell jakke

Softshell bukse / Lett Parkdress

Ull eller Fleece jakke

Sko eller Sandaler – uten skolisser!

Tynn lue

Hals eller Buff

Solhatt / Caps og Solkrem

Solbriller, anbefales!

Lite barn står utenfor en rød barnehage iført en hvit fleece jakke fra Liewood, brun bukse, rosa gummistøvler, rød topplue og en kremhvit barnehagesekk.

For å korte ned på listen over nødvendig yttertøy; velg 2-delt Softshell Dress med vannsøyle på 10.000 – 15.000mm. Dette krysser av de tre øverste punktene; vårjakke, regntøy og utebukse / parkdress.

Det skal sies at det kan hende du og burde gå til anskaffelse av en helt vanntett utebukse. Det gammeldagse olje-regntøy. Dette er den eneste buksen som absolutt ikke vil bli våt, selv om barnet sitter i en vannpytt. Problemet med slikt regntøy, er at det ikke puster. Det kan fort bli klamt. Derfor anbefaler jeg personlig kun buksen av dette slaget, og ikke jakke.

Yttertøy Barnehage Vinter

Yttertøy du må ha på plass for barnehagestart i Januar / Februar

Varm Vinterdress – Vanntett!

Vintersko★ / Baby Overtrekksko – Vanntett!

Ulldress eller Fleece – Mellomlag

Lue x 2; en tynn, en varm lue

Hals / Balaclava

Votter x 2 ★

Ullsokker

For soving i vogn:

Vogndress / Varm ulldress

Baby sitter i snøen iført en brun Wheat vinterdress, blå lue med bamse ører og blå babyboot

Vent å kle aktive barn i vinterdress til det er ordentlig kaldt!

En varm vinterdress er mer klumpete, enn kombinasjonen ulldress + Høst/ Vårdress. Husk lagvis prinsippet; heller to tynnere lag oppå hverandre, enn et tykt lag som ikke kan tas av.

Gjerne i mellomsesongen kan været variere. Samme dag kan det gå fra Kald til mild.

Et lite barn kledd i en rosa Wheat regndress, rosa gummistøvler og beige Huttelihut lue med ører. Barnet står og plasker i en vanndam ute på asfalten.

Fra regn til opphold.

Lite barn kledd i ferskenrosa gummistøvler, en beige ulldress og matchende beige Huttelihut balaclava med ører. Det er vått på bakken, men det regner ikke. Barnet har plukket kastanjer.

Utstyr for Soving i vogn i Barnehagen

☐ Vogn med seler ★

Vognpose – etter årstid★

Lammeskinn eller Minimizer

Myggnett til vogn

Regntrekk til vogn

Vogndress etter behov

Svart Easygrow nature vognpose med Easygrow lammeskinn til vognpose lagt på innsiden av vognposen.

I de fleste barnehager sover små barn i egen vogn i barnehagen. Mao trenger du vogn og vogntilbehør.

Noen barnehager har soverom med madrasser på gulvet. Er dette tilfelle, kan det hende du ikke trenger noe som helst. Hør med din barnehage.

Jeg anbefaler deg å kjøpe brukt mtp vogn til barnehage.😊

Invester heller i et godt liggeunderlag til vogn.

Vi hjelper deg å finne brukt barnehagevogn lenger ned under Barnehagevogn – Kjøp Brukt!.


DEL 2

★ Råd og Tips til Barnehagestart

Nå skal jeg dele alt av barnehagetips som er verdt å dele videre.

Både anbefalinger jeg har fått fra søster og venner med eldre barn. Og medisinske og pedagogiske råd som baserer seg på å tilrettelegge for at ditt barn skal få utvikle seg fritt og naturlig.

Lurt å scrolle gjennom

Et lite barn kledd i en ferskenrosa Liewood Softshell jakke, beige joggebukse og beige lue med knyting. Barnet snur seg og vinker hade ved inngangen til barnehage.

De 3 B’ene for gode Baby- og Barneklær:

Behag – Spesielt viktig når barnet begynner i barnehagen. Passe størrelse og ingen gnaging. Barnet må like klærne sine, for å motvirke at de prøve å dra ting av seg. Og dårlig humør.

Bevegelighet – Dette gjelder de minste barna, så vell som store barn. Det skal være mulig å krabbe, stupe kråke, klatre, hoppe. Barnehagen, handler mye om å utvikle seg gjennom å etterligne hva andre barn gjør. Så pass på at klær ikke holder igjen barnet ditt.

Brukervennlig – Jo lettere det er å ta ting av og på, jo større sannsynlighet er det for at barn ikke vil klage under skift. Samt tilrettelegger for at barnet kan lære seg å kle seg selv.

Under brukervennlig ligger også lagvis-prinsippet. Igjen – Gjør det mulig for de ansatte i barnehagen å kle barnet ditt etter vær og vind!

Lite barn klatrer opp en tretrapp som er bygget i en Klatrepark ute i skogen. Barnet er kledd i brune skinnsndaler, hvite okker, Tights-shorts og beige chunky fleecegenser.

La barnet sove i barnehagen!

At barn sover nok i løpet av dagen er viktig.

Viktig for den fysiske utviklingen, psykisk helse, evnen til å lære og konsentrasjon.

Nærbilde av ansiktet på et lite barn som sover pakket i en vognpose. Barnet har en beige ullue med knyting på seg, en hvit smokk i munn og har en beige kosebamse liggende ved siden av.

Barn sover dårlig om natten etter å ha startet i barnehagen?

Du tenker kanskje at barnet sover for lenge i barnehagen? Bør du kutte ned på sovingen?

Det kan faktisk hende det er motsatt. Helsesykepleier og søvnterapeut Karin Naphaug sier at det kan hende ditt barn sover dårlig på natten fordi at de ikke får nok søvn på dagtid. Det samme mener Ståle Pallesen, seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer.

★ Barnehagevogn – Kjøp Brukt!

Er det noe du bør arve / kjøpe brukt, er det barnehagevogn. Bruk heller penger på godt underlag som Easygrow Minimizer og / eller Lammeskin til vogn.

I barnehagen skal vogn ikke brukes til annet enn til soving, og det ute. Kan fort bli litt solbleika. Unødvendig å bruke en dyr vogn til det.

Beige Easygrow Minimizer er puttet på innsiden av en Beige Easygrow Lyng vognpose. Dette er fint å gjøre for nyfødt vogn, slik at vognposen blir fylt inn, og baby vil oppleve det som deilig og tettpakket.
Easygrow Minimizer er kjent for å forvandle en hvilken som helst vogn til en deilig soveplass!

Vi fant en billig bruktvogn på finn.no ( 350 kr om jeg ikke husker feil – 2022), og pimpet den opp med Easygrow Minimizer og Easygrow Lammeskinn (Vivienne begynte i barnehagen en kald januar – lammeskin var et must for oss)

Her kan du se dagens utvalg barnehagevogner på finn.no .

Du kan være heldig å finne noe som gis bort! Det eneste du må se etter, er at vognen kan legges flatt. Store hjul er et pluss for det vil ofte si at vognen kan gynges godt på. Det trengte Vivvi for å sovne 🙂

Vogntilbehør til barnehage

Usikker på hvilken vognpose du skal velge? Her finner du Guide til Vognposer i 2024 .

Etter erfaring, ville jeg i dag utstyrt barnehagevogn med:

 • Lammeskinn
 • Easygrow Minimizer ( anbefalt for ubehagelige, billige reisevogner senere i livet! )
 • Voksi Adventure / Adventure North Vognpose
 • Myggnett til vogn (Vår)
 • Regntrekk til vogn
 • Ullteppe

Personlig var det ikke Voksi Adventure vi hadde, men Easygrow Nature på vinteren og Easygrow Lyng vårpose. Veldig fornøyd.

Nårbilde av en liten baby som sover ute om høsten i en blå Easygrow vognpose med et lammeskinn under seg. Lammeskinne er puttet på innsiden av vognposen. Baby har en kremhvit hette over en kremhvit lue på seg, og har en pastellfarget smokk i munn. Hode på en liten, beige bamse stikker opp ved den ene hånden.

Det jeg ville gjort annerledes, er å ha to vognposer. En i barnehagen og en hjemme.

Det motsier mye av det jeg står for ved å ha minst mulig. Men, det var tungvindt med å bære en vognpose ut og inn fra barnehagen. Spesielt de dagene Vivienne ikke ville hjem. Det skal sies at vi hentet i barnehagen med bil, og ikke med vogn.

Hvorfor jeg nå sier Voksi Adventure, er at de er designet som helt vanlig sovepose, dunpose. Og passer for ganske variert vær. Etter at barnehagen er over, kan den brukes til teltur og det som er frem til 4 års alderen +. Mao ja, mer utstyr, men allsidig bruk 🙂

I dag ville jeg valgt å la min Easygrow vognpose bli liggende igjen i vognen hjemme. Og ha Adventure voksipose for barnehagen 😛

★ Gode Baby- & Barnesko – 8 kjennetegn

Lite barn står ute i kledd en beige strømpebukse med seler over en blå genser. På hodet, en rosa babylue med knyting. Barnet ser strålende fornøyd ut.

