Påskehygge med Barn: Fyll påskeegg med påskeaktiviteter!

Påskeaktivitet for barn i form av lekesilke med påskemotiver og et "Hvor er.." peke-spill kort. Barn peker på påskehare som gjemmer seg blandt kyllinger og fargerike tulipaner.

Påske handler om familiehygge, farger, morsomme påskeaktiviteter og selvfølgelig påskeegg. Hva med å kombinere glede av påskeegg med aktiviteter, lek og læring?

Tradisjonelt sett er påskeegg vært fylt med søtsaker, men hvorfor ikke tenke litt utenfor boksen i år? Istedenfor å fylle påskeegget til randen med godteri, kan du legge inn noen små, men spennende påskegaver barn virkelig vil sette pris på.

Her er noen ideer. Først en liten liste av ting fra butikken, deretter en liten generell liste. Til slutt kan du også lese om mine påsketradisjoner og tips til Påskeaktiviteter med familien.

Påskegave barn 1-2år

 • Lekeegg og små dyrefigurer i tre fra Grimms, Sarahs’s silks eller Ostheimer.
 • Londji Puslespill “Mamma”: 7i1 puslespill for de minste. Her skal et mamma-dyr og baby-dyr finne til hverandre. Du kan f.eks ta ut den med kanin og/eller den med kylling og så kan du spare resten av de til en annen annledning om du vil.
 • Lekesilke “med “pekelek” i påsketama. Denne er helt fantastiske. Og vil gi glede i alle år fremover.
 • BIBS smokk i en fin påskefarge. Her har du masse fine pastellfarger å velge mellom.

Påskegave barn 3-6 år:

For de kreative:

 • Fargeleggingsbok med Påsketema. Med Spring Verksted får barn også tips til ulike påskeaktiviteter dere kan gjøre sammen. Eller fargestifter og ark om barn trenger påfyll av tegnesaker.
 • Trefigurer som kan males – Ostheimer har nå kommet ut med et hobby-sett perfekt for påskeferie.
 • Modelleire: Her kan dere jo lage morsomme figurer som små påskekyllinger og kaniner sammen.
 • Magnetisk puslespill: Dette er fargerike brikker som brukes til å lage alt av kreative kunstverk. Kanskje dere får til å lage et påskebilde sammen.

For de aktive:

 • Lekesilke i form av Fe vinger – Her kan barn kle seg ut som små kyllinger og flakse av gårde ute i påskesolen.
 • Hårbånd med Kaninører. Du tenker kanskje at dette blir kortvarig glede. Men nei, det er noe med barn og dyreører. Det er en grunn til at du finner lue med ører over alt. Påske eller ikke
 • Midlertidige tatoveringer: Vaskbare tatoveringer har blitt en stor hit om dagen. Glede som varer mange dager, og like mye glede-skrik som etter at blodsukkeret får seg et kick :P. Du kan kjøpe en pakke, men gi en eller to. Det holder.
 • Brettspill “Hjelp Kokken” Pocket-størrelse: Morsomt brettspill for barn 3 til 103 år. Her handler det å observere og å være rask. Perfekt å ta med seg på hytta!

Tegnesaker og Fargelegging

Ingenting får kreativiteten til å flyte som å gi barna noen fargerike tegnesaker og fargeleggingsbøker. Dette er også ting som er perfekt for de litt kjedelige stundene i påskeferien. Barn kan utfolde seg med fargerik underholdning, mens du kan få litt fritt spillerom på kjøkkenet etter en lang dag på ski.

Kreative, Montessori Leker

Montessori leker er ikke bare underholdende, de er også pedagogiske. Fra lekesilke til magnetisk puslespill med endeløse muligheter. Eller rett og slett en harepus eller en liten kylling å fylle opp Bondegård leke med. Montessori leker handler om å utfordrer barnas kognitive ferdigheter på en morsom og interaktiv måte. Og du finner et stort utvalg av små leker som får plass i et påskeegg. F.eks små dyrefigurer i tre.

Lekesilke kan brukes som kappe under skirenn, eller være en del av en påskedekorasjon barn lager. Alt av kreative muligheter!

Aktivitetssett og Hobbysaker

Gi barna en sjanse til å utforske sine interesser med morsomme aktivitetssett. Enten det er å lage perlearmbånd, male påskebilder eller å lage små figurer av plastelina. Hobby ting er fine, små påskegaver som holder barn aktivisert samtidig som kreativiteten blomstrer.

Midlertidige Tatoveringer og Kostymer

Påske er en tid for moro og lek, så hvorfor ikke la barna kle seg ut med morsomme påsketema-kostymer og midlertidige tatoveringer? Det vil garantert sette et smil på alles ansikt i det barna kommer utkledd og setter i gang med Påske-teater. F.eks om “Påskeharen som mistet påskeeggene sine”

Grønn lekesilke fra Sarahs silks benyttes som kappe av et barn. På hode har barnet et hårbånd med kaninører i samme grønnfarge som lekesilken.

Puslespill og Brettspill

Påske er tid for familiehygge. Finn et kult, nytt brettspill dere kan lære å spille i ferien. Legg til noen små puslespill eller et morsomt brettspill i påskeegget.

Med Londji puslespill kan du faktisk få plass til puslespill i et stort påskeegg. De kommer nemlig levert i en bomullspose. Slik at du kan sløyfe selve esken og heller ha den ved siden av. Ellers finner du også Longji puslespill og spill i pocket versjon.

Med tanke på barn 3år pluss har vi nå et fint Memory spill med påske-tema, eller en Puslespill som også er et “Hvor er..”-pekespill. Absolutt å anbefale.

Gode grunner for å bytte ut noe av godteriet med påskeaktiviteter?

 • Mer glede og moro: En liten gave som inspirerer til lek og kreativitet kan gi barna mye mer glede enn et raskt spist godteri.
 • Sunt og aktivt: Å bytte ut godteri med spennende aktiviteter kan være et steg mot en sunnere og mer aktiv påskeferie.
 • Fokus på familietid: Sammen kan dere lage, leke og skape unike påskeøyeblikk.

Våre påsketradisjoner

Hos oss hjemme elsker vi å bruke påsken til å være kreative sammen som familie.

To helger før påske, tar vi frem en stor påskeduk og inviterer inn til påskedekorasjon. Her maler vi påskeegg sammen, lager påskepynt og dekorerer opp vår Grimms Bursdagsring til påske og vår. For ja, påske er jo også en liten feiring for våren og sommeren som dermed er rett rundt hjørnet. På tid med litt farger i huset!

Det er virkelig en glede å se Viviennes øyne lyse opp når hun får utfolde seg og være med på å skape noe sammen. Tilsvarende glede som under pepperkakebaking, men forskjellen her er nok at hun blir opptatt av farger og glitter, istedenfor nonstopp og seigmenn.

Fine påskeaktiviteter med barn

Lag påskepynt: Finn kvister og pynt dem med fjær, bånd og glitter.

Male påskeegg: Dette er jo en selvfølge. De fleste barnehager setter i gang med det. Men er jo veldig kos å gjøre hjemme og.

Bak påskeboller: Lag deilige boller med glasur og pynt dem med påsketema. F.eks Kan du lage gult melis og finne røde topper og nonsytopp godteri. Så kan dere lage kylling-boller.

Påske-morgen eggfidht: Dette er en tradisjon som går i vår familie. Vi koker hardkokte egg noen dager før påskeaften. Alle fargelegger ett egg hver. Under påskefrokosten, før vi setter i gang med å spise, setter vi i gang med en egg-fight.

Alle i familien tar frem egget de har malt. Så skal to og to gå sammen til “fight”. Kampen går ut på å slå tuppen av egget mot hverandre. Dere vil se at kun et av eggene vil sprekke. Når alle har møtt en motsatander, bytter alle slik at man møter en ny motstander neste runde. Den som tapte runde #1, slåss med den andre enden av egget i runde #2. Dere fortsetter å bytte motstandere til det står igjen en vinner. Dere vil finne ut at det kun bli igjen en vinner til slutt. Den som har en eller to “u-sprekt” ende, mens alle andre har begge tuppene på egget sitt knust.

Vinneren får en gave dere har satt på forhånd. Eggene skrelles og spises under frokosten.

Selve påskehelgen tilbringer vi som regel hjemme i Sandefjord med Drammens-besøk til bestemor 1 påskedag.

Vivienne er jo bare 3 år, så det blir nok første Påsken hvor hun kan være aktiv under ulike påskeaktiviteter. Planen er at Vivienne våkner til påskeegg på nattbordet Påskeaften. (det kan hende det blir påskerebus en gang i fremtiden, men dette venter jeg med til hun har blitt litt større ). Påskeegget kommer jeg til å fyll med litt godteri, tegnesaker, lekesilkem, en liten enhjørningstatovering (hun elsker enhjørninger om dagen!), og en lapp med beskjed fra Påskeharen. “Bestemor ønsker seg en påskekurv i år. Kan du hjelpe meg å lage en. Husk å legg et påskeegg du har malt oppi kurven. Da blir bestemor glad”.

Som sagt, dette er første påsken hvor Vivienne er stor nok til å faktisk få kjenne på påskehyggen. Men planen er at hun skal hjelpe meg å lage en kurv vi fyller og gir bestemor som Påskegave. Jeg har blitt inspirert av Sarah’s silks ide om å bruke lekesilke oppi en kurv for å lage en påskegave.

Mine personlige bilder får du etter årets påske.

Første Påskedag blir i Drammen som jeg skrev. Først er det påskefrokost (lunsj) med eggfight, før det er tid for litt påskeaktiviteter ute.

Er det snø, tar vi frem langrennskiene og kommer oss opp i skogen. Her bygges det hoppbakke for påskerenn. Er det ikke snø, går turen etter påskefrokost opp til skogen da og. Men da må vi finne på noe annet gøy mtp skirenn. Jeg krysser fingrene for at snøen holder seg nå som påsken er så tidlig i år. Plan B har jeg derfor ikke. Men kanskje typ påskerenn med Vivienne sin favorittleke Scoot & Ride Sparkesykkel. Kan jo sikkert lage noe morsomt med den kombinasjonen.

På kvelden blir det brettspill med hele familien. Og i år skal vi ta med det nye “Chick and Chicks” Memory spill Vivienne fikk. Midt i blinken for påske. “Høner og Kylling” motiver.

Påskehygge med familien blir det nok uansett. Og det er det som er det viktigste!

Håper dere får en fin påskeferie fylt med hyggelige opplevelser!