Pakkeliste for Syden med baby og små barn

syden tur med barn pakk sammen ohdearbaby.no

Endelig! Tid for å pakke koffert og sette kurs mot solfylte strender og krystallklart vann. Men, er det første gang du skal reiser med baby, kan pakkingen bli en ekstra utfordring.

Hva trenger man egentlig for sydentur med barn for å sikre en komfortabel og trygg tur for de små?

Under, deler jeg mine beste tips for 2-ukers pakkeliste for badetur med baby og små barn. Jeg har laget to lister; en for Syden med bleietrengende baby og en for sydentur med barn 2-4år. Her fokuseres det på viktige ting du ikke kan glemme.

Til slutt deler jeg mine beste tips til produkter, og hvordan du kan pakke smart for å spare plass i kofferten.

Pakkeliste Syden med baby som er bleietrengende:

Pakkeliste for syden med baby som er bleietrengende. 2 uker sydentur

Pakkeliste Syden med barn som ikke lenger er bleietrengende

Pakkeliste for syden med barn 2 til 4 år. Ikke bleietrengende barn.

Har du tid og lyst, bli med meg videre. Her får du vite mine beste tips til produkter å ha med seg på reise. Samt smarte tips for pakking. Både med tanke på håndbagasjen og koffert.


Babyprodukter for reise

Babynest med håndtak:

Skal du reise med en liten baby, ville jeg absolutt anbefalt deg den nye Voksi Babylift Carry Me eller eller Easygrow Favn Bærebag. Dette vil du få god bruk for både med tanke på flyplass og når du er fremme.

Fyll babylift med en lett vårpose eller nattpose (spørs på kveldstemperaturen der du skal), tynt koseteppe, også anbefaler jeg deg å rulle sammen din bærese å legge den i fotenden.

Dame bærer på en baby i Voksi Babylift Carry Me. Babynest med håndtak som er formet som en liten vognbag. Fargen på Babyliften er mintgrønn.
Trillekoffert til barn og en liten minisekk:

Egen, liten trillekoffert er fint om du reiser med barn 3år+. En minisekk vil jeg si er fint allerede fra 2års alderen for å fylle den med alt av kos, underholdning, drikke og mat for reise.

En trillekoffert gjør det lettere for barna å bære sine egne ting. Barnekoffert har en håndbagasjestørrelse og som regen vil du få plass til det meste av hva barn faktisk trenger på tur. Men, tenkt over vekten. Alt det tunge tar du i din koffert.

Stelleveske eller sekk med god organisering.

Som din egen håndbagasje, vil jeg anbefale å velge noe som gir deg plass til alt av viktige småting du bør ha lett tilgjengelig på flyplassen. Personlig bruker jeg Konges Sløjd Stelleveske den dag i dag, selv om jeg ikke har noe bleietrengende barn lenger. Perfekt for flyplass, og fin for dagsturer når Dere er fremme.

Husk å få plass til skift, toalettmappe, vannflaske og snacks, en kompakt smekke, gulpeklut og våtservietter, og selvfølgelig alt det vanlige du ellers tar med deg. Bleier osv om ditt barn bruker det. Mtp underholdning er det jo fint å kunne ha lastet ned lydbok eller film på Ipad / mobil.

Bilstol til reise

Har du tenkt å ta med deg bilstol på tur, pass på at det er en bilstol som kan festes med bilseler. Altså ikke krever ISOfix. Har du BeSafe izi go modular, er jo dette fint mtp at den er kompatibel med ulike vognunderstell. Så har du både bilstol og reisevogn.

For større små, er den mest populære bilstolen for reise BeSafe Stretch.

Ting du MÅ huske på å pakke med deg til syden

 • Førstehjelpsskrin: Pakk med plaster, sårsalve (bleiesalve er fint), neglsaks og saks, pinsett og nål, fysiologisk saltvann (sårrens), febertermometer, nesespray, øyedråper, litt antibakk og gasgluter. Tannsalve om du har baby som ikke har fått alle tennene enda.
 • Myggnetting: Har du myggnett til vogn er dette suverent. Det kan du slenge over en reiseseng og det som er ved behov. Når det kommer til myggspray, er det noe jeg alltid kjøper på stedet ved behov.
 • Nok underholdning og ting som beroliger: Husk å få med favorittkosen og et koseteppe som tar lite plass. Last ned en lydbok og spilleliste med sanger. For større barn, anbefaler jeg å få plass til aktivitetsbok og tegnesaker i håndbagasjen. Fint å kunne ta frem under enhver ventetid.
 • Smekke eller gulpeklut du kan bruke som smekke: Ha alltid en smekke lett tilgjengelig i håndbagasjen din. Sparer deg for en hel del klesskift.

Solbeskyttelse:

UV drakt

Uv drakt er et must for å best beskytte barnas sensitive hud mot solen. For de aller minste, anbefales en onesie uv drakt. Mens for større barn, kan det hende det er bedre med en uv drakt i av typen badetrøye. Denne kan tas over badetøy. Det er jo ofte slik at de større små er opptatt av å ha på seg badetøy som minner om det mamma og pappa har på seg.

Lite barn sitter i oppblåsbart badebasseng med uv drakt og badehatt fra Liewood på seg. Uv drakt er av type badedrakt med lange armer. Dette er et matchende sett i brune og hvite striper.
Naturlig Minersalsolkrem SPF 50+

I motsetning til kjemisk solkrem som absorberer solstråler, fungerer mineralsolkrem at det reflekterer solstrålene vekk fra huden. Det må jo være bedre!?

Av den grunn, mener jeg at solkrem til barn bør være av typen Mineralsolkrem. En annen viktig ting, er jo faktum at naturlig solkrem ikke skader livet under vann på samme måte som kjemisk. Vi tilbyr Wooden Spoon Solkrem og Salt & Stone solkrem. Begge anbefales!

Under bading, må jeg igjen nevne uv drakt. Det gir tryggere solbeskyttelse på alle måter. 1. Det går ikke bort i vann. 2. Det er solbeskyttelsen som definitivt har minst påvirkning på miljøet. 3. I det lange og det hele, sparer det deg for penger og styr.

Solhatt & badehatt

Til enhver sydentur, anbefaler jeg deg å pakke med to typer solhatter. En badehatt laget av badetøy-stoff, og en godt pustende solhatt i bomull eller lin som barnet kan bruke i tiden som tilbringes vekk fra vannkanten.

For baby, velg en badehatt og solhatt med caps og nakkeskygge. For litt større barn, mener jeg at badehatten fremdeles bør være heldekkende med lang nakkeskygge. Mens den som ikke er til bading, da kan være i en modell etter ditt barns smak. Caps, bøttehatt eller en annen type søt solhatt barn liker.

Solbriller.

Solbriller er viktig å bruke fra start av. Vi er nok alle litt dårlige på det. Men det er noe med at små barn driver og drar av seg brillene sine, knekker dem osv. Man gir vel egentlig opp til slutt. Nå har jeg endelig funnet solbriller til barn som er umulig å knekke og som er så behagelige (virker det som på min datter i alle fall), at de ikke blir dratt av. Ta en titt på KiETLA solbriller!

Lite barn står og drar i et par Kietla solbriller. Solbriller som er umulig å knekke. Barn drar stengende på brillene 180 grader til hver siden. Brillerammen er dratt helt flat mellom hendene.
Kietla Solbriller Barn – tilgjengelig str 0 – 4år.

Bading og Strandtur

Uv telt – Pop-up strandtelt

Baby og små barn skal ikke være i direkte sol over lang tid. Uv telt er et must å få med seg på stranden. En bærebar skyggeplass barn kan slappe av under, sove, eller leke med annet enn strandleker for å få seg en pause vekk fra solen.

Nå finner du et hav av smarte pop-up strandtelt som er superlette i vekt og kompakte under pakking. Både Liewood og Konges Sløjd uv telt vi tilbyr, kommer i runde, smale reisevesker. Dette er strandtelt du får plass til uansett hvor dårlig du er til å pakke 😛

UV Badetøy som gir barnet fri bevegelse.

Når du kjøper badetøy til baby og barn, sjekk alltid at stoffet er merket med UPF 50+. I tillegg til å være en solbeskyttelse, er det også en god indikasjon på at dette er av god kvalitet.

Skal du på ferie med tilgang til basseng, anbefaler jeg deg å velge badetøy som er av en Polyester-elastanen blanding. Denne typen badetøy er det som tåler klorvann best. Badetøy til barn av blanding nylon-elastane, er det som er mykest og lettest i berøring. Er du ikke særlig glad i å tilbringe tiden i basseng, er den sistnevnte sorten kanskje det beste valget.

Svømmevest og armringer

Neopren svømmevest, eller flytevest som det og kalles, er ikke det samme som en redningsvest.

I likhet med en redningsvest, vil svømmevest gi deg trygghet med tanke på at barnet flyter godt på vannoverflaten. Men, der hvor en redningsvest gjerne er vanskeligere å svømme «riktig» med; vil ikke dette skje med svømmevest. Svømmevest er ment å bruke av barn som er klare for å lære å svømme. I begynnelsen, sammen med armringer.

Lite barn har på seg en flytevest io feminint design med volang på skuldrene. Svømmevest fra KOnges Sløjd i grønne og hvite striper med motiv av kanin på ryggen.
Finn en flytevest barnet ditt like. Da er det null klaging omo at de må ha den på seg!

Svømmevest vil jeg absolutt anbefalt deg med å ta med fra Norge. Den tar litt plass, men vektsmessig er den lett. Armringer tar du med om du vektsmessig har plass i kofferten, men ellers er jo det en ting som er lett å finne i enhver liten strandbutikk.

Badering Baby: Skal du på sydentur med en liten baby, er det nok lurt å pakke med en badering med sete og ryggstøtte. Som regel er dette noe du kan finne i mange sydenbutikker. Men personlig har jeg opplevd at det har vært tomt. Har du plass i kofferten, ta det med.

Strandveske eller tom totebag barn kan bruke under lek.

På reisefot med barn, er det alltids greit å få med seg en kompakt, tom bag av noe slag. Fint å ha en egen veske for strandleker, samt noe barn kan bruke under lek langs strandkanten. Plukke skjell og steiner oppi, fylle med sand osv.

Liewood nettingveske har blitt en favoritt her i huset. Men du kan selvfølgelig gå for et helt vanlig handlenett eller noe annet du har i huset.

Hurtigtørkende og lett Strandhåndkle:

For sydentur, ville jeg ikke anbefalt deg å pakke med det mest fluffy frottehåndkle. Det tar mye plass, litt tungt, samt med tanke på en sandstrand kan det fort holde på en del sand mellom “hårene”. Velg heller et strandhåndkle eller badeponcho i Vaffelvevd bomull. Utrolig lett, mykt og hurtigtørkende!

Dette bør du tenke på når du velger babykær til syden:

 • Lettstelte klær: Ikke ta med deg klær som lett blir krøllete. Tynn bomull, silke og ull er fint. Ja, tynn ull er faktisk veldig fint i varmen. I tillegg til å ikke krølle seg, er de lette i vekt og kompakte.
 • Pustenden klær. Pakk lette og luftige klær som barna kan bevege seg fritt i, og som motvirker alt av klam og svett følelse. Hold deg til mest mulig til naturlig tekstiler.
 • Noen varme klær, men ikke for mye: Det er viktig å få med seg et par gensere og bukser. Og vindjakke. Men, ikke overdriv. I Syden er jo dette klær som skal brukes på kvelden og ikke under lek. En liten flekk, kan du alltids vaske bort. Samme genser kan brukes en uke eller to.
 • Pakk med På Stell Sitronsåpe! – Dette er en effektiv og skånsom såpe du kan bruke til alt. Fra å vaske en hvit ulltrøye, til å vaske hendene om du er ute på restaurant hvor det er tomt for såpe.

Utvalgte favoritter – Klær & utstyr for Sydentur

Utstyr:

Babyklær:

Bading:

Solbeskyttelse:

Før du pakker:

 • Sjekk været på destinasjonen din. Dette vil gi deg en pekepinn på hvilke klær og utstyr du trenger mye av. Og hva du eventuelt kan droppe.
 • Planlegg dagene dine. Er tanken å tilbringe mye tid på stranden / basseng, eller skal dere på sightseeing? Dette vil også påvirke pakkingen.

Tips til smart pakking:

 • Rull klærne i stedet for å brette dem. Dette sparer en del plass faktisk.
 • Pakk klærne i vakumposer etter kategori. For eksempel en pose med badetøy, en pose med klær til dagen, og en pose med varme klær. Å pakke klær i vakumposer er perfekt med tanke på at du da kan få plass til ting som svømmevest, sitteunderlag til vogn og annet utstyr som tar litt plass.
 • Ta med en nettingveske eller totebag du kan bruke som strandveske. Alltid fint å ha en tom med seg på tur. Velg en som ikke blir ødelagt og tung når våt. Slik at barn kan bruke den til strandleker og det å plukke ting langs vannkanten.

Håper at denne pakkelisten hjelper deg med pakkingen. Husk å ikke overdriv med mengden klær. Det er jo gjerne litt annet utstyr som reisevogn etc som du heller må fokusere å få med deg.

Nyt ferien! ☀️