Føttene er utrolig viktig redskap kroppen vår har. De gir oss mange fysiske fordeler, men er også små hjelpere med informasjon og lærdom.

Når du kjøper nye sko til barnehagen, sjekk at de har:

 • Fleksible og flat såle – bøyes godt der foten bøyer seg (rett før tærne)
 • Bred front – plass til å spre tærne naturlig.
 • Lukket hæl – gjør skoen stabil og forhindrer at foten sklir i skoen.
 • Pustende materialer
 • Justerbart feste, uten lisser.
 • Antiskli , godt grep
 • Lett i vekt.
 • ca 1,5 cm for store ved kjøp.
 • Komfortabel – se til at barnet finner skoene behagelig

OhdearBaby.no vil du finne skoens lengde i cm under Spesifikasjoner på hvert enkelt skopar. Husk å mål barnets føtter ofte. Helst annen hver måned.

★ Viktighet av gode barnesko

Valg av riktig fottøy er viktig for å hindre feilutvikling av småbarns føtter, og tilrettelegge for god balanse, koordinasjon og selvtillit.

Anbefaling:

1. Mål den lengste foten

2. Riktig skostørrelse for småbarn er ca 12mm for stor sko.

3. Ikke se på skostørrelse ved kjøp. Se på lengdemålet.

4. Mål føtter hver 2 måned.

Barnas Sko skal beskytte fra temperatur og ytre fare, samtidig minst mulig ødelegge for den naturlige fotutviklingen.

Vil du vite mer, se pedagogisk anbefaling.

lite barn står barbeint og balanserer på et gyngebrett av tre. På seg har barnet en løs Silly Silas strømpebukse-tights i en beige farge, og en hvit langarmet trøye.

Tøfler: Ifølge American Academy of Pediatrics bør du velge fottøy som mest mulig imiterer det å gå barbeint. Er det ikke mulig å gå barnebeint; Krabbesokker eller sokker til innebruk.

Personlig anbefaling for barnehagen:

Krabbende baby: GobabyGo Krabbestrømpebukse: har knotter også på knær.

Etter å ha lært seg å gå: Strømpebukse uten føtter + Krabbesokker. Sokkene kan sløyfest i perioder hvor temperatur tillater det 🙂

Tips

Når du kjøper krabbesokker, se til at det er gummiknotter også over tærne. Spesielt viktig for barn som enda ikke kan gå. Det er viktig at sokken ikke fører til at foten sklir unna når tærne rulles innover og vristen legges mot gulvet. ( se bilde over )

Av den grunn er det GoBabyGo Krabbesokker og Krabbestrømpebuks vi tilbyr deg på OhDearBaby.no. I tillegg er det Etisk sertifisert Dansk merke som produserer i Europa, Litauen.

Baby krabber med GoBabyGo strømpebukse på seg. På bilde synes alle de antiskli-knottene strømpebuksen er utstyrt med; på tær, under ftter og på knær. GoBabyGo krabbestrømpebukse gjør det enklere for barn å lære seg riktig krabbeteknikk for å komme seg fremover.

Det beste yttertøy til barnehage

Skulle jeg anbefalt deg en ting å kjøpe for barnehagestart, må det være en god 2-delt Softshell Dress! Vårdress / Høstdress som også kan brukse i stor grad som regntøy.

En god Softshell jakke og bukse kan barnet bruke nesten hele året.

Liewood Softshell er vindtett, vanntett med 15000 vannsøyle, samtidig som Softshell puster. Utrolig allsidig.

For barnehagebarn under 3 år krever de fleste barnehager regntøy med vannsøyler på 10 000mm.

Allsidig bruk for alt av vår og høstvær.

Lite barn står ute i solen kledd i en lyserosa utebukse med seler over en brun-beige Chunky genser. På hodet en hvit lue med knyting. Barnet smiler og ser ned.

To-delt Parkdress gjør at jakken og buksen kan brukes alene ved behov.

Ærlig må jeg si at Liewood Softshell Dress er det yttertøyet vi har virkelig fått brukt godt og mye.

Et lite barn kledd i en ferskenrosa Liewood Softshell jakke, beige joggebukse og beige lue med knyting. Barnet snur seg og vinker hade ved inngangen til barnehage.

★ Vinterdress – hva bør du se etter?

Før du kjøper ny vinterdress til barnehage, anbefaler jeg deg at du kontrollerer at den faktisk er godt egnet. Få hjelp med å dømme om den dressen du tenkte å kjøpe er en bra vinterdress eller ikke.

God Vinterdress til barnehage:

 • Vanntett og pustende
 • Fotstropper rundt skoen
 • Snøstopper i bukseben
 • Snøstopper i mansjetter
 • Hette (avtagbar er stort pluss)
 • Ingen Snorer!

På OhDearBaby.no tilbyr vi Reima vinterdress, WHEAT vinterdress og Konges Sløjd Snowsuit. Dette er alle skandinaviske merker, som er godt egnet for barnehage med norske værforhold.

Anbefales med minst 3 par votter

Barnet bør ha tre par votter:

 • Regnvotter
 • Ullovotter med tommel
 • Tykke polvotter

Regnvotter er viktig! Barn elsker å leke i vann, selv når det er kaldt ute. Er det kaldt og vått finner du regnvotter med for. Eller kombiner regnvott med tynn ullvott på innsiden

Tykke Polvotter bør ventes med.

Vent med Polvotter til det er ordentlig kaldt. Det å holde fast i en spade, eller klatrestativ er jo nesten umulig med tykke polvotter. Stor sannsynlighet for at barn vil dra dem av seg om det ikke er så kaldt.

Ullvotter er gull. Det er varmt, og er temperaturregulerende. Samtidig gir det hender god kontroll og grep.

Barn sitter ute på et pledd og drikker noe varmt fra en kopp. Barnet er kledd i en mørkebrun SillySilas ullstrømpebukse med seler over en beige chunky genser som stikker litt ut på sidene av strømpebuksen. På hendene hvite ullvotter, på hodet en brun ullue. I bakgrunnen er det høstfarger på bakken.

Har du barn som er glad i å klatre, huske, sykle og slike ting, er ullhansker med anti-skli knotter en fin ting å ha.

Balaclava istedenfor Lue og hals på vinteren

Jo mindre ting, jo lettere er det å holde styr.

Istedenfor vinterlue og hals, er det mye mer praktisk med balaclava i barnehagen. Balaclava lue har som regel et genialt design som dekker godt over ører, panne og hals.

Huttelihut balaclava er en favoritt om dagen! har du ikke hørt om den enda, vent til barnehagestart. De er over alt! 😛

barn kledd i en beige Hutelihut Balaclava med ører og en matchende Huttelihutt ulldress.

Ull er Gull

Dette har du helt sikkert hørt tusen ganger før. Det er av en grunn!

Ullklær er temperaturregulerende, varmer selv når vått, motvirker klamhet, og beskytter fra solen! Lurer du på noe om ull, kan du lese alt om ullens egenskaper her.

Er du usikker på ulike ullkvaliteter; Superwash ull vs Ubehandlet ull, hva som er best med tanke på kjøp av klær til barnehagestart. Finner du all informasjonen i vår ullartikkel hvor vi går igjennom alle våre ullmerker; Lillelam, Huttelihut, Joha, Cosilana og Hvid. Hva som er forskjell mellom dem.

Vogndress for soving i barnehage. Brun ulldress med matchende votter og en beige balaclava lue. Ved siden av en kosebamse i ull og en BIBS smokk.

God Solbeskyttelse

For deg med Barnehagestart i August, er det viktig med babyvennlig Solkrem og Solhatt fra dag en. La solbeskyttelsen liggende igjen i barnehagen, så slipper du å glemme. Husk å merke solkrem med navn 🙂

For deg med barnehagestart i Januar, er ikke dette første prioritet. Da er det jo kuldekrem som gjelder. Men husk solkrem så fort det nærmer seg mars.

Selfie av et lite barn med solkrem på nesetipp og kinn. Barnet lager en søt grimase. Mamma står og holder opp en Mineral Solkrem fra Salt & Stone ved siden av. En Naturlig solkrem med solfaktor 50

Anbefaling Solkrem:

Mineral Solkrem!

Hvorfor? Mineralsolkrem skaper en barriere som reflekterer solstråler ut. Mens kjemisk solkrem absorberer UV ståler og forandrer frekvensen. Jeg er ingen ekspert, men for meg virker det logisk at mineral solkrem er sunnere for hud og helse.

Anbefaling Solhatt:

Solhatt med caps og lang nakkeskygge! Denne ble godt brukt hele vår, sommer og på høsten.

Vi hadde Liewood Solhatt, men Konges Sløjd og HVID har mange fine og gode solhatter de og.

Lite barn sitter og leker ute på en sandstrand. Barnet er kledd i en roa Liewood regnbukse over en brun chuncky genser. På hodet en Liewood solhatt med nakkeskygge. Barnet leker med sandkasseleker i silikon.

Sekk til Barnehagestart – MINI versjon.

lite barn kledd i en softshell dress står ute med en teddy barnehagesekk på ryggen. Barnet står ved et gjerde med utsikt utover en innskjø.

Må du ha barnehagesekk til en ettåring som skal i barnehagen? – Nei.

Du kan bruke stelleveske eller et nett du har hjemme. En ettåring er nok ikke klar for å bære sekk.

MEN, en stødig trasker på 1,5-2år – det varierer jo stort fra barn til barn – kan hende at gjerne ønsker å bære sin egen sekk. Det gjorde vår!

Kan små barn bære sin egen ryggsekk?

Ingen ting tyder på at barn fra rundt 2års alderen (noen er klare før, typ 1,5år) ikke kan bære sin egen sekk. Barnet skall selvfølgelig ha godt utviklet gå evner.

American Academy of Pediatrics (AAP) anbefaler at barn under 4 år ikke bør bære ryggsekker som veier mer enn 10 % av kroppsvekten. En 2 åring bør dermed ikke bære en sekk som er tyngre enn ca 1,3 kg. En 4 åring ca 1,7kg.

Det er fint å la barn som vil bære sin egen barnehagesekk, bære den. Det er noe med å føle seg selvstendig og stor.

I vårt tilfelle, fikk Vivienne en liten Mini Ryggsekk som gave i 1års dagen. Sekk med plass til alt av den daglige pakkeliste til barnehagen; matpakke, drikkeflaske, smokk og koseklut. Ikke stort mer enn det. Og mer trengs ikke.

God matboks til barnehagestart:

Velg en metall matboks med flere rom, samt skaff dere en Mattermos!

For de minste, holder det med en liten matboks (ca 1 liter) for barnehagestart.

Liewood matboks med flere rom fylt med en variert mat. Liewood matboks er en metall matboks med tre rom. Det store rommet er fylt med brødskiver med brunost, kiwi og appelsinbit, det ene lille rommet med egg og syltet agurk, det tredje rommet med blåbær. Lokket på matboksen er rosa silikonlokk med bamse motiv.

Metall Matboks ♥

Det er så mange gode grunner til å velge matboks i metall, eller stål som den egentlig er laget av, enn matboks i plast.

Stål matboks er Uknuseligle – evigvarende

Tar ikke til seg farge eller smak (det gjør plast)

Lett i vekt

Mer miljøvennlig enn plast

Garanterer ren mat fri for mikroplast 😛

Matboks med flere rom gjør det delikat, fargerikt, og tilrettelegger for enn sunn matpakke.

For ekstra fresh matpakke, finnes det små kjøleelementer til matboks du kan putte oppi. Motvirker ting som svett ost. Vi har vell alle litt mareritt om ost med svettedråper på toppen.

Personlig anbefaler jeg og å ha en liten Mattermos. Dette gjør det så deilig å kunne sende av gårde ting som middagsrester eller annen matpakke uten brød.

Husk å merke klær og utstyr med navn; navnelapper!

Ta deg en kveld før barnehagestart, og merk klær og utstyr med navn. Alt som er merket med navn, havner som regel tilbake på barnets plass.

Anbefaling:

Personlig har vi benyttet byhappyme navnelapper til merking; til alt av barnehageklær, matboks, drikkeflaske og diverse. Til bleiepakker, kuldekrem og og andre emballasjer, vanlig sprittusj.

Tekstiltusj er nok billigere alternativ, men personlig hadde jeg problemer med å finne en som jeg 100% kan stole på er trygg å bruke til babyklær. Sertifisert trygg, som ikke gir fra seg giftige kjemikalier under vask.

Kommer du over en, gi beskjed! For dette har jeg lyst til å ta inn i butikken ♥


Sommerfugler før Barnehagestart? – Det er helt normalt å grue seg.

Fra egen erfaring kan jeg si at mange følelser settes i sving, spesielt om det er første barnet du sender i barnehagen. Barnehagestart er jo starten på et nytt kapitel!

Vivienne er født i februar. Barnehageplass fikk vi før fylte ett år (alt for tidlig! :P) Jeg husker det var en god blanding av følelser.

På den ene siden kunne jeg ikke tro at hun hadde vokst opp så fort og mente vi burde vente til over sommeren. På den andre siden, så jeg at hun var klar. Aktiv, “pratsom” , skulle alltid leke med andre på lekeplassen og veldig selvstendig.

Hadde jeg ikke følt at tiden var inne, ville jeg ikke sendt henne i barnehagen kun 11 måneder gammel.

Vivienne taklet det mye bedre enn meg.

Grining fra Vivienne sin side, kom først etter rundt 2 måneder i barnehagen. Men det ga seg ganske fort igjen heldigvis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *