Matpakke Tips – 5 Sunne Matmuffins Barn kan lage (nesten) helt selv.

Lite barn står og baker. Heller havregryn oppi en stor bakebolle. Foran seg på kjøkkenbenken har barnet rips, kirsebær og økologisk peanøttsmør.

Som en mamma med stor interesse for sunn og økologisk mat, elsker jeg matmuffins! Det gjør det mulig å sende variert og sunn matpakke, som blir spist opp.

En annen ting jeg elsker med matmuffins, er at Vivienne på 2,5 år synes det er gøy å være med å lage.

Vi har fått hjelp fra Vivvi’s Tante, Tante A, som er en ren-og-næringsrik-mat-entusiast, til å sette sammen 5 enkle oppskrifter på sunne matmuffins til barn.

Matmuffins som er så enkle å lage, at små barn kan kokkelere. Eller du kan lage dem selv på ca 10minutter, før de settes inn i ovnen. Null mel, null heving!

Metaøll matboks med flere rom fylt med to matmuffins, gulostskiver og paprika. Ved siden av står en liten, rund matboks fylt med rømme.

Sunne Matmuffins av ting du har hjemme

Alt av ingredienser er ting du er vant med å hjemme. Vi bruker mye Havregryn, banan, potet, egg, frø og nøtter. Vi anbefaler deg å velge Økologisk! Kolonihagen og Änglamark tilbyr mye bra, til rimelig pris!

5 Oppskrifter på Sunne Matmuffins

1. Matmuffins med søtmotet og linser – Taco inspirert

2. Matmuffins med Havregryn, Broccoli og Ost

3. Bananmuffins med Bær og nøtter – uten egg

4. Omelett Muffins – Frokostmuffins

5. Matmuffins med Gulerot og Eple – uten egg

alle kan fryses ned

– alle er muffins uten sukker

– alle kan være glutefrie og laktosefrie

Anbefaling: For nr 1 og 2 anbefaler vi deg å ha ferdigkokte poteter klart i kjøleskapet. Sparer deg for tid, og forskning viser at det er sunnere!

I tillegg til å være næringsrike, er våre matmuffins allergivennlig!

Muffins uten gluten: Alle! – velg Glutenfrie Havregryn

Muffins uten laktose: Alle! – velg laktosefritt, plantemelk eller vann.

Muffins uten egg: er #1 , #3 og #4.

Muffins uten nøtter: alle bortsett fra #3.

Oppskriftshefte består av To deler.

Del 1: Oppskrift for de Voksne

Del 2: Barnevennlig Oppskrift og Fremgangsmåte. Masse bilder.


DEL 1

Sunne Matmuffins du lager på 10min før steking

Matmuffins med Taco-smak

Glutenfritt (m/ glutenfrie havregryn) | Laktosefritt | Uten Egg | Vegansk

🕗 40-60 min (hvorav 30min steketid)

Metaøll matboks med flere rom fylt med to matmuffins, gulostskiver og paprika. Ved siden av står en liten, rund matboks fylt med rømme.

Ingredienser

16stk Muffins

  • ca 600dl Kokt søtpotet i terninger (3-4 stk)
  • 1,5 dl Lettkokte havregryn
  • 3 dl Store havregryn
  • 230g Røde linser (Kolonihagen )
  • 175g Kidney bønner (Kolonihagen)
  • 2 Fedd hvitløk (1 om du ikke er glad i hvitløk)
  • 1/2 ts Gurkemeie-pulver
  • 1/2 ts Paprika-pulver
  • 1/4 ts Spisskummen
  • 1ts salt
  • 1/2 ts Pepper

Fremgangsmåte

1. Del opp ferdigkokt søtpotet i terninger og mål opp ca 550. Går helt fint med litt mer.

2. Mos søtpotet i en stor bakebolle

3. Tilsett Linser og lettkokte havregryn. Bland alt godt sammen.

4. Tilsett hvitløk og alt krydder. Bland godt sammen

5. Tilsett store havregryn og Kidney bønner. Bland godt sammen

6. Sett på ovnen på 180 grader varmluft

7. La blandingen stå å hvile mens du rydder kjøkkenet og gjør klar muffinsformer.

8. Smak på deigen å se om du ønsker mer av noe krydder. Eventuelt tilsett.

9. Fordel i muffinsformer / bakeformer. Sett inn i ovnen

10. Stekes i midten av ovnen i ca 30 min. De skal ha en fin, gylden farge på utsiden.

11. La dem hvile i formene til de er avkjølte. Da slipper de lett tak på silikon-formen

Ferdigstekte matmuffins med havre og søtpotet.

Matmuffins vil holde seg perfekte i kjøleskapet i 3 dager. Ellers er det bare å fryse ned etter at de er helt avkjølt.

I Oppskriften Brukte vi 12stk vanlige Muffinsformer og et brett med Liewood Ispinneformer som tåler stekeovn (uten pinnen!)

Matpakke Tips ♥

Matboks lokk med en matmuffins delt i to. Den ene halve matmuffinsen har rømme, gulost og paprike som pålegg.

For ordentlig Taco Matpakke! Pakk med rømme eller Guacamole , gulost og paprika. Anbefaler med matboks med flere rom for å holde pålegg avskilt.

Matmuffins med Havregryn og Broccoli

Glutenfritt (m/ glutenfrie havregryn) | Laktosefritt (laktosefri ost /sløyf ost) | Vegetar

🕗 30-50 min (hvorav 20min steketid)

Ferdigstekte matmuffins med havre og broccoli står og avkjøler seg på en metall rist.

Ingredienser

12stk små Muffins / 6stk store Muffins

  • 4 x egg
  • 4dl kokt potet i terninger (ca 2-3 store poteter)
  • 4dl Havregryn
  • 4dl Finhakket brokkoli
  • 1,5-2dl revet Ost
  • 2ss Solsikkefrø
  • 1/2-1ts Salt
  • 1/2ts Pepper (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

1. Sett Ovnen på 180 grader varmluft

2. Kutt opp kokt potet i biter slik at du kan måle opp ca 4dl med potet. Du kan helt fint la skallet være på. Putt den målte mengden i en stor bakebolle.

3. Mos potetene godt til en potetmos.

4. Hell oppi Havregryn, Solsikkefrø, opphakket Broccoli, + salt og pepper etter ønske. Rør godt sammen og mos litt med potetmoseren.

5. Tilsett eggene og rør godt sammen med en sleiv.

6. La røra stå å hvile mens du gjør klart et bakebrett med muffinsformer.

7. Fyll opp Muffinsformer og sett dem i midten av ovnen.

8. Stekes i ovnen i 15-20 min. La dem bli litt gylne på toppen.

rosa muffinsformer i silikon fult med matmuffins røre. De er ikke stekt enda.

Klare til å spises!

Har du laget matmuffins for en senere anledning, er det fint å ta dem ut av muffinsformene å la dem kjøle seg på en rist.

De vil holde seg perfekte i kjøleskapet i 3 dager. Ellers kan du fryse de ned, ta dem ut kvelden før de skal brukes til matpakke.

Matpakke Tips ♥

Metall matboks med flere rom med et rosa silikonlokk som brukes som asjett. I boksen er en matmuffins, broccoli og oppskåret gulrot og seleri. På lokket står en matmuffins som er delt i to som smøres med et grønt pålegg som kommer ut av en liewood klemmepose.

Ekstra luksus med hjemmelaget pålegg eller Cottage cheese. Vi bruker Liewood Klemmepose for å sende med Pålegg til barnehage separat i matboksen.

Bananmuffins med Bær | Glutenfrie Muffins uten egg

Glutenfritt (m/ glutenfrie havregryn) | Laktosefritt | Uten Egg | Vegansk

🕗 30-35 min (hvorav 25min steketid)

Lite barn fylle rosa muffinsformer med en deig som har tyttebær i seg. Muffinsformer fra liewood

Ingredienser

6-12stk Muffins

  • 4 x bananer
  • 3dl lettkokte Havregryn
  • 1,5dl store Havregryn
  • 4ss Peanøttsmør
  • 3dl bær – ferske eller ferdig tinte ( tines i sil)
  • 1,5dl hakkede mandler (kan Sløyfes)

Du kan reduser mengden bær til 1,5dl om du ønsker mer kompakte muffins.

Fremgangsmåte

1. Sett Ovnen på 180 grader varmluft

2. Mos bananer med gaffel eller potetmoser.

3. Tilsett Peanøttsmør, bland godt sammen med banan.

4. Tilsett alt det tørre. (Resterende Ingredienser uten om Bær)

5. Bland alt godt sammen

6. Tilsett Bær og bland alt forsiktig sammen. Pass på å ikke mose bærene for mye. Noen moste går bra.

7. La muffinsrøren stå å hvile i noen minutter, mens du gjør klart et bakebrett med muffinsformer og rydder kjøkkene litt :P

8. Fyll opp Muffinsformer med røre. Her kan du selv bestemme hvor høye de skal være.

9. Stekes i ovnen i 20-30 min. La dem bli litt godt gylne.

ae9ab28b 3b42 4045 8ce0 7e0e194f4fbf
Over har vi laget 3 ulike størrelser. Den til venstre sto i ovnen i 20 minutter. Den i midten i 25min. Den til høyre i 30 minutter.

Matpakke Tips ♥

Istedenfor Muffins kan du bruke små kakeformer, eller stor kakeform og dele de opp til barer.

Ønsker du Musli Bar? Bytt ut Lettkokte havregryn til Store Havregryn og tilsett kun 1,5dl bær eller rosiner.

Liewood barneservise i silikon brukes som stekeformer til kake. De tåler ovn

Visste du?! Alt av Liewood Barneservise i silikon som er merket med 230graders tegnet på undersiden kan brukes som bakeformer til denne oppskriften.

Frokostmuffins

Glutenfritt | Laktosefritt – plantemelk / vann | Uten Nøtter

🕗 20-30 min (hvorav 15min steketid)

Ferdigstekte omelettmuffins ligger på et stekebrett.

Ingredienser

6stk Muffins

  • 4 x egg
  • 4ss Melk / Vann / Plantemelk
  • 1/2 x Paprika
  • 1/4 x løk
  • 1 x neve spinat
  • 1 x Liten Gulrot
  • 1/2-1ts Salt
  • 1/2ts Pepper (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

1. Sett Ovnen på 200 grader varmluft

2. Fin-hakk spinat, riv gulrot og, kutt paprika og løk i små terninger

3. Ha egg i en bakebolle og tilsett 4ss med din valgte væske.

4. Visp egg og væske godt sammen med en gaffel.

5. Tilsett resten av ingrediensene (opphakket grønnsaker og krydder)

6. Rør alt godt sammen.

0de691f6 9e74 47f6 a707 834ea9fd0b78

7. Fyll Muffinsformer. Ikke fyll de helt opp til toppen. La det være ca 0,5-1cm plass til å vokse

8. Stekes i ovnen i ca15min. De vil være gylne i alle kanter. Og slipper lett tak på en silikon-form.

9. Benytter du gjenbrukbare muffinsformer i silikon, blir omelettmuffins ofte litt finere i fasongen om de får kjølt seg utenfor formene sine

Omelett Muffins ferdigstekte på en metall rist

Matpakke Tips ♥

Denne Oppskriften kan Du bruke til å lage morsomme omelettfigurer.

Vi har brukt Liewood Ispinneformer (uten pinnen!) og laget grønne dinosaurer ved å stavmikse spinat sammen med væsken i Oppskriften.

Liewood dinosaur bakeformer fylt med ferdigstekte omelett muffins. de er grønne i fargen.

Matmuffins – Nesten Gulerotkake Muffins

– bare uten sukker

Glutenfritt | Laktosefritt | Uten Nøtter | Uten Egg | Uten Nøtter

🕗 45-60 min (hvorav 40min steketid)

Ferdigstekte matmuffins likker på en rist

Ingredienser

12stk Muffins

  • 4 x banan
  • 4dl revet Gulrot (ca 3 små)
  • 1,5dl Revet eple (1 eple)
  • 4dl Lettkokte Havregryn
  • 1-2ts Ceylon Kanel
  • 1/4ts salt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

1. Sett på Stekeovn på 180grader varmluft.

2. Mos banan i en bakebolle med en potetmoser og tilsett havregryn, kanel og salt.

3. Rør Godt Sammen

4. Riv Gulrot og eple, og mål opp riktig mengde.

5. Tilsett Gulrot og eple til røren. Og rør alt godt sammen

bakebolle med en røre som inneholder revet gulrot. Ser ut som røre til en gulrotkake.

6. Smak på røren å se om du vil ha mer kanel eller salt oppi.

7. Fyll Muffinsformer. Pass på at ikke gulrot stikker opp fra røren. Den vil eventuelt se svidd ut, og må brekkes av etter steking.

8. Stekes i Ovn i ca35-40 min. Det kan variere litt.

Resultat: På grunn av eple, vil disse Matmuffins være utrolig saftige.

Matpakke Tips ♥

Sløyfer du Eple og Kanel i Denne Oppskriften, kan du lage superenkle glutenfrie rundstykker. For litt ekstra smak, tilsett litt mer salt og frø 🙂.

Ferdigstekte matmuffins med havre og gulrot. Den ene står oppi en rosa muffinsform i silikon. Den andre er delt i to hvor en ser godt at matmuffins kommer med gulrot, havregryn og nøtter.


DEL 2

Matmuffins Oppskrift for Barn

Fremgangsmåte for Barn 2,5år +

Er du så heldig og har en liten hjelper på kjøkkenet. Her kommer en barnevennlig fremgangsmåte på alle våre matmuffins. Matmuffins barn kan lage selv, med litt hjelp.

Alt av poteter som benyttes i oppskriften, anbefaler vi deg og ha ferdigkokt og avkjølt før barn setter igang med kokkelering.

Visste du?!

Ferdigkokt potet kan oppbevares i kjøleskap i 5 dager. Og forskning viser at å bruke forhånskokte, avkjølte poteter er faktisk sunnere en nykokt potet!

Lite barn baker. Rører med en tresleiv i en bakebolle med røre oppi.

Bakeutstyr Barn trenger til disse 5 oppskriftene:

  • Skjærebrett
  • Potetmoser
  • Tresleiv
  • Rivjern
  • Stor bakebolle

+ Små barn:

  • Skål 4dl
  • Skål 3dl
  • Skål 3dl
  • Skål 6,5dl

Vi bruker:

Liewood Snacksboks Metall 2pk – store 4dl | Liten 1,5dl.

Liewood Skåler 3pk – Stor 6,5dl | Middels 3dl | Liten 1,25dl

+ Store barn:

  • Målebeger med godt merket desiliter mål.

Har du benkeplate i stein på Kjøkkenet? Da anbefaler vi å bruke en Spisebrikke i silikon for å holde bakebolle stabilt for de minste små. Eventuelt bruke en trefjøl under.

Matmuffins med Broccoli og Ost

Liewood Matboks med flere rom fylt med to rundstykker med broccoli, oppskåret gulrot og agurk med en grønn dipp, og kokt broccoli.

Utstyr:

  • 12 stk Muffinsformer
  • Bakebolle
  • Potetmoser
  • Tresleiv til røring
  • Skjærebrett og Barnevennlig Skjærekniv
  • Stor Skål 4dl (Stor Liewood Metall)
  • Liten Skål 1,5dl (Liten Liewood Metall)
  • For store barn: Målebeger
  • Liten Skje

Ingredienser:

  • 4 x egg
  • 1 x stor skål kokt potet i terninger – 4dl
  • 2 x liten skål Havregryn – til sammen 3dl
  • 1 x liten skål Store havregryn
  • 1 x stor skål Brokkoli, Finhakket – 4dl
  • 1 x liten skål Ost, Revet – 1,5dl
  • 3-4 x skjeer Solsikkefrø
  • Litt salt (ca 0,5-1 liten skje)
  • Litt pepper (o,5 liten skje)
aaa6e26d 2c1f 4d5b 8fe3 04c06010a5c4

Fremgangsmåte:

1.

Kutt opp potet i firkanter helt til det store målebegeret (4dl) er fult av potetbiter.

oppskåret kokt botet

2.

Tøm potetbitene oppi bakebollen.

3.

Mos potetbitene med en potetmoser.

Voksen Finhakk broccoli i mens.

Mose potet med potetmoser

4.

Fyll opp den store skålen (4dl) med opphakket Broccoli. Hell det i bollen.

5.

Tilsett 3 eller 4 små skjeer med solsikkefrø oppi bakebollen.

Potetmos, broccoli og solsikkefrø i en bakebolle

6.

Rør alt godt sammen.

7.

Fyll den store skålen (4dl) med havregryn og tøm det oppi bakebollen.

Havregryn blandes oppi røre

8.

Voksen / Store barn: Tilsetter salt og eventuelt pepper i bollen.

9.

Bland godt, og Bruk potetmoseren til å mose alt litt ned mot bunden av bollen. Da er det lett å få ut eventuelle eggeskall, nå som eggene skal oppi.

10.

Tilsett 4 egg. Ta ut eventuelle eggeskall.

fire rå egg knus over røre i en bakebolle

11.

Rør alt godt sammen med en tresleiv.

Voksen / Store barn: Riv ost.

12.

Fyll opp det lille målebegeret med revet ost. Og tøm det oppi bollen.

Revet ost helles oppi en bakebolle med røre.

13.

Rør alt sammen med tresleiv.

bbe12a21 aed1 4b6d 9e96 dc2e773981d7

14.

Ta frem muffinsformer og fordel dem utover ett stekebrett.

Voksen: Sett på Stekeovn på varmluft 180 grader

15.

Fyll opp muffinsformene med røre.

rosa muffinsformer i silikon fult med matmuffins røre. De er ikke stekt enda.

Voksen: Rydd eller nyt synet av en liten kokk som holder på helt alene. 😊

14. Barn: Ferdig! Nå er det bare å vaske hender mens muffinsene går i ovnen.

Voksen: Muffins stekes på 180 grader varmluft, i ca 15-20 min. Alt ettersom hvor store de er.

Matmuffins som smaker Taco

Metaøll matboks med flere rom fylt med to matmuffins, gulostskiver og paprika. Ved siden av står en liten, rund matboks fylt med rømme.

Utstyr:

  • 16 stk Muffinsformer eller Småkakeformer
  • Bakebolle og Tresleiv til røring
  • Potetmoser
  • Skjærebrett og Skjærekniv
  • Stor Skål 6dl (Stor Liewood Skål 3pk)
  • Mellomstor Skål 3dl (Medium Liewood Skål 3pk)
  • Liten Skål 1,25dl (Liten Liewood Skål 3pk)
  • For store barn: Målebeger
  • Liten Skje

Ingredienser:

  • 1 x Stor skål søtpotet i terninger – 6dl
  • 1 x Mellomstor skål Store Havregryn -3dl
  • 1 x Liten skål lettkokte Havregryn – 1,25dl
  • 1 x Pakke Røde Linser – skylt i vann (230g)
  • 1 x Pakke Kidney bønner – skylt i vann (175g)
  • 2 Fedd Hvitløktløk

Taco Krydder:

  • 1/2 x liten skje Gurkemeie
  • 1/2 x liten skje Paprikapulver
  • 1/4 x Liten Skje Spisskummen
  • 1 x liten skje Salt
  • 1/2 x liten skje Pepper
Ingredienser til matmuffins. Bakebolle fylt med linser, en skål med søtpotet-terninger. En skål med havregryn. Ved siden av står en boks med økologisk havregryn og økologisk kikerter

Fremgangsmåte:

1.

Kutt opp søtpotet i firkanter helt til den store bollen er full av potetbiter.

Store barn: Mål opp 6dl med potetbiter.

Voksen: I mens kan du skylle Linser og bønner.

2.

Hell Potetbitene over i bakebolle

3.

Tilsett Linser oppi bakebollen

4.

Bruk Potetmoser til å mose potetbitene.

Søtpoteter i teninger oppi en bakebolle med linser

5.

Tilsett en liten skål med Lettkokte havregryn (1,25dl)

Voksen / Store barn: Tilsett alt av krydder og hvitløk

linser, søtpotet, havregryn og krydder skal røres ut i en bakebolle.

6.

Bland alt godt sammen

7.

Tilsett en Mellomstor skål med Store Havregryn (3dl)

Store barn: Mål opp 3dl med havregryn.

Store havregryn tilsettes matmuffins deig.

8.

Tilsett ferdigskylte Kidney Bønner (180g).

9.

Rør alt godt sammen.

Matmuffins deig med bønner, søtpotet og linser.

10.

Ta frem Muffinsformer og kakeformer og legg dem utover et stekebrett.

Voksen: Sett på ovnen på 180 graders varmluft

11.

Smak på deigen. Er den God? Mangler det noe tror du, hør med en voksen.

12.

Fyll Opp Formene godt med deig.

Matmuffins står i gjenbrukbare muffinsformer oppå et bakebrett. Klare for å stekes.

14.

Ferdig! Nå er det bare å vaske hender mens muffinsene går i ovnen.

Voksen: Muffins stekes på 180 grader varmluft, i ca 30-35 min. Alt ettersom hvor store de er.

Matmuffins med Bær / Musli Rundstykker

Ferdigstekte muffins med bær. To muffins er tatt ut av formene og lagt på en metall rist. 9 muffins står fremdeles på bakebrett oppi fargerike muffinsformer i silikon.

Utstyr

  • 12 stk Muffinsformer
  • Stor skål ca 3dl
  • Liten Skål ca1,5 dl
  • Bakebolle og Sleiv
  • Store Barn: Målebeger
  • Potetmoser

Ingredienser:

  • 4 x bananer
  • 1 x Stor skål lettkokte havregryn – 3dl
  • 1 x Liten skål Store Havregryn – 1,5dl
  • 4ss Peanøttsmør
  • 1 x Stor skål bær – ferske / tinte – 3dl
  • 1 x Liten Skål hakkede mandler -1,5dl

Vi brukte Liewood 3pk Skåler som målebeger for Vivvi. Mellomstor 3dl og Liten 1,75dl (= ca. 1,5dl).

Fremgangsmåte:

1.

Kutt 4 Bananer i skiver og putt det oppi bakebollen

Lite barn står å kutter banan med Liewood Skjerekniv. Foran seg har barnet en bakebolle og en metall Matboks fylt med rips.

2.

Mos banan med Potetmoseren

3.

Tilsett 1 stor skål med Lettkokte Havregryn og en liten skål med Store Havregryn.

Store Barn: Mål Opp 3dl Lettkokte Havregryn, og 1,5dl Store Havregryn. Putt det sammen med bananen.

Lite barn står og baker. En liten skål med noe innhold tømmes oppi en stor bakebolle. Ved siden av seg har barnet en barnekniv fra Liewood, rips og et glass med økologisk peanøttsmør.

4.

Bland Alt Godt Sammen

5.

Tilsett 4 store skjeer med Peanøttsmør

Voksen: Tilsett litt salt (1/4 ts) om det ikke er salt i Peanøttsmøret.

Barn står og baker. Forsyner seg med en stor skje peanøttsmør som skal oppi en bakebolle sammen med havregryn og bær.

6.

Bland alt godt sammen

7.

Tilsett Hakkede Mandler og Bær.

Barnehender som heller kirsebær oppi en stor bakebolle som har en røre oppi.

8.

Bland Forsiktig Sammen uten å mose bærene.

Voksen: De minste må kanskje få litt hjelp her.

9.

Smak på deigen! Er den God? Kom med forlag på hva som kunne vært godt oppi. Hør med en voksen. Kanskje det mangler litt peanøttsmør? 😜

10.

Klart for Muffinsformer?! Bare å fylle i vei. Men ikke fyll muffinsene alt for mye. Heller lag flere små

Lite barn står å fyller muffinsrøre oppi fargerike muffinsformer i silikon. Dette er Liewood muffinsformer, gjenbrukbare.

11.

Voksen: Sett på Ovnen på 180 graders Varmluft. Denne deigen bør stå i 10 eller 15 minutter før den går i ovnen.

12.

Stekes i Ovnen i ca 30-35 minutter. Varierer på tykkelsen.

Tips ♥

Du kan Lage Kaker og Musli-barer også! Istedenfor muffinsformer kan du bruke en kakeform eller Silikon skåler som tåler ovn.

Frokostmuffins / OmelettMuffins

354e62bc 18c7 4b72 a806 6c5c24c22ee2

Ingredienser:

  • 4 x bananer
  • 1 x Stor skål lettkokte havregryn – 3dl
  • 1 x Liten skål Store Havregryn – 1,5dl
  • 4ss Peanøttsmør
  • 1 x Stor skål bær – ferske / tinte – 3dl
  • 1 x Liten Skål hakkede mandler -1,5dl

Ingredienser:

  • 4 x egg
  • 4 x Stor Skje Melk / Vann
  • 1/2 x Paprika
  • 1/4 x Løk
  • 1 x liten Gulrot
  • 1 x liten skål Spinat
  • 1/2 x liten skje salt
En kvart løk, en halv paprika, en liten gulrot og en neve spinat ligger på en trefjøl.

Fremgangsmåte:

1.

Kutt løk og paprika i små biter eller få en voksen til å hjelpe deg

Voksen: Sett på Ovn på 200 grader varmluft

2.

Store barn/ Voksen: Finhakk Spinat og riv Gulrot.

Oppkuttet gulrot, løk, spinat og rød paprika

3.

Ta Frem Bakebollen å knus 4 egg oppi

4.

Ta ut eventuelle skall som har blitt med opp i bakebollen.

b528c5ed f24c 4f1c 8fa9 ab58e098f956

5.

Tilsett 4 store skjeer med melk eller vann.

6.

Bland alt godt sammen med en gaffel. Bruk litt tid slik at egg er godt vispet sammen med melken eller vannet du hadde oppi.

Store Barn / Voksen: Tilsett salt, 1/2 liten skje salt, og eventuelt pepper om dere vil ha det oppi.

Egg røres med gaffel i en bakebolle

7.

Tilsett Grønnsaker

8.

Bland Alt Godt Sammen

ustekt eggerøre med fargerike grønnsaker

9.

Bruk en øse til å fylle Muffinsformer.

Pass på at grønnsakene er jevnt fordelt i hver Muffinsform.

0de691f6 9e74 47f6 a707 834ea9fd0b78

10.

Ferdig! Nå gjenstår det kun steking.

11.

Voksen: Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.

Gjenbrukbare Silikonformer?

Om mulig, Ta Omelettmfuffins ut av formene etter steking. La dem nedkjøle seg på en rist.

Omelett Muffins ferdigstekte på en metall rist

Matpakke Tips ♥

Har dere morsomme kakeformer hjemme. Med denne Oppskriften kan du lage morsomme omelett-figurer.

Grønne Dinosaurer? Spinat og melk / vann må blandes sammen med en stavmikser eller Blender. Før det tilsettes eggene.

Matmuffins for deg som liker Gulrotkake

bf0d8ada c6e1 4ec2 b3aa a53501ffb6a6

Utstyr

  • 12 stk Muffinsformer
  • Skjærebrett og Skjærekniv
  • Stor skål 4dl
  • Liten Skål ca1,5 dl
  • Store Barn: Målebeger
  • Bakebolle og Sleiv
  • Potetmoser
  • Liten Skje

Ingredienser:

Banan4 x
Havregryn1 x Stor Skål – 4dl
Gulrot, revet1 x Stor Skål – 4dl
Eple, revet1 x Liten skål – 1,5dl
Ceylon Kanel1 x Liten Skje
SaltLitt – ca 1/2 liten skje
kjøkkenbenk fylt med økologiske råvarer. Eple, gulrot, ceylon kanel, banan og havregryn.

Vi bruker Liewood 2pk Snackboks som småbarnsvennlig målebeger.

Fremgangsmåte:

1.

Kutt 4 Bananer i skiver og putt bananbitene i en stor bakebolle

2.

Mos banan med Potetmoseren

Banan oppskåret i biter moses med en potetmoser

3.

Tilsett 1 stor skål med Havregryn

En skål med havregryn tilsettes en bakebolle med most banan.

4.

Bland alt godt sammen

5.

Tilsett 1 liten skje kanel. Gjør ingen ting om den er godt toppet om du liker kanel.

Store barn / Voksen: Tilsett en halv liten skje salt.

6.

Bland alt godt sammen

Bakebolle med en røra av havregryn og banan. Røres med en tresleiv.

7.

Store Barn / Voksen: Sett På stekeovn på 180 grader varmluft.

8.

Store Barn / Voksen: Riv Eple og Gulrot.

Mål Opp en liten skål med Eple (ca 1,5dl) og en stor skål med Gulrot (4dl)

En metall skål fylt med revet gulrot og en mindre metallskål fylt med revet eple

9.

Tilsett Gulrot og Eple oppi bakebollen.

10.

Rør alt godt sammen slik at eple og gulrot er godt blandet sammen med banan og havregryn

bakebolle med en røre som inneholder revet gulrot. Ser ut som røre til en gulrotkake.

11.

Smak på deigen! Synes du det bør smake bittelitt mer kanel? Da tilsetter du litt til og rører igjen.

12.

Fordel Muffinsformer jevnt utovewr et stekebrett

13.

Fyll Muffinsformer jevnt med røre. Pass på at det ikke stikker gulrot opp fra røren. Trykk dem ned i muffinsformen med en skje.

68e99e08 9ed8 4727 a341 7c31c1f2512f

14.

Ferdig! Klar for ovnen. Her skal de Stå i ca 35 minutter.

15.

La ferdigstekte muffins stå å hvile i formene, før du eventuelt tar dem ut og setter dem på en rist. Skal noen fryses ned? La dem stå å bli helt kalle før de går i fryseren.

16.

Dette er utrolig saftige Muffins. De er faktisk best når de er kalde!

Matpakke Tips – Grove Muffins ♥

Bytter du ut eple med Ferdigkokt quinoa eller frø, blir resultatet Grove Muffins med Havregryn. Mer som rundstykker med Gulrot. Nam!

Ferdigstekte matmuffins med havre og gulrot. Den ene står oppi en rosa muffinsform i silikon. Den andre er delt i to hvor en ser godt at matmuffins kommer med gulrot, havregryn og nøtter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *