Fødebag Liste: Det viktigste Fødebag innhold + Gode tips.

Ting å pakke Fødebag med: mørk barselkjole, pysjamas, en stor genser med glidelås eller cardigan for enkel amming, joggedress, sklisikre og vanntette flippers, bok, ipad, shampoo og balsam, tannbørste og tannkrem, ammeinnlegg, vannflaske, ammebh uten spiler. Til baby trengs det ikke mye. To body'er, to tights, en babypysj, et par babysokker og et hentesett baby kan ha på seg for hjemreise.
Pakke Fødebag? Tips: Tenk mer på deg selv. Baby får i utgangspunktet alt som trengs på sykehuset.

Har du begynt å tenke på din fødebag, betyr det vel at tiden nærmer seg nå med stormskritt? Forhåpentligvis! Fra egen erfaring, kan de siste ukene virke som en evighet. Da er det jo perfekt å ha noe å holde på med 😊

Trekke til deg all visdom og kunnskap om den store dagen – mental forberedelse.

Montere fast bilstol (for deg som har bil)

Pakke fødebag ♥

Under, finner du først en kort og grei oppsummering over ting som er lurt å fylle din fødebag med. For deg som er som meg, og liker å forberede alt i detaljer, samt har mye til over om dagen for å scrolle litt på mobilen, finner du min personlige fødebag liste i detaljer. Igjen, husk å tenk mest på deg selv! Sykehuset har i utgangspunktet alt baby skulle trenge.

Pakke fødebag liste over ting til babymamma. Listen inkluderer alt fra snacks og underholdning, til toaleyttsaker og klær den gravide bør ta med seg på sykehuset. Viktig er også dokumentmappe med alt av sykehuspapirer mor har fått gjennom graviditeten.
Fødebag liste av babyklær og utstyr som er verdt å ta med seg på sykehuset. Listen er ikke lang. baby får det meste på sykehuset. Litt klær, hentesett for hjemreise, vognpose eller bilstolpose, babyteppe og kosedyr. Ting som gulpekluter og smokk fås på sykehuset om det blir behov for det.

Min Fødebag besto av 3-deler:

1. Dokumentmappe med alle Sykehuspapirer.

2. En Stelleveske med mine, mamma stell og pleie produkter. Og alt jeg ville ha med av føle-meg-vel produkter. Rent undertø. Alt som jeg kunne tenkt å ta med meg inn på badet.

3. En bag med klær til meg og litt babyklær. Se detaljert liste med antall lenger ned.

Begge våre barn var født på vinterhalvåret. Av den grunn var ulltøfler og stor ullcardigan en del av min sykehusbag begge gangene. Har du termin på sommerhalvåret, kan du sikkert sløyfe disse to tingene.

Mamma:

Energi og Underholdning:

 • Vannflaske ( BINK med sugerør! )
 • Hårstrikker – Scrunchies, som ikke lugger.
 • Ipad med lang lader ( + mobil selvfølgelig)
 • Headset
 • Snacks ( Rotgrønnsakschips, nøtter og sjokolade – favoritter)

Klær:

Hygiene og Føle-seg-vel Produkter:

Etter Fødsel / Barsel produkter:

 • Skylleflaske til underlivet
 • Kjølebind
 • + Fødselsgave fra partner som slipper å føde! :P

Baby:

Babyklær:

Utstyr:

Alt av babyutstyr ellers, har de på sykehuset

Nyfødt baby ligger i krybbe på sykehuset kledd i ullklær. En brun ullgenser, kremhvit babylue og en beige svøpepose i ull. Alt ser ut tilå være strikket med en type glattstrikk uten søm. En voksen arm med sykehusbånd holder baby i fingrene. baby har også sykehusbånd rundt håndleddet sitt.

Er det første fødebag du pakker, bli med videre. Scrolle deg gjennom hele vår Tips til Fødebag Artikkel.

Her vil du finne en fullstendig liste over nødvendig Fødebag innhold (ting du må ha med), samt tips og ideer ikke bare fra meg, men hva andre mammaer satte pris på å ha med i sin fødebag.

Tips ♥

Ha med egen mamma-stellebagg.

Det er deilig å kunne enkelt ta med deg alt du skulle trenge under din personlig stelletid på Sykehuset. Uten å styre og plukke ut ting. En stelleveske som blir med deg inn på badet er gull!

Stellevesker er gjerne skapt for god organisering av skift og hygiene produkter. Perfekt for en bag å ta med seg inn på badet.

Cam Cam Copenhagen Stelleveske. Svart Stelleveske i quiltet struktur. Foran stellevesken ligger en heklet, beige toalettmappe og tre ansiktspleie produkter. Stellevesken skal brukes som fødebag til mamma produkter. Det stikker opp en hårbørste og en sjal ut som synes.

Pakke Fødebag

Er du klar for å pakke fødebag, men usikker på hva du faktisk bør fylle den med. Bli med videre. Her deler jeg mine beste tips.

Den detaljerte listen er delt i 5. Anbefaler deg i alle fall å titte innom #5 “Ting du kan droppe! Skulle ønske noen fortalte meg det før jeg pakket min første fødebag.

1. Det viktigste Fødebag innhold

2. Fødebag Liste Baby-ting

3. Fødebag Liste Mamma-ting

4. Fødebag Tips med Innspill fra Andre mamma’er

5. Ting du kan droppe.

Tips ♥

Fødebag skal først og fremst handle om deg som føder.

Mange sier at det å ha følelsen av å være i kontroll og det å føle seg vel gjør fødsel, i alle fall opplevelsen av den, bedre (dette skriver jeg under på!). Fødebag bør derfor først og fremst handle om ditt, den som føder, sitt behag.

Rosa drikkeflaske med chunky lokk med håndtak. I bakgrunnen synes annet fødebag innhold; toalettmappe, ammeinnlegg, amme bh og ullklær til nyfødt.
Rosa drikkeflaske 🤩 Fresh farge å ha med seg til sykehuset!

Ta med deg klær og ting som gir deg behag, styrke og følelsen av selvtillit og kontroll. Selvfølgelig, ikke overdrive med mengde. På en vanlig barselavdeling er det vanlig å få tildelt et garderobeskap i størrelse som på treningssenter.

DEL 1

Det Viktigste Fødebag Innhold:

Ditt Helsekort

Blodprøve svar, blodtypelapp

Ultralydskjema

Andre medisinske svar og resultatet fra graviditeten.

Faste medisiner ( for deg som bruker det )

Ønskebrev (ønsker og tanker rundt din fødsel)

Det viktigste fødebag innhold, er alt av medisinske papirer du har fått i løpet av graviditeten.

En annen ting som er viktig, er dine ønsker og tanker rundt fødsel.

Er du førstegangsfødende, anbefaler vi sterkt å sette deg godt inn i hvordan ting foregår inne på fødeavdelingen.

Har du enda ikke begynt med din “Mentale Forberedelse”, Anbefaler vi deg å begynne med å se fødselsforberedende videoer og råd. Det er viktigere å være mentalt forberedt for fødeavdeling, enn fysisk forberedt med fødebag og sykehusbag klar!

Selv om du har vært på samtale og omvisning, sjekk ut om ditt sykehus har en YouTube video av deres fødeavdeling. Deilig å virkelig kjenne til hvordan ting foregår. I tillegg får du svar på alle de spørsmål du har glemt å stille når du var der.

Har du gjort deg opp en mening om hvordan du helst ønsker at ting skal foregå, kan du fylle inn en digital Fødejornal. Du kan også gjøre det på den gammeldagse måten, og skrive en fødelapp / fødebrev du putter i din fødebag. (Eller, gjøre begge deler!)

Fødebrev er det fremdeles mange jordmødre som liker å få fysisk. Et brev til jordmor hvor du har skrevet ned dine tanker og ønsker rundt din fødsel. Et slikt brev kan hjelpe jordmor å vite hva Du trenger for å føle deg trygg og ivaretatt. ( Når du først er i aktiv fødsel, er det jo ikke så lett å formidle ting :P )

DEL 2

Fødebag Liste Baby

Hentesett Baby, Babyklær å pakke med i fødebag: Lillelam Ulldress og ulltøfler. 2stk omslagsbody i tynn ull. 2 stk ulltights. Tynn babylue. Babypysj. Eventuelt et babyteppe og en liten kosebamse.

2 x Omslagsbody

2 x Tights / Strømpebukse

1 x Ulltøfler, istedenfor sokker.

1 x Babylue

1 x Babypysj

1 x Hentesett Baby – Babyklær for hjemreise

1 x Babyteppe

1 x Kosedyr / Koseklut

+ Bilstolpose / Vognpose klar i bil / vogn. Ikke oppi selve fødebagen.

For deg som skal pakke fødebag på vinterhalvåret, anbefaler vi å hovedsakelig fylle fødebag med babyklær i ull.

Personlig ville vi gått for ubehandlet ull til nyfødt. Det er den eneste ullkvaliteten hvor ullens kvaliteter får virke 100%.

” ull, ull og mere ull ” …

Spar deg for andre laster, enn ull, ull ull! “

ullklær til baby strikket i en nydelig beige farge, samt en kremhvit Frigg smokk med Hevea smokkesnor. Ullklær er en svøpepose, ulltøfler og babylue.
HVID Nyfødt ull: Svøpepose, Ulltøfler og ullue.

Visste du?

Studier har bevist at:

Merinoull fremme bedre søvn og søvnkvalitet. Mest sannsynligvis pga sin perfekte temperaturregulering.

Merinoull er bra for eksemutsatt / sensitiv hud. (Med mindre det ikke er snakk om ullallergi.)

Så selv med en sommerbaby, er ull helt gull med tanke på nyfødt babyklær! Du finner mange varianter babyklær i tynn og fjærlett ull for sommerhalvåret.

Omslagsbody Ull x 2

Baby Body med omslag er desidert det beste designet for nyfødt body. Med omslagsbody slipper baby å få klær tredd over hodet, noe som er deilig for begge parter; baby og deg som skifter.

For vinterbaby, velg tynn og lett 100% Merino. Personlig anbefaler vi omslagsbody av økologisk, ubehandlet ull. Engel Natur eller Cosilana body er våre favoritter

Hvite ullklær til nyfødt. Omslagsbody og ulltights med fot. Ved siden av ligger et lite kosedyr som er strikket i ull. kosedyret er et lite lam med brun genser og beige snekkerbukse.
Ullklær til nyfødt fra Joha ull

For sommerbaby er det absolutt ikke feil å gå for omslagsbody i ull da heller! Ull har nemlig en utrolig god evne til å regulere temperaturen. Tynn ull kan brukes istedenfor bomull. Pointelle strikket ull f.eks. Det er deilig på sommeren!

Men mange synes det er enklere å forholde seg til bomull mtp klesvask. Av den grunn er det kanskje mer populært å gå for bomull. Husk å kontrollere at nyfødt klær er i økologisk bomull!

Joha Ull, Baby Leggings - Ull & Silke - Blonder - Ivory
Pointelle strikket babyklær fra Joha ull

Leggings x 2

Med tanke på fødebag, er vår anbefaling babyklær uten fot. Da har du mulighet å brette opp bukseben, samt kort vei til å kjenne på de deilige babyføttene!

Vi anbefaler å pakke 2x Leggings og 2x Omslagsbody i din Fødebag fordi det er babyklær hvor eventuelle uhell går utover. Slike tynne babyklær tar veldig liten plass.

Babylue x 1

Babylue i str nyfødt med en ettersittende passform. Du vil ikke at luen skal være for stor og løs, da vil den klumpe seg og skape ubehag. Velg en babylue som er av rib eller en annen form for stoff som er elastisk.

Med tanke på fødebag, trenger du Absolut ikke å pakke med deg mer enn en lue.

Igjen, for deg som har termin på vinterhalvåret, akkurat som vi anbefaler ullbody til nyfødt, anbefaler vi babylue i ull (ubehandlet kvalitet). Personlig besto vår fødebag av HVID babylue Dolly – Babylue strikket av Italiensk Merino med elastisk tettstrikk, helt fri for sømmer. Anbefales!

nyfødt baby kledd i en brun ullgenser og en kremhvit babylue i ull sover oppå en skulder.
Dolly Babylue fra HVID – Strikket i det mykeste og beste ull fra Italia.

Baby Ulltøfler

Vår anbefaling til nyfødtklær å fylle fødebag med, er babyklær uten fot. Og heller deilige tøfler med knyting.

HVID ulltøfler med knyting var kanskje vårt aller mest brukte babyplagg. Vivienne bodde i sine tøfler dag og natt.

Babytøfler som er strikket vil strekke seg etter foten og vare derfor lenge. Vivienne kunne bruke sine i 13mnd!

Baby ligger på ryggen i først en kremhvitt antrekk i musselin bomull og sennepsgule ulltøfler. Baby drar i den ene tøflen sin. Men den sitter godt på grunn av knyting rundt anklene.

Babypysj / Heldress x 1

Pakk med et deilig babyplagg til soving. Enten en heldress med omslag, eller i form av en type nattkjole. Tenk alltid stor åpning rundt hode og enkelt bleieskift som ikke krever at alt må av og på. Spesielt med tanke på natt.

Babypysj i Ull er Gull! Og ikke bare på vinteren. Studier har bevist at å kle baby i Merinoull fremmer bedre søvn og ro! Studiene ble gjort i vanlig romtemperaturer mellom 17-22 grader, og dermed viste at ullpysj er like perfekt sommer som vinter i Norden.

Babyteppe eller svøpepose
nyfødt baby sover svøpt i en sovepose i ull og oppe et Snuggle me Organic babynest. baby har på seg en beige ullgenser og kremhvit babylue.
Vår HVID svøpepose i ull er jo helt perfekt istedenfor ullteppe. Baby pakkes godt fra alle kanter. Godt valg for fødebag!

Du trenger strengt tatt ikke å ta med eget babyteppe til sykehuset, men det er jo koselig å introdusere favorittkoseteppe fra første dag? Eller det fine hjemmestrikka teppe du fikk i babyshower gave?

Ellers har mange de siste årene valgt å gå for svøpepose istedenfor babyteppe.

Hentesett Baby
baby hentesett strikket i ull, i en delikat beige farge: Ullgenser, ullbukse, babytøfler og babylue.

Med Baby Hentesett mener vi klærne for hjemreise. Her er det litt smak og behag.

Tradisjonelt er det mange som velger et matchende sett av klær som ser ekstra søte ut på bilder. Hentesett ender jo ofte med å være en del av en hel del bilder. 1 dag hjemme!

mor holder nyfødt baby kledd i et machende ull hentesett. Beige Hentesett baby består av; Baby beanie, ullgenser, ullbukse og babytøfler. Alt er strikket i ull i samme beige farge.

Hentesett trenger ikke å bestå av yttertøy om turen hjem skal skje i bilstolpose. Noe som anbefales for bilsete for at selene kan sitte tett inntil baby.

Har du tenkt å sløyfe bilstolpose, må baby pakkes inn i en vogndress eller babyteppe etter sesong. Godt valg er ullfleece dress på vinteren.

For den kaldeste delen av året, kan en fin kombinasjon være: bilstolpose + ullfleece dress + tynt undertøy. Hentesett bestående av en vogndress heller enn inneklær.

Tips til fødebaginnhold av klær til nyfødt og ting til mamma. Til babymamma er det vannflaske, toalettmappe, ammeinnlegg, amme bh og klær. Til baby et hentesett i ull, bamse, ullpose, ulltøfler og et par omslagsbody i ull. Tingene ligger spredt utover en kremhvitt teppe. Ved siden av står en svart stelleveske som er klar til å bli fylt med dette innholdet
På bilde: Ullklær fra Engel Natur, Konges Sløjd stelleveske og toalettmappe, BINK drikkeflaske, Lillelam ammeinnlegg, HVID ullpose og kosedyr fra Main Souvage.

Bilstol + Bilstolpose eller tykt ullpledd

Bilstol trenger du selvfølgelig ikke å putte direkte i fødebagen, men ferdigmontert i bilen 2-3 uker før termin. Her kan du jo da la bilstolpose eller eventuelt et tykt og deilig ullpledd la ligge.

Baby ligger og sover i en bilstol pakket i en Voksi Sky Light Vognpose i en retro rød-brun rustikk farge. Sky Light Voksipose er både en vognpose med forlenger og en kollisjonstestet bilstolpose
Bilstolpose er anbefalt for optimal trygghet: Baby kan ha på seg mindre lag med klær, og seler kommer derfor tettere på kropp.

For deg som vanligvis bruker bilen mye, bor langt unna butikk etc, kan det lønne seg med en egen bilstolpose og en vognpose. For andre holder det i massevis med vognpose og heller bruke tepper på turer i bilen.

nyfodt baby pakket i bilstolpose oppi en bilstol.
På vei hjem, godt pakket inn i bilstolpose og Hentesett arvet av storebror.

Vognpose tilpasset årstiden er noe enhver trenger! Ikke vent med å kjøpe vognpose.

Er du ikke av typen som trenger å ha den nyeste modellen, vil du mest sannsynligvis komme over gode vognpose tilbud tilpasset sessongen du føder på om du kjøper 6-5mnd før termin.

DEL 3

Fødebag Liste Mamma

Konges Sløjd Stelleveske benyttes som fødebag. På utsiden ligger en liten bunke babyklær til nyfødt, en toalettmappe med stell og pleie til mamma, vannflaske, Medela amme-bh og en større bunke mamma klær. I stellevesken er det allerede en bok, en ipad og et par slippers.

1 x Vannflaske

1 x Scrunchie / Hårstrikk

1 x Leppepomade / Brystvortekrem

2 x Ammeinnlegg Ull

1 x Amme BH – uten klips, ikke for stram!

2 x Kosedress / Joggedress

1 x Pysj – mørk, to delt

1 x Barselskjole

1 x Flippers (+ ev. Tøfler) – sklisikre

3 x Gravidtruser

Tannhygiene – Tannbørste & tannkrem

Ansiktsrens & Ansiktskrem – Alt til din vanlige rutine

Føle deg vell produkter: solpudder, deodorant, barberhøvel

Sjampo & Balsam – om du liker dine egne (ellers har de på sykehuset)

Mamma ting – Det (nest) viktigste fødebag innhold! Kun sykehusdokumenter er viktigere :p

Fyll fødebag med digge og fine klær ( en ny kosedress). Din egen hudpleierutine og produkter som gir deg behag.

En annen god ide er snacks / mat du elsker og ting som kan hjelpe deg om du eventuelt skulle ende med en lang fødsel ( ferdig laget spilleliste, lydbok).

Tips ♥

Pakk med Leppepomade, vannflaske, salve for hender og fuktighetskrem.

For deg som ikke har vært innlagt på sykehus før. Luften er som regel svært tørr (Airconditioning luft).

Personlig råd: naturlig Brystvortekrem – kan brukes til alt!

Brystvortekrem fra Naydaya. 100% naturlig. Kommer i en rosa kremboks. Fin å ha med i fødebag. I bakgrunnen synes en toalettmappe fylt med andre hygieneproduykter til fødebag, ammeinnlegg og amme bh.
Naydaya Brystvortekrem kan brukes som leppepomade og håndkrem. 100% naturlig og økologisk. Ingen vann!

Med tanke på selve fødsel, bør fødebag innehold bestå av ting som gir energi. Mens barselen handler mer om ro og behag. Tenk litt på det, spesielt med fargen på klærne du velger å pakke med deg for barselavdelingen.

Du vil helst omringe deg med varme og kjærlige kosefarger, en full av energi ut og løpe farger :P (Det finnes vel gale damer der ute klare for en løpetur etter fødsel. Det var ikke jeg!)

Liten baby pakket i ull ligger og sover i mammas armer. baby er kledd i en kremhvit ullue og er pakket i et brunt ullteppe.
Er du som meg og elsker Beige toner – Er Brun Melange en fin farge som både dekker flekker og er beige :P

Greit også å tenke på farger som dekker flekker. Svart, brun, mørk grå, dyp lilla, dyp olivengrønn, khaki, mørkeblå – er farger som både skjuler flekker og som utstråler en rolig energi. Perfekt farger for mammaklær å fylle fødebag med!

Selv om Beige er favoritt, er det ikke den fargen jeg ville anbefalt mtp barselkjole og pysj å ha i fødebagen.

Vannflaske & Hårstrikk

Selv om du ikke skal ut å løpe. Huske vannflaske og hårstrikk

Enhver fødebag liste du kommer over, har disse to punktene av en grunn. Du skal gjennom den hardeste “treningsøkten” i ditt liv. Du ønsker å holde hår vekk og passe på god hydrering.

bink-Flaske-lokk-med-sugeror-til-Bink-Mamma-Bottle-clear-sand-glass-faske.
BINK – Vår Bestselgende Drikkeflasker for fødebag!
Ammeinnlegg Ull x 2

Ammeinnlegg er godt å ha med seg i fødebag. Spesielt de første dagene har melken tendens til å renne mye.

Vi anbefaler ull ammeinnlegg fordi det er selvrensende, antibakterielt, temperaturregulerende, fuktabsorberende, tørker fort og mye mer miljøvennlig en engangs ammeinnlegg.

4 par hvite ull ammeinnlegg i fire ulike størrelser. Xs, S M L Ammeinnlegg av Ullfleece fra Joha

For deg som føder på vinteren, anbefaler vi ull ammeinnlegg i varm kvalitet (ullfleece) , ellers har du noe som heter helårs ullammeinnlegg.

Ammeinnlegg finner du både i svart og hvit. Fargen på sykehus er et fett. Så ta kjøp og ta med den fargen du ellers vil bruke privat.

Ta med to eller tre par! Uhell vil skje, og ammeinnlegg tar jo ikke noe særlig med plass du får spare inn på uansett.

Amme Bh – behagelig!

Vi anbefaler å pakke med en amme bh i en modell som er ekstra komfortabel, ikke for stram (liten), som har høy pusteevne og som kommer uten harde plastdeler som kan gnage. Det vil si uten klips-spenner.

Medela amme bh Night og Boob Design amme bh Got-To Bra er gode modell med tanke på fødebag og barselstiden. Amme bh med kryss (skyv til side) løsning foran, istedenfor kopper som festes av og på. Dette er modeller som dessuten har høy pusteevne, evne til å forme seg etter din kropp, samtidig designet med lett støtte og ekstra ligge komfort. Perfekt!

Medela amme bh Keep Cool Night, og Keep Cool. Dette er gravid og amme bh for hele gravid, barsel og amme perioden. Kommer i en gul eske.
Madela Amme bh Night er perfekt mtp fødebag og barseltiden

Du vet aldri hvordan puppene dine vil forandre seg etter fødsel. Så kjøper du amme bh for gravid og barseltiden, velg merker som spesialiserer seg på bh’er som vokser med deg. Sjekk alltid etter at materialet innhold Elastane / Spandex, rundt 4-10 %.

Ikke kjøp mer enn to stykker etter min mening. For en ting er at de i teorien vil vokse og krympe med din kropp i forandring. Men du vet aldri. Kanskje dy ikke ender med å amme og dermed ikke behøver amme bh.

Boobs Design og Medela kan personlig anbefales med tanke på amme bh for hele gravid og ammeperiode. Velger du en modell uten klips, kan jeg love deg at du vil bruke dem selv om du ikke ender med å amme. Utrolig behagelig!

Flipp-Flopps

Det er ikke lov å gå barbeint inne på sykehuset. Du må dermed ha me deg innesko av noe slag.

For deg som vil pakke lettest mulig, anbefaler vi flipp flopps som tåler å bli våte og som kan brukes med sokker. Typ Fila, Nike, HappyFlops, noe i den duren. Da kan du jo bruke samme sko til å gå rundt, som du bruker til å dusje.

Flipp-flopps pleier å være sklisikre, laget av gummi som ikke sklir på våte gulv. Men dobbeltsjekk dette før du pakker.

For vinterhalvåret eller for deg som liker myk luksus; pakk med noen digge tøfler eller innesko du får på deg lett. Igjen, Husk at sålen må være antiskli (ikke hjemmestrikka ulltøfler).

Gravid Truser + Sokker x 3

Du blir nok ikke flat med det første etter fødselen, og du mest sannsynlig være øm. Velg store, strechy og myke truser når du skal pakke fødebagen. Noen velger å ta med seg manne-boxere de har hjemme.

Toalettsaker
 • Stor toalettmappe med håndtak
 • Leppepomade
 • Scrunchy / Hårstrikk
 • Ansiktsrens & -krem
 • Fuktighetskrem / Kroppsolje
 • Føle deg vell produkter som er viktig for deg
 • Tannbørste & tannkrem
 • Hårbørste, Sjampo og balsam
 • Barberhøvel
 • Lite speil
Nessa organic. Naturlig hudpleie til Dame laget i england med fokus på hudpleie til gravid og ammende kvinner. Hudolje, brystvortekrem, hårolje mot hårtap, strekkmerke krem, arr krem for keisersnitt etc. Nessa hudpleie produkter kommer i fine, durosa glassbeholdere.
På utkikk etter fødegave til deg selv? – NESSA naturlig hudpleie er den beste hudserien for kvinner vi noen gang har kommet over!

DEL 4

Fødebag Tips

 • 2 x Spotify Spilleliste
 • Lang lader til mobil / Ipad
 • Naturlig Såpe
 • Nettingtruser (Om ditt sykehus kun tilbyr bind)
 • Morgenkåpe
 • Bikinitopp – føde i badekar
 • Nettingtruser om du føder på et sykehus som ikke har dette.
 • Ringslynge, om du har ( få hjelp av jordmor)
 • Høytaler

Lag klar en Spotifyliste som gir deg power (typ løpeliste), og en liste som gir deg ro i sjelen. Personlig var det å kunne forsvinne litt i egen “løpeliste-boble” en favoritt i kombinasjon med prekestol og ball.

Naturlig Såpe høres ut som en rar anbefaling for fødebag. Men et slik såpestykke er perfekt hudpleie å pakke med seg til sykehuset: Tar null plass, kan brukes på hele kroppen, er fri for parfyme og skånsom. Finner du riktig såpe for din hud, vil det gjøre underverk. Bonus: 100% naturlig og miljøvennlig.

Naturlig såpe finner du til alt av hudtyper og med ulike formål. Fra hydrerende til det å virke glansfull og stimulere energi. hudpleie på farten.

På Stell Sitronsåpe er også en naturlig såpe til alt og alle!

Morgenkåpe

Noen sykehus tilbyr morgenkåpe. Men det er jo alltids deilig å ha egen. På de fleste barselhoteller må du ha med egen morgenkåpe om du ønsker det.

Bikinitopp

Vi har også fått inn et lite tips at Bikinitopp er smart å få med seg om du ønsker å føde i badekar. Du trenger det absolutt ikke. Men det kan føles mer behagelig og avslappende mtp alle som går ut og inn av rommet.

Nettingtruser

Nettingtruser er noe vi ikke trengte å tenke på å pakke ned i vår sykehuset, vårt sykehus stilte med dette. Dette kan variere litt fra sykehus til sykehus. Noen sykehus opererer kun med store bind. Nettingtruser var gull de første dagene på sykehuset. Når du er å besøker fødeavdelingen, kan du jo høre om de gir ut nettingtruser.

Ringslynge

Har du fått eller kjøpt deg Ringslynge, er det mange som liker å få med seg den i fødebagen. I motsetning til en bæresele, kan det være litt usikkerhet rundt hvordan du skal få på deg denne typen bærsjal de første gangene. På barselavdelingen kan du få hjelp til å få det på riktig.

Ringslynge er en trygg bæresele nyfødt, lett og kompakt – perfekt bæresele for fødebag.

bæresjal i naturlig lin baba wrap natural
Jeg har dessverre ikke bilder av da vi fikk hjelp på barselavdelingen med Ringslynge og lille Vivienne som veide 2730g når hun kom. Utrolig takknemlig for at jeg tok det med og fikk veiledning.

Høytaler

Ønsker du musikk under selve fødsel, er det grit å pakke med en høytaler i fødebaggen. Ikke anbefalt å ligge med headset på når fødselen først er ordentlig ik gang (usikker på om jordmor i det hele tatt hadde tillat det :P)

Det er jo noe med samspillet mellom deg og jordmor, og din eventuelle partner.


DEL 5

Ting Du kan droppe i Fødebag

Parfyme og deodorant med parfyme

Håndkle (Dette har de på sykehuset)

Gulpekluter ( Det har sykehus. Unødvendig klesvask når dere kommer hjem)

Ammepumpe og annet ammeutstyr (Det har de på sykehuset om du behøver)

Smokk . Smokk anbefales ikke å gi baby før amming er ordentlig i gang. ( Som alltid, unntak finnes, prematur baby f. eks. )

Ammepute (med mindre ikke du er avhengig av din egen til søvn ). Sykehus har massevis av hjelpemidler til amming og flere ulike typer puter. MEN, er du en person som reiser rundt med din egen hodepute. Så gjør du jo selvfølgelig det nå også.

bbhugme gravidpute & ammepute eucalyptus seng
Vi har fått tilbakemeldinger fra mammaer som har tatt med seg sin bbhugme Gravidpute i bilen (heldigvis) og fått mannen til å gå ned å hente den.

Når pakke Fødebag?

Når det er lurt å pakke fødebag? – Ja, der er jo litt opp til hvor organisert du liker å være ellers i hverdagen. Men siden de fleste gravide føder rundt 2 uker før eller etter termin, anbefaler vi å ha fødebag klar 2-3 uker før termin.

Er du en planlegger, er det bare å ha den klar før!

Fødebag – Koffert eller Stelleveske?

Koffert eller bag? Planlegger du å være innlagt på Barselhotell, kan du jo velge koffert, for her garanteres du at du får nok av plass.

Har du derimot ikke booket noe barselhotel, og skal på vanlig fødeavdeling og barselavdeling, er det nok lettere med en bag. En romslig stelleveske pleier å holde. Babyklær tar jo ikke mye plass.

I utgangspunktet er det ikke slik at alle må ha en fødebag pakket. Så lenge du husker å få med deg sykehus dokumentene, samt utstyr og hentesett baby kan kles med til hjemturen, er du egentlig all set.

Kommer du uten fødebag, får Baby låne alt fra babyklær, babyteppe etc og du vil bli tildelt bind, pasientkjole, håndkle og andre nødvendigheter.