Vognpose Vinter 23/24 – De ulike modeller Easygrow og Voksi

Vognpose Vinter nye modeller fra Voksi og Easygrow. Vognposer i ulike farger er plassert oppå hverandre ute på en benk i snøen.

Er du usikker på hvilken vognpose for vinteren du har lyst på? Vi vet godt at det kan være vanskelig å bestemme seg. Spesielt om det er Voksipose eller Easygrow Vognpose du står mellom. Her er det mange gode modeller, og ikke alltid så lett å se ulikhetene ved første øyekast.

Vi håper derfor at en fort sammenligning hjelper deg med å fort finne frem til ulikhetene.

vognpose vinter test 2023 1
voksi active vognpose temperatur

Står du mellom 2 eller 3 favoritter, anbefaler vi deg å kikke på Vognpose Guide. Her får du en grundig forklaring, samt se videoer av de ulike modellene. Slik at du da kan ta et enklere valg mellom to modeller.

Den Varmeste Dunpose

Alle Vinter Vognposer du ser på sammenligningen over, er tilpasset kald vinter. Noen er selvfølgelig varmere enn andre. En fin tommelfinger-regel for å se hvilken dunpose som er varmest, er å se på Dun %. Jo mer Dun, desto varmere / bedre isolerende er en dunpose.

De aller varmeste Vognposene er Voksi Active, Voksi Urban og Easygrow Harmony. Det må og nevnes at Voksi Adventure North kan gi en mer tettpakket følelse som en sovepose, som gir en helt unik isoleringsevne. Det eneste du trenger her er et lammeskinn til vogn under. Så er den like varm som de tre førstnevnte.

Den letteste (minst varme) vinterposen er Voksi City. Herav navne “By”. Det kan hende denne er perfekt for deg som oppholder deg mest innad i bystrøk, her blir det ofte ikke like surt og kaldt. Voksi City er lettere i vekt og gir en mer “fluffy” følelse fordi det ikke er noe ull i ryggen.

Ullpose vs Dunpose

håndmuffer (binibamba noir) arrives 15.9.

Rene ull varianter som Voksi Classic og Binibamba, skiller seg litt ut fra resten som du kanskje ser. Ingen Dun / Fjær.

Fordeler ullpose:

Ull har en fantastisk isolerende egenskapå samtidig er det er ull svært temperaturregulerende. En tykk ullpose, som Voksi Classic og Binibamba er, er gode og varme vinterpose, samtidig som du i stor grad vil kunne dra nytte av dem også på sommerhalvåret. (En varm dunpose, vil derimot bli for varm på sommerhalvåret.) En annen fordel, ull varmer selv i våt tilstand.

Ulemper ullpose:

Det som er negativt med en ren ullpose er tyngden og vanntettheten – dermed brukervennligheten for noen. Er planen at vognposen skal mye opp og ut av vogn, lange turer etc, må du forberede deg på at en tykk vognpose i ull er en del tyngre enn en dunpose.

2 ting du bør tenke på Når du velger Vognpose Vinter:

voksi-adventure-north-Poppy-Blue-Seashell-Sand-superlet-vindtett-vanntett-dunpose-vognpose-baby-host-var-mild-vinter-snor-nederst

1. Hvor kaldt er vinteren der du bor? Eventuelt hvor lang er den kalde vinteren?

Trenger du en så varm vinterpose som Voksi Active? Denne er genial for deg som trenger en ordentlig varm vognpose å ha i vogn og gjerne pulk om du er glad i å gå på langrenn. Men med sinn fleece på innsiden, kan den fort bli for varm og klam på mildere dager. Denne vil vi for eksempel ikke anbefalt deg som er glad i by-liv med hyppig restaurant og shopping besøk.

2. By-liv , ut på tur, eller ja, Takk begge deler?

Vårt kanskje beste, enkle tips er å tenke litt på hvilken vinterjakke du ville valgt deg, om du bare skulle kjøpt deg en. Er det en varm Pels / ullkåpe, en trendy dunjakke, en Norrøna / Bergans eller Amundsen jakke, jakke i retningen Parajumper / Canada Goose, eller ønsker du kanskje å det mest Miljøvennlige og/eller veganske alternativ?

Baby sover i vogn i vognpose

Beste Vognpose Vinter for den By-liv glade:

For deg som ville valgt en pelskåpe / ullkåpe om du skulle kjøpe deg en vinterjakke:

For deg som ville valgt en fin dunjakke

Verdt å nevne her at Voksi Urban er utstyrt med glidelåser som gjør den veldig allsidig i forhold til å regulere temperatur inn og ut av butikker etc.

vognpose vinterpose (binibamba milk)
Binibamba har fantastisk isolering helt ned til -20 grader, men like fantastisk å bruke på vår og høsten.

Beste Vinterpose for friluft- / snøsport gade foreldre:

voksi_active_iron-anthracite

Er friluftsliv tingen, ville du nok valgt en vinterjakke i stilen Norrøna eller Amundsen (Mange andre gode der ute, men dette var de to første jeg kom på)

For deg som ville valgt en Norrøna jakke eller noe i den duren:

For deg som ville valgt en Amundsen-jakke:

Slik som Amundsen, er Classic + laget i troen på gammeldags praksis av Naturlige materialer. Istedenfor Nylon eller Polyester er det slitesterk bomull ytterst. Her er det en pågående diskusjon om bomull med sin pustende evne er det beste for å faktisk holde varmen.

Beste vognpose for deg som oppholder deg litt her og litt der:

Dame lener seg over en baby liggende i vogn pakket i en Voksi Vognpose. Dette er en Voksi Urban Vognpose Vinter i en turkis farge. Det ligger snø på bakken. Dame er kledd i boblejakke og lue.
11030880 voksi urban seagreen flying 1

For deg som ville valgt en vinterjakke som er fin og trendy, men allikevel varm og sportslig nok til å gå en fjelltu i kulden. Noe a la Parajamper / Canada Goose jakke.

For deg som ville valgt en vinterjakke som er fin og trendy, men allikevel varm og sportslig nok til å gå en fjelltu i kulden. Noe a la Parajamper / Canada Goose jakke.

(For øvring mtp dyrevelferd skiller Voksi og Easygrow seg betraktelig fra Canada Goose. Begge de Norske merkene bruker Dun og Fjær fra sertifisert dyrevennlig produksjon! Og pelsen på Easygrow Nature er fuskepels)

banner vintervogn mobile

Den Beste Vinterpose for deg som har Miljøvennlighet høyt på listen

Easygrow Harmony! Den eneste Vognpose som er Svanemerket.

baby-ligger-inni-vognposen-med-svanemarket-fra-easygrow

Vognpose Vinter for deg som er veganer / ikke ønsker ull eller dun?

Easygrow Vognpose Mysig. Dette er en vegansk og økologisk helårspose som har fyll av maisfibre. Du finner ikke Mysig i sammenligningstabbellen over Vinterposer fordi isolasjonsevnen ikke er tilpasset kald vinter.

Mysig Vognpose kan brukes milde vinterdager. For kaldere dager må du da ha noe annet å supplere opp med.

Håper du fant nyttig informasjon som gjør det lettere for deg å finne frem til den beste Vognpose Dere blir klare for din vinter med. Igjen, for en dypere gjennomgang av de ulike modellene Voksi og Easygrow, besøk den detaljerte Vognpose Guide’en. Verdt å ta en titt om du f.eks står mellom to eller tre vognposer. Og trenger litt mer info før du ta siste avgjørelse.

God vinter